رضا اسماعیلی، شاعر و پژوهشگر شعر آیینی، با اشاره به اینکه رویکرد بینالمللی جشنواره شعر فجر مسلما حساسیت و اهمیت آن را دو چندان میکند، تاکید کرد زمانیکه جشنواره عنوان بینالمللی را یدک میکشد و سالانه است، انتظار به حقی است که آثار فعالان این حوزه به خوبی داوری شود، در غیر این صورت اعتماد لازم نسبت به عملکرد این جشنواره حاصل نخواهد شد.-
وی با تاکید بر ضرورت دقتنظر، تامل و بصیرت بیشتر در طراحی این جشنواره ادامه داد: خوشبختانه محمدعلی بهمنی، دبیر شورای علمی جشنواره از مقبولیت و محبوبیت لازم برخوردار است و برهمین اساس امیدوارم با سعه صدری که دارد، بتواند طیفهای مختلف ادبی را به جشنواره جذب و زمینه مشارکت همه شاعران را فراهم کند.
این شاعر اظهار کرد: از سوی دیگر بهطور طبیعی زمانیکه جشنواره عنوان بینالمللی را یدک می کشد و سالانه است، انتظار به حقی است که فعالان این حوزه آثارشان به خوبی دیده و داوری شود.
وی افزود: اگر این اتفاق رخ ندهد و محدودیتها کاهش نیابد، اعتماد لازم فراهم نمیشود و فرایند اعتمادسازی از سوی جشنواره آسیب میبیند.
اسماعیلی ضمن ابراز امیدواری از مشارکت خوب در جشنواره امسال و نتایج قابل قبول آن، توضیح داد: در چنین جشنوارهای و بخشهای مختلف آن مانند افتتاحیه، اختتامیه، جشنوارههای استانی و داوریها، باید حرمت پیشکسوتان و بزرگان این عرصه نگه داشته و تجربههای آنها بهکار گرفته شود. در حقیقت ایجاد پیوندی میان پیشکسوتان و شاعران نسل جوان در اعتلای ادب و هنر موثر است.
وی در ادامه و در پاسخ به این پرسش که «طبق گفتههای دبیر این دوره از جشنواره و در صورت تصویب، آیا قرار است از سال آینده ملاک داوریهای جشنواره، کتابهای شاعران باشد؟» گفت: این طرح در شرایط فعلی نوعی محدودیت برای برخی از شاعران است چراکه بسیاری از شاعران جوان امکان چاپ مجموعههای شعرشان را ندارند.
این پژوهشگر افزود: این مساله در حالی است که بسیاری از این شاعران، استعداهای خوبی در این حوزه هستند و محروم کردن آنها از شرکت در جشنواره به نوعی آسیبی برای خود جشنواره است.
وی در پایان یادآور شد: بحث داوری کتابها در جشنواره باید به نوعی در نظر گرفته شود که شاعران بیکتاب نیز شانس حضور در جشنواره را از دست نهند.
نظر شما