محمدعلی قاسمی، نویسنده و شاعر، گفت: شعر و ادبیات در دهه 80 متاسفانه نسبت به دهه 70 پسرفت كرده و آواها و تك صداهای دهه 70 نیز از بین رفته است.
وی در ادامه به بررسی جریان دهه 80 پرداخت و گفت: در شعر كلاسیك دهه 80 موفقیت هایی از آن شعر جوان شد. اما همان تك صداها در جریان موضوع های آزاد و شعر اجتماعی و حتی شعر نیمایی و آزاد كاری صورت نگرفت.
قاسمی در ادامه به بیان دلیل عدم موفقیت شعر آزاد در دهه 80 پرداخته و توضیح داد: به نظر من در دهه 70 اقبال چشمگیری نسبت به شعر و ادبیات صورت گرفت. اما این اقبال در دهه 80 رو به افول رفت. و قاطبه مردم به سمت مسائل اجتماعی و سیاسی روی خوش نشان دادند. و از این رو شعر دچار یك پسرفت محسوس شد.
این شاعر و نویسنده با اشاره به استقبال مخاطبین از كتاب های علوم اجتماعی و سیاسی تصریح كرد: در دهه 80 تا به امروز می شود گفت كه مخاطبان به كتاب های علوم اجتماعی و سیاسی بیشتر توجه نشان دادند. در عوض شعر بسیار كم مورد توجه قرار گفت. از آن آواها و تك صدایی ها در عرصه شعر آزاد و نیمایی دیگر شنیده نشد.
وی ادامه داد: امروز وضعیت به گونهای شده است كه مردم اقبالی نسبت به شعر چنان كه باید و شاید نشان نمی دهند. موضوعات و مسائل و مشكلات اجتماعی بیشتر ذهنشان را مشغول و به خود جلب می كند.
این نویسنده درباره وضعیت ادبیات نیز گفت: در ادبیات نیز وضعیت بسیار بدتر از شعر شده است. هیچ جریان خاصی در بین جوانان در خصوص رمان دیده نشده است. همین مسئله همچنان كه گفتم در سایه سنگین مسائل اجتماعی و سیاسی مغفول مانده است.
نظر شما