محمدرضا ابنالدين حميدي، داور گروه «جنگ نرم» نخستين دوره كتاب سال مقاومت در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) اظهار كرد: در نخستین مراحل داوري آثار اين گروه 130 عنوان اثر مورد ارزيابي و بررسي قرار گرفتهاند.
وي درباره سطح آثار بررسي شده در اين جايزه ادبي گفت: موضوع جنگ نرم ابتداي سال 1380 در ايران مطرح شد كه تا سال 1386 آمار آثار منتشر شده در اين حوزه چندان چشمگير نيست اما از پايان سال 1386 تا سال 1388 شاهد تعداد قابل توجهي از آثار در حوزه جنگ نرم هستيم كه دليل آن احساس نياز جامعه است.
داور گروه «جنگنرم» نخستین دوره كتاب سال مقاومت افزود: در بررسي و ارزيابيهاي انجام شده آثاري حائز امتياز شده اند كه از نظر محتوا غنياند و به جديدترين مباحث در جنگ نرم پرداختهاند. برخي از آثار مباحثي را مطرح كردهاند كه در نوع خود بديع و بينظيرند.
ابنالدين حميدي درباره موضوعاتي كه مورد غفلت مولفان قرار گرفته اند گفت: نكتهاي كه در بررسي آثار با آن رو به رو بوديم، عملياتي و كاربردي شدن موضوع «جنگ نرم» يا بوميشدن آن با توجه به وضعیت كنوني جامعه است كه بايد تلاشهاي بيشتري در اين زمينه انجام شود.
وي در پايان گفت: نخستين دوره كتاب سال مقاومت (جايزه ادبي شهيد آويني) وسیله ای براي تشويق و توجه بيشتر انديشمندان و مولفان به مقوله جنگ نرم است. زيرا باعث می شود افراد اهل قلم و اهل فكر كه توانايي ايده پردازي دارند به ميدان بيايند و دست به نگارش اثر بزنند. جنگ نرم از مباحث روز جامعه و مورد توجه افكار عمومي است و اين جایزه باعث ميشود تا قشر كتابخوان جامعه به سوي مطالعه كتابهای آن بروند.
نخستين دوره كتاب سال مقاومت در 6 گروه ادبيات مستند (خاطره، گزارش، زندگينامه، وصيتنامه، مصاحبه و جُنگ)، شعر (تمامي قالبهاي ادبي در حوزه مقاومت)، ادبيات داستاني (رمان، داستان بلند، داستان كوتاه و زندگينامه داستاني)، نقد، پژوهش و ادبيات تحقيقي (در زمينه آثار فرهنگي، ادبي، سياسي و اجتماعي)، جنگ نرم (تهاجم و تهديدات فرهنگي، امنيت ملي، تبليغات، جنگ و عمليات رواني) و هنر (عكس، نمايشنامه، فيلمنامه و آثار مكتوب هنرهاي تجسمي) آثار مورد نظر را بررسی می کند.
اختتاميه این دوره از سوي موسسه انتشاراتي روايت فتح با مشاركت معاونت امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان بسيج مستضعفين، بيستويكم فروردين ماه 1391 برگزار ميشود.
شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۶
نظر شما