دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۲
تبديل حمام‌‌هاي عمومي روستايي به كتابخانه

رييس اداره کتابخانه‌هاي عمومي شهرستان خرمدره گفت: 20 باب از حمام‌‌هاي عمومي روستايي بدون استفاده استان زنجان به کتابخانه‌هاي روستايي تبديل مي‌شوند./

ليلا صباغي در گفت‌وگو با خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، اظهار کرد: مسوولان فرهنگي استان زنجان درصددند تا 20 باب از حمام‌‌هاي عمومي روستايي بدون استفاده اين استان را به کتابخانه‌هاي روستايي تبديل کنند. تاکنون براي هر يك از اين کتابخانه‌هاي روستايي، 200 ميليون ريال اعتبارات مالي تخصيص داده شده است. تعدادي از اين کتابخانه‌هاي روستايي که در حمام‌هاي عمومي احداث مي‌شوند نيز در شهرستان خرمدره قرار دارند.

وي ادامه داد: هر سال به‌ مناسبت روز مادر، از مادربرزگ قصه‌گو که اکنون از قصه‌گوهاي برتر کشور است، دعوت مي‌کنيم تا علاوه بر قصه‌گويي نمادين، اين روش را به کودکان، پدران و مادران هم ياد دهد تا آنان براي جشنواره قصه‌گويي برزگسالان مهارت پيدا کنند.

صباغي افزود: بخش مجزاي کتابخانه‌هاي اين شهرستان با همکاري کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان خرمدره فعاليت‌هاي ويژه‌اي انجام مي دهند، نظير قصه‌گويي، نقد کتاب و ايستگاه نقاشي کودک.

وي ادامه داد: کوشيده‌ايم تا با استفاده از طرح‌هايي نو و ابتکاري تعداد اعضاي فعال کتابخانه‌اي را افزايش دهيم. ابتکارهايي مانند برپايي شب يلدا در محيط کتابخانه‌ها و برگزاري جشنواره «هديه دانايي» که از جمله ابتکارهاي کتابخانه‌هاي شهرستان خرمدره است.

رييس اداره کتابخانه‌هاي عمومي شهرستان خرمدره افزود: شهرستان خرمدره داراي شش کتابخانه شهري و روستايي است. کتابخانه‌هاي کوثر، افق و شهيد مدرس شهري‌اند و کتابخانه‌هاي استاد شهريار در «قلعه حسينيه»، توحيد در «سو کهريز» و پيام در «نصيرآباد» روستايي‌اند. کتابخانه «پيام» نيز همزمان با سوم خرداد ماه سال جاري مصادف با سالروز آزادسازي خرمشهر افتتاح خواهد شد.

صباغي با بيان اين‌که زمين کتابخانه مرکزي خرمدره با اعتبارات فرمانداري اين منطقه خريداري شده است و احداث آن از جمله مهم‌ترين برنامه‌هاي کتابخانه‌اي ما در سال جديد به‌شمار مي‌آيد، گفت: بناي کتابخانه شهيد مدرس با 37 سال سابقه ارايه خدمات به علاقه‌مندان کتاب و کتابخواني اکنون در مرحله تخريب و بازسازي است که در توافق با شهرداري خرمدره تا زمان احداث ساختمان اصلي کتابخانه شهيد مدرس، اين کتابخانه ماه آينده به مکاني ديگر منتقل مي‌شود. 

رييس اداره کتابخانه‌هاي عمومي شهرستان خرمدره درباره شاخص‌هاي سرانه‌ کتابخانه‌هاي اين شهرستان در سال 1390 بيان کرد: سرانه کتاب خرمدره 27/1 درصد (رتبه چهار در استان)، سرانه عضو خرمدره 2/8 درصد(رتبه دوم در استان)، سرانه امانت خرمدره 5/24 درصد (رتبه نخست استان)، سرانه امانت فضا خرمدره19/5 درصد (رتبه دوم استان) است. در رتبه‌بندي نهايي، شهرستان خرمدره رتبه نخست را ميان هفت شهرستان استان به خود اختصاص داده است.

وي با بيان اين‌که پنج هزار و 768 نفر از جمعيت شش هزار و 371 نفري خرمدره با سوادند، گفت: اين شهر داراي بالاترين درصد تعداد باسوادان است و در شهر خرمدره جشن بي‌سوادي نيز گرفته‌ شده است.

صباغي همچنين افزود: خيرين کتابخانه‌ساز در روستاي «سوکهريز» براي آباداني کتابخانه‌ اين روستا کمک‌هاي فراواني کرده‌اند و تاکنون فعاليت‌هاي خدماتي نظير تهيه بخاري و کولر، لوله‌کشي و کمک‌هاي نقدي فراواني ارايه داده‌اند. کمک‌هاي خيرين باعث شده تا علاوه ‌بر جذب اعضاي فعال به کتابخانه، کمک‌هاي نقدي و  برخي از کمبودهايي که در کتابخانه وجود دارند، توسط ساکنان همين روستا برطرف شوند.

وي با بيان اين‌که «با بازديد از کتابخانه‌هاي مدارس نسبت به کيفيت و کميت کتاب‌ها آگاه مي‌شويم» ادامه داد: در هفته مشاغل هم در مدارس حضور داريم تا حرفه کتابداري را به تمامي دانش‌آموزان معرفي کنيم که در آينده با دانش مناسب اين حرفه را انتخاب کنند و در طول سال تحصيلي با هماهنگي مديران مدارس با کتابخانه‌هاي خرمدره، برخي کلاس‌هاي درسي محصلان هم در محيط کتابخانه‌ها برگزار مي‌شوند.

صباغي در سال 1389 به عنوان مدير نمونه کشور و در سال 1390 هم به‌عنوان کتابدار نمونه استان زنجان شناخته شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط