هوشنگ مرادیکرمانی که معتقد است چشم دوختن به صفحه مانیتور برای خواندن یک کتاب جذابیت مطالعه کتاب کاغذی را ندارد، درباره انتشار کتابهای الکترونیک و وضعیت استقبال مخاطبان از این دسته کتابها گفت: این کار برای کسانی که قادر به خرید کتاب نیستند، فرصت خوبي است.-
این نویسنده نامآشنای کودک و نوجوان سخنانش را درباره انتشار الکترونیکی کتابهای «قصههای مجید» و «شما که غریبه نیستید» آغاز کرد و گفت: پس از راهاندازی کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان، کتابهای «قصههای مجید» و «شما که غریبه نیستید» را به آقای رحماندوست دادم تا در این کتابخانه مجازی قرار بگیرند. این کتابها در این سایت به عنوان پرمخاطبترین کتابها معرفی شدند و مراسم قدرداني نیز برایشان برگزار شد.
وی ادامه داد: البته این روزها قیمت کاغذ خیلی بالا رفته است، چند روز پیش که به کتابفروشی یکی از دوستانم رفته بودم، خانمی را دیدم که قصد خرید کتاب «قصههای مجید» را داشت اما با شنیدن قیمت 20 هزار تومانی آن از خرید منصرف شد.
خالق «قصههای مجید» افزود: این روزها بسیاری از شهروندان توان خرید کتاب را با این قیمتها ندارند و به همین دلیل به سراغ خواندن کتابهای الکترونیکی میروند و این برایشان فرصت خوبی است.
نویسنده «نازبالش» همچنین گفت: انتشار الکترونیکی کتاب تاثیر بسیاری بر فروش کتاب در بازار ندارد، به یقین میتوانم بگویم با وجود دو کتابی که از من در فضای مجازی منتشر شد، فروش کتابهایم در بازار افت نکرد.
مرادیکرمانی در ادامه تاکیدکرد: البته در نظر داشتن این مساله نیز ضروری است که باید حرمت و احترام نویسندهای که زحمت کشیده و کتابی را نوشته یا ناشری که برای چاپ یک کتاب هزینه کرده است نیز همواره حفظ شود.
وی با بیان این که انتشار الکترونیک کتاب باید با مجوز صاحبان آثار باشد، افزود: بهتر است هر سایت یا نهادی که میخواهد نسبت به انتشار الکترونیک یک کتاب اقدام کند، از صاحبان اصلی اثر مجوز دریافت کند، من برای قرار گرفتن کتابهایم در سایت کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان به دستاندرکاران اجرای این کار اجازه کتبی دادم.
این داستاننویس در پایان گفت: در مجموع معتقدم که کتاب کاغذی کالای بیرقیبی است و چشم دوختن به مانیتور برای خواندن یک کتاب جذابیت خواندن کتاب کاغذی را ندارد، ولی این کار برای کسانی که قادر به خرید کتاب نیستند، روش قابل احترامی است.
هوشنگ مرادی کرمانی در سال 1323 در کرمان متولد شد. وی فعالیتهای هنری خود را از سال 1340 با رادیو کرمان آغاز کرد و بعد این فعالیت را در تهران ادامه داد.
او نویسندگی را از سال 1347 با مجله خوشه آغاز کرد و سپس قصههای مجید را برای برنامه «خانواده» رادیو ایران نوشت. اين قصهها سرانجام جایزه کتاب برگزیده سال 1364 را نصیب وی ساخت.
«قصههاي مجيد»، «بچههاي قاليبافخانه»، «نخل»، «مشت بر پوست»، «خمره»، «كبوتر توي كوزه»، «مهمان مامان»، «مرباي شيرين»، «لبخند انار»، «ماه شب چهارده»، «نه تر و نه خشك» از آثار مرادي كرمانياند كه برخي از آنها به چند زبان ديگر ترجمه شدهاند.
نظر شما