کتابهای «شیخ مفید و تاریخنگاری» و «تحول نظام قضایی در دوره پهلوی اول» به زودی با تلاش پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در استان قم منتشر خواهند شد.-
در بخشی از این نوشتار آمده است: «شيخ مفيد از جمله فقيهان و عالمان برجسته قرن چهارم است كه در رشتههاى مختلف علوم اسلامى از جمله تاريخ اسلام صاحبنظر بوده و تبحر ويژهاى داشته است. اين نوشتار بر آن است كه ضمن نماياندن حساسيتهاى شيخ مفيد در طرح مباحث تاريخى، با الهام از آموزههاى ايشان، تصوير روشنى از قالب تفكر و انديشههاى وى در گزينش، بررسى و نتيجهگيرى موضوعات تاريخى ترسيم کند. همچنين تلاش شده است كه تمامى موضوعات تاريخى مطرح شده در آثار شيخ مفيد، اگرچه به شكلى كوتاه، بازشناسى و تبيين کند.»
کتاب «شیخ مفید و تاریخنگاری» با شمارگان یک هزار نسخه، در 312 صفحه و به بهای 78 هزار ريال به همت انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر خواهد شد.
همچنین «تحول نظام قضایی در دوره پهلوی اول» دیگر اثر جدید این ناشر قمی به شمار میآید که دکتر حسن زندیه آن را نوشته است.
در بخشی از کتاب «تحول نظام قضایی در دوره پهلوی اول» آورده شده است: «نظام کهن قضایی ایران که ساختاری کاملاً سنتی و مبتنی بر الگوی دوگانه عرف و شرع داشت، از ضرورت انجام اصلاحات و نوسازی برکنار نماند. طرح تقاضای عدالتخانه در انقلاب مشروطه به عنوان یک آرمان و خواسته ملی و ضرورت اجتماعی، تبلور عینی این موضوع است. در دوره رضاشاه به ويژه، دوره وزارت عدليه علیاكبر داور، تحولاتی با رویکردهای اصلاحگرایانه، با محوریت تجددخواهی صورت گرفت. علیاکبر داور، دستگاه عدلیه را منحل و عدلیه جدید را با ایجاد سه تحول مهم در ساختار نیروی انسانی، تشکیلات سازمانی، و اصلاحات قانونی و حقوقی بنا کرد و از این رهگذر دولت پهلوی موفق شد حوزه نفوذ و اقتدار عدلیه را در سراسر کشور بگستراند، وحدت و یکپارچگی قوانین را تحقق بخشد و با خلع یَد متولیان سنتی نظام قضایی شرعی، مجموعه قوانینی متناسب با ساختارها و رویکردهای عرفی نظام قضایی تهیه و تدوین کند تا بتواند هدف اصلیتری را که همانا لغو کاپیتولاسیون بود، جامه عمل پوشاند.»
کتاب «تحول نظام قضایی ایران در دوره پهلوی اول» با شمارگان یک هزار نسخه، در 536 و به بهای 135 هزار ريال از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه روانه بازار کتاب خواهد شد.
نظر شما