چهارشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۰
کتاب «یادگارهای شهر رم از ایران» نمایانگر قهرمانان اسطوره‌ای تمدن ایرانی است

کتاب «یادگارهای شهر رم از ایران» در فهرست آثار برگزیده بیست و سومین جایزه جهانی کتاب سال قرار گرفت. این کتاب نمایانگر بسیاری از رویدادهای مهم، شخصیت‌های برجسته تاریخی و قهرمانان اسطوره‌ای تمدن ایرانی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «یادگارهای شهر رم از ایران» تالیف آنجلو میکله پیه‌مونتسه که به بازروایی تاریخ مناسبات ایران و روم باستان و حضور نشانگان فرهنگ ایرانی در متن فرهنگ رومی می‌پردازد به عنوان اثر برگزیده بیست و سومین جایزه جهانی کتاب سال در بخش «مطالعات ایرانی» انتخاب شد.

این اثر نمایانگر بسیاری از رویدادهای مهم، شخصیت‌های برجسته تاریخی و قهرمانان اسطوره‌ای تمدن ایرانی است که نشانی از آن در آثار فرهنگی روم به یادگار مانده است.

مؤلف در این اثر ضمن بهره‌گیری مناسب از شواهد و مستندات تاریخی به بازخوانی انواعی از نشانگان‌های فرهنگ پارسی در نقوش برجسته دوره رومی پرداخته است. این اثر از تحقیقات مهم این حوزه در سا‌ل‌های اخیر است و علاوه بر پرداختن به موضوعی مهم و ارائة بحثی دقیق، با بیانی شیوا از سوی مؤلف به مخاطبان عرضه شده است.

آنجلومیکله پیه‌مونتسه، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ساپینزای رم، از شرق‌شناسان برجسته‌ای است که ده‌ها کتاب و مقاله تخصصی در حوزه ایران‌شناسی تألیف کرده است. طرح عظیم تهیه کتاب‌شناسی نسخ خطی پارسی در کتابخانه‌های ایتالیا و شناسایی و معرفی قدیمی‌ترین نسخه مجموعه داستا‌ن‌های «هزار و یک شب» (پارسی) و شاهنامه در میان این نسخ، از برجسته‌ترین فعالیت‌های تحقیقاتی وی است.
 
كتاب‌های ارزیابی شده در بخش «مطالعات اسلامی» در شاخه‌های مطالعاتی الهیات، علوم قرآنی، ترجمه قرآن كریم، سیره نبوی، هنر و معماری اسلامی، تاریخ علم، اقتصاد اسلامی، علم كلام، فقه و حقوق اسلامی، ترجمه متون اسلامی، تاریخ تمدن اسلامی، فلسفه اسلامی ،تصوف و عرفان، مطالعات شیعی، اسلام معاصر، قرآن‌پژوهی و تفسیر؛ و در بخش «مطالعات ایرانی» در شاخه‌های مطالعاتی زبان و زبان‌شناسی ایرانی، تاریخ و جغرافیای ایران، تاریخ و تمدن ایران باستان، هنر و معماری ایران، زبان و ادبیات فارسی، شعر و ادب فارسی، صنایع دستی، جامعه‌‌شناسی ایران و ترجمه آثار اندیشمندان ایرانی بود.

آثار ارزیابی شده در این دوره به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، چینی، عربی، ایتالیایی، اسپانیایی، روسی، گرجی، تاجیکی، سواحیلی، هندی، اردو، قرقیزی، مقدونی، قزاقی، اندونزیایی و مالایی بوده است. برگزیدگان این دوره از کشورهای روسیه، اتریش، انگلیس، ایتالیا، فرانسه، آمریکا و آلمان انتخاب شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها