كتاب«مالاکانها در ارمنستان» به زبان فارسي توسط حمدالله صادقینیا و ژرژیک آبراهامیان از سوي رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در ايروان منتشر شد.
از سال 1980 سیل مهاجرت روسها در ارمنستان افزایش یافت و هم اکنون حدود ده هزار روس در ارمنستان بهسر میبرند و از این تعداد، پنج هزار نفر از همان گذشتگانی هستند که بهخاطر تعهدات مذهبی خود از منطقه قفقاز شمالی تبعید شدهاند. این عده وابسته به یک گروه مذهبی کوچک به نام مالاکانها هستند.
فرقهگرایی در روسیه از پنج قرن پیش آغاز شد. به احتمال قوی این روند در قرون 13 تا 17 یعنی زمانیکه دودمان تزار در روس و کلیسای ارتدوکس روی به قدرت نهاد، آغاز شد.
یکی از گروههای نژادی که نه تنها در سراسر روسیه، بلکه در آمریکا، کانادا، مکزیک، استرالیا و غیره پخش شدهاند، مالاکانها هستند. اجداد مالاکانها از برخی روستاهای روسیه و ملیتهای دیگر این کشور سرچشمه گرفتهاند. از نظر مذهبی، آنها از دیرباز به کلیسای گرکو – روسی تعلق داشتهاند. آنها به حضور قدرت خدا در همه جا و در روح انسان زنده ایمان دارند. همچنين یقین دارند که اشیایی از قبیل تمثال، تندیس و صلیب خدای واقعی نیستند، بلکه زاده تخیل مردمند. بنابراین پرستش اشیایی از قبیل تندیس و صلیب از نظر آنها بتپرستی محسوب میشود.
همچنين در اين كتاب در مقالهاي كه توسط حمدالله صادقینیا و ژرژیک آبراهامیان به سفارش رایزنی فرهنگی ایران در ارمنستان تهیه شده آمده است: اعضای خانوادههای انجمن مالاکانها جنبه مذهبی زندگی، آداب و رسوم سنتی و قدیمی روسی را هرگز فراموش نمیکردند. انجیل، کتابی که هرگز از روی میز منزل مالاکانها دور نیست و در زندگی آنها جایگاه ویژهای داشته و دارد.
فردی که از انجیل مقدس و سایر ادبیات مذهبی آگاه است، همواره از احترام خاصی در نزد مالاکانها برخوردار است. یکی از عادات خانوادههای مالاکان این است که در شب نه تنها به خواندن انجیل، بلکه به مطالعه افسانهها و حکایات میپردازند. تحصیل کودکان برای آنها بسیار مهم است و مدرسه برای مالاکانها از ضروریات است.
آنها با موفقیت هر چه بيشتر با مشکلات محیط جدید انس مییابند. آنها هرگز با روسها درگیر نمیشوند و در واقع یکی از خصوصیات مالاکانها این است که از قانون تبعیت میکنند. همچنين به اصل «هر نیرویی از سوی خدا میآید» پایبند بوده و هستند.
تعداد کنونی مالاکانها در ارمنستان حدود پنج هزار نفر است که اغلب آنان در ایروان زندگی میکنند. اکثر آنها به شغلهایی از قبیل بنایی، دامداری، خدمات شهری و رانندگی در موسسات اشتغال دارند...
نظر شما