جمعه ۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۳
عبدالجواد موسوی: حافظه تاریخ ادیب‌دوست بودن خراسان را فراموش نمی‌کند

سیدعبدالجواد موسوی، شاعر معتقد است که برای بررسی موضوعی مانند «چرا خطه خراسان ادیب‌پرور است؟» باید محققان و تاریخ‌نگاران نظر دهند و به عنوان شاعری خراسانی فقط می‌دانم که خراسان از دیرباز مهد تمدن و ادبیات بوده و هست.

موسوی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: قبلا در هفته نامه مهر دراین باره مطلبی نوشته‌ام. شعری از ایرج میرزا هست که سروده است «برادرجان خراسان است این‌جا/سخن گفتن نه آسان است این‌جا». از وقتی که تاریخ یادش می‌آید و از زمانی که خراسان بزرگ تمام سرزمین‌های اطراف را فراگرفته بود، خراسان این‌گونه ادیب‌پرور بود.

این شاعر اضافه کرد: حتی در حال حاضر و به شکل کنونی هم که خراسان و نامش محدود شده باز هم صدر و ذیل شعر فارسی در دست خراسانی‌هاست. از فردوسی بزرگ گرفته تا مهدی اخوان ثالث. شاید بتوانم در این باره که چرا خراسان ادیب‌پرور است حدس‌هایی بزنم اما شاید چندان دقیق و درست نباشد، مثل ماهی که وقتی در آب است متوجه آن نمی‌شود. شاید چون در آن محیط بزرگ شدم، نمی‌توانم پاسخی به چرایی این موضوع بدهم.

موسوی یادآور شد: به لحاظ تاریخی باید در این زمینه غور و جست‌و‌جو کرد. خراسان همواره متفاوت بوده است. در میان متأخرین می‌توان از بدیع‌الزمان فروزانفر و شفیعی کدکنی نام برد که ادیبانی بزرگ‌اند و جنس کارشان با همگنانشان متفاوت است.

سیدعبدالجواد موسوی متولد مشهد، شاعر و روزنامه‌نگار است. وی سردبیری ماهنامه سوره، سردبیری هفته‌نامه کتاب هفته، سردبیری مجله الف (ویژه‌نامه کتاب گروه مجلات همشهری) را در کارنامه خود دارد.

«حکمت شادان» و «تازیانه خرد» به ترتیب گزیده آثار طنز انوری ابیوردی و گزیده آثار طنز حکیم سنایی غزنوی هستند که به کوشش موسوی و از سوی نشر امیرکبیر منتشر شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط