شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۸۷ - ۱۳:۲۶
عبدالجبار کاکایی: آسان‌گویی سعدی را تکرار کنیم

به باور عبدالجبار کاکایی، شایسته است غزل سرایان و شاعران معاصر، شیوه «سهل و ممتنع گویی» سعدی را به کار ببندند. به گفته وی هم‌اکنون در شعر معاصر جریانی نیست که بتوان آن را منتسب به سبک و سیاق سعدی دانست.\

عبدالجبار کاکایی، در گفت و گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به شاعران و غزل‌سرایان توصیه کرد شیوه بیان «سهل و ممتنع گویی» سعدی شیرازی را احیا کنند.

وی در این باره گفت: بزرگترین دست آورد ما از شعر کلاسیک و ادبیات گذشته می‌تواند تجربه نوینی از «سهل و ممتنع‌» و «آسان» گویی سعدی باشد. آسان گویی از آن نوعی که سرودنش سخت و دشوار است.

این شاعر افزود: متاسفانه امروزه جریانی نیست که بتوانیم آن را منتسب به سبک عراقی بدانیم و اگر هم باشد چندان مورد توجه نیست. تنها تجربه‌هایی که در شعر معاصر از شیوه سرایش سعدی و سبک عراقی صورت گرفت در دوره بازگشت ادبی بود و امروزه جریان پویا و زنده‌ای در ادامه این راه نداریم.

وی سعدی را شاعر وعظ و پند و اندرز دانست و گفت: سعدی در دورانی زندگی کرده که جامعه سرشار از حکمت و وعظ و اندرز بود. سعدی هم واعظی سخن‌ور است که در آن دوره به خوبی از پس اقتضای زمانه بر آمد.

کاکایی ادامه داد: البته باید هشیار باشیم که روزگار ما دیگر روزگار وعظ و اندرز نیست و اگر از نگاه به گذشته و یادگیری از سعدی حرف می‌زنیم، مقصود تجربه‌های جدیدی در شکل بیانی و هنری آثار این شاعر است و توانایی‌هایی از این نظیر اگر مورد تقلید قرار بگیرد برای ما دست آورد و پیشرفت خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها