آیتالله امامی کاشانی در آیین رونمایی از مجموعه کتاب «تفسیر الاثری»:
قرآن کریم باید با عترت پیامبر(ص) تبیین شود
آیتالله امامی کاشانی، امام جمعه موقت شهر تهران، در آیین رونمایی از مجموعه کتاب «تفسیر الاثری» با اشاره به حدیث شریف ثقلین گفت: تمامی علمای شیعه و سنی بر مفهوم و محتوای حدیث ثقلین اتفاق نظر دارند؛ این که قرآن کریم باید با عترت پیامبر(ص) تبیین شود و مرجعیت علمی، ولایت کبری و عظما خاص خاندان پیامبر(ص) است.-
این مراسم پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید و نواختن سرود ملی کشورمان، با سخنان علیرضا برازش آغاز شد.
برازش عنوان کرد: قرآن را کسی میفهمد که مخاطب قرآن باشد. در حقیقت، قرآن کریم برای پیامبر(ص) و افرادی که با ایشان سنخیت دارند، سخن میگوید. بنابراین، این اثر جاودان نیاز به بازگویی و تبیین دارد. در عصر پیامبر اسلام(ص) و ولایت 250 ساله ائمه اطهار(ع) هنگامی که مسلمانان در مفهوم و مضمون قرآن دچار مشکل میشدند، به این بزرگان مراجعه میکردند. به مجموعه این سوالها و پاسخها در قالب احادیث، تفسیر روایی میگویند.
وی ادامه داد: در طول تاریخ حدود 40 عنوان تفسیر قرآن میان شیعیان و اهل سنت نوشته شده است که میتوان به تفسیر «نور الثقلین» و «برهان» که در قرن 11 هجری شمسی به عنوان آخرین و مفصلترین تفسیرهای روایی نوشته شدند، اشاره کرد. مجموعه 18 جلدی کتاب «تفسیر الاثری» نسبت به تفاسیر گذشته برتریهایی دارد.
مولف این مجموعه 18 جلدی گفت: آخرین کتاب تفسیر روایی از 12 هزار حدیث بهره برده، در حالی که در این مجموعه جدید تعداد احادیث 3/2 برابر یعنی به 27 هزار حدیث افزایش یافته است.
این محقق و پژوهشگر حوزه دین با بیان اینکه امکانات و تجهیزات عصر حاضر در سرعت و دقت نگارش این کتاب بسیار تاثیرگذار بوده است، درباره نحوه جمعآوری و نگارش مجموعه کتاب «تفسیر الاثری» گفت: اواخر دهه 60 شمسی حدود 680 هزار حدیث را برای تبیین و تفسیر قرآن جمعآوری کردم. پس از مدتی این اثر را به شکلی خام با عنوان تفسیر جامع در نخستین دوره نمایشگاه قرآن کریم عرضه کردم و به تدریج با توسعه تکنولوژیهای جدید در دو سال اخیر توانستم این مجموعه خام احادیث را در قالب 18 جلد کتاب و 16 هزار صفحه مکتوب کنم.
وی افزود: اینک 9 جلد مجموعه کتاب تفسیر الاثری به زبان فارسی و 9 جلد دیگر آن به زبان عربی است. این مجموعه 90 درصد آیات قرآن کریم را تفسیر میکند.
سپس دبیرکل کتابخانههای عمومی کشور، طی سخنانی اظهار کرد: در نخستین روزهای فعالیتم در نهاد کتابخانههای عمومی کشور برای تهیه تفسیر و ترجمهای از قرآن کریم که هم کمحجم باشد و هم قابل استفاده برای مخاطبان کتابخانهها، با مساله مهمی برخورد کردم، زیرا تفسیرهای بزرگ روایی از قرآن وجود داشتند که هیچیک از آنها به فارسی برگردانده نشده بودند.
واعظی ادامه داد: با صحبتهایی که با دکتر برازش صورت گرفت، وی برای تهیه تفسیری روایی از قرآن کریم مصمم شد. در حقیقت، پس از انقلاب اسلامی کارهای زیادی در حوزه تفسیر و تولید معنای قرآن شکل گرفته است اما جای تفسیر قرآن در کتابخانههای ایران خالی بود که اکنون این اثر 18 جلدی این خلاء را پوشش میدهد.
بخشی از این مراسم به سخنرانی آیتالله امامی کاشانی اختصاص داشت. وی اظهار کرد: برازش محقق خوش ذوقی است که این مجموعه را در کنار کارهای ارزنده دیگرش به اتمام رسانده است. نهاد کتابخانههای عمومی کشور هم عنصر شایستهای برای حمایت و نشر از این متن ارزشمند از آیات قرآن کریم به شمار میآید، زیرا این مجموعه اثر مکتوب علمی، اخلاقی و فرهنگی است.
امام جمعه موقت تهران دانستن همه اسماءالحسنی را بلندترین نقطه ولایت دانست و گفت: پس از آن تبیین وحی، اخلاق و آخرین آنها حکومت قرار دارد که این ویژگیها خاص ائمه اطهار(ع) محسوب میشوند.
در پایان این مراسم آیتالله امامی کاشانی، منصور واعظی، لاله افتخاری، علیاکبر اشعری و علیرضا برازش از مجموعه 18 جلدی کتاب «تفسیر الاثری» رونمایی کردند.
آیین رونمایی از این کتاب چهارشنبه (2 مرداد) در کتابخانه مرکزی پارکشهر تهران برگزار شد.
نظر شما