پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۷:۲۲
پتانسیل سفرنامه ناصرخسرو از مارکوپولو هم بیشتر است

محسن جعفری مذهب امروز در نشست «هزاره سفرنامه ناصرخسرو» که در سرای اهل قلم نمایشگاه برگزار شد، پتانسیل پرداختن به گفتمان سفرنامه ناصرخسرو را بالا و ارزنده دانست و گفت: این سفرنامه بیشتر از سفرنامه مارکوپولو توانایی شکوفا شدن دارد و این مساله می‌تواند حاوی پیام‌های فرهنگی فراوانی باشد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست «هزاره سفرنامه ناصرخسرو» امروز بعداز ظهر، (پنجشنبه، 12 اردیبهشت) با حضور محسن جعفری مذهب، مجتبی خلیفه و کوروش فتحی در سرای اهل قلم بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب برگزار شد.

جعفری مذهب در این نشست گفت: غربی‌ها یک سفرنامه‌نویسی به نام مارکوپولو دارند که برای او فیلم ساخته‌اند، تور بین‌المللی گذاشته‌اند، بازی‌های رایانه‌ای ساخته‌اند، انیمیشن ساخته‌اند، کنفرانس برگزار می‌کنند و حتی روی اشیا و ظروفشان، نقش مارکوپولو می‌زنند.

وی افزود: ما هم ناصرخسرو داریم که چه بسا قدمت و ارزش سفرنامه‌اش از مارکوپولو هم بیشتر است اما به دلیل عدم پرداختن به این پتانسیل عظیم به هیچ وجه نامی همچون مارکوپولو ندارد.

این محقق به ابن بطوطه هم اشاره کرد و افزود: عرب‌ها هم به تازگی از حدود 10 سال پیش ابن بطوطه را که قدمتی 700 ساله دارد، باب کرده‌اند و قصد دارند در مقابل مارکوپولو، وی را علم کنند؛ در صورتی که او نیز به اندازه ناصرخسرو جای کار ندارد.

در ادامه این نشست، مجتبی خلیفه نیز عنوان کرد: یکی از مسایل مهمی که در سفرنامه ناصرخسرو مورد نظر است، مبحث اقتصادی است که ناصرخسرو به آن پرداخته است و از اقتصاد و تجارت آن زمان و مسایل مربوط به آن اطلاعات مهمی به دست داده است.

وی اضافه کرد: همچنین آمار و ارقام در سفرنامه ناصرخسرو درباره کاروانسراها، کاربرد آن‌ها و ریز و درشت اطلاعات آن در این بازمانده تاریخی بسیار حایز اهمیت است.

فتحی دیگر سخنران این نشست نیز در ادامه به موضوع خلیج فارس اشاره کرد و گفت: علاوه بر شخصیت های تاریخی که امروزه به شایستگی به آن‌ها پرداخته نمی‌شود؛ مساله خلیج فارس هم یک مساله جدی است که پیرو سهل‌انگاری‌هایمان مورد بی‌مهری قرار گرفته است.

در پایان این برنامه نیز جعفری مذهب با ارایه پیشنهادی در این باره گفت: باید روی سکه‌ها، تمبرها و اسکانس‌هایمان از تصاویر ناصرخسرو، کوه دماوند و فردوسی و سعدی و حافظ استفاده کنیم تا بچه‌هایمان بیشتر با آن‌ها آشنا شوند و اغیار، به فکر دزدیدن این گوهرهای ملی نیفتند.

نشست «هزاره سفرنامه ناصرخسرو» با حضور محسن جعفری مذهب، مجتبی خلیفه، کوروش فتحی و جمعی از دوستداران تاریخ و ادبیات در محل شبستان نمایشگاه کتاب تهران، امروز پنجشنبه (12 اردیبهشت) برگزار شد.

بیست و ششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت در مصلای تهران برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها