مرتضی موسوی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: سال گذشته مشتریهای ما برای یک اثر چاپی هزار نمونه سفارش میدادند اما امسال با توجه به افزایش قیمتها از همان اثر چاپی 300 نسخه سفارش چاپ دادهاند که این گویای افت بالای کارهای چاپی است.
وی ادامه داد: سال گذشته به کاغذ فروشها پنج بند کاغذ سفارش میدادیم و هشت بند برای ما ارسال میکردند، اما امسال که هشت بند سفارش میدهیم به دلیل کمبود و گرانی روز به روز کاغذ، برای ما پنج بند میفرستند.
موسوی با بیان اینکه برخی از این گرانیها به دلیل وجود دلالبازیها و واسطهگریهاست، عنوان کرد: کاغذ در بندر عباس تخلیه و از آنجا به تهران ارسال میشود، تمام تریلیهای باربری از استان کرمان عبور میکنند بدون آنکه کاغذی در این استان تخلیه شود و آنوقت ما برای خرید کاغذ باید به تهران بیاییم و علاوه بر هزینههای سفر، مجبوریم کرایه حمل و نقل کاغذها به کرمان را پرداخت کنیم.
وی درباره کیفیت کاغذهای خریداری شده نیز گفت: در گذشته چاپخانهدارها برای مشتری جنس کاغذ را انتخاب میکردند اما الان مشتری بر ارزان بودن سفارش تاکید دارد و به همین دلیل کاغذهایی ارزانتر و با کیفیت پایین انتخاب میکند.
موسوی اظهار کرد: به اعتقاد من یکی از راهکارهای کمک به حوزه نشر و چاپ اعطای وام تبصرهدار است، این وام به آن دلیل به تبصرهدار شهرت پیدا کرده که سود 14 درصد بانکی به هشت درصد تقلیل پیدا میکند و مابقی پرداخت آن به عهده دولت است .
دوشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۵
نظر شما