كاشانيزاده در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) اظهار كرد: نگارش كتابي درباره حادثه سينما ركس آبادان پيشنهاد حوزه هنري بود كه از دي ماه سال 1390 كار تحقيقي آن را آغاز كردم.
وي درباره افرادي كه براي بازنويسي این حادثه با آنها به گفت وگو نشسته است گفت: بيشتر افرادي كه در فاجعه آتشسوزي سينما ركس آبادان اعضاي خانواده خود را از دست دادهاند از آبادان رفتهاند اما در نهايت توانستم با 7 نفر از کسانی كه از آن روز خاطرهاي داشتند صحبت كنم.
كاشانيزاده ادامه داد: در کتاب «رازهاي ماندگار يك نيمروز سوخته» از خاطرات افرادي مانند «فرح چهكناري» و «عليرضا منيخزاده» و دوست دو برادر شهيد از خانواده «زرگاني» و فردی كه در آن زمان اپراتور شركت نفت بوده استفاده کردهام.
وی با تاكيد بر اين كه تاكنون كتابهاي متعددي درباره آبادان و سينما ركس نوشته شده است، اما مطالب آنها به صورت جسته و گريخته است گفت: «رازهاي ماندگار يك نيمروز سوخته» را در قالب خاطره - داستان نوشتهام و در كنار خاطرات از اسناد نیز بهره گرفتهام. بخش عمده اين اسناد در بيان حادثه از زبان راويان بازگو ميشوند.
كاشانيزاده ادامه داد: همچنین سعي كردهام فضاي شهر آبادان و اعتقادات فرهنگي و مذهبي مردم اين شهر را بيان و اهميت مساجد آبادن را در حركتهاي انقلابي به عنوان اصليترين پايگاههاي مذهبي مطرح كنم.
كاشانيزاده در پايان گفت: نگارش كتاب «رازهاي ماندگار يك نيمروز سوخته» ماه پيش در 140 صفحه به پايان رسيد و به حوزه هنري سپرده شد.
28 مرداد سال 1357 در فاجعه آتشسوزي عمدي سينما رکس آبادان که از سوي عوامل رژيم پهلوی برای بدنام کردن انقلاب اسلامي مردم ايران به وقوع پيوست، حدود 400 نفر از تماشاگران در آتش سوختند.
شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۸
نظر شما