آیین افتتاحیه همایش «کودک، ادبیات و لذتهای خواندن» برگزار شد/2
شیخرضایی: بیتوجهی به لذت خواندن در جامعه چشمگیر است / انصاری: شورای کتاب کودک همواره نوآور بوده است
حسین شیخرضایی، در آیین افتتاحیه «کودک، ادبیات و لذتهای خواندن» گفت: به اعتقاد بیشتر افراد، وظیفه اصلی نظام آموزشی به شکل سنتی، باسواد کردن و انتقال پیام و مفاهیم از طریق خواندن است و توجهی به لذتبردن از خواندن نمیشود. نوشآفرین انصاری نیز عنوان کرد که این اندیشه که شورا همواره نوآور بوده و نباید دچار روزمرگی شود، همیشه در شورای کتاب کودک مطرح بوده است.
دبیر علمی همایش ادامه داد: اصولا کتاب و سواد خواندن عمدتا برای انتقال پیام و محتوا و مفاهیم موردنظر است، در حالیکه لذت خواندن، پیوند ناگسستنی با ادبیات دارد و این مسائل سبب شد که به موضوع لذت خواندن در ادبیات کودک بپردازیم.
شیخرضایی درباره مقالات ارائه شده به این دوره از همایش نیز اظهار کرد: کیفیت و تعداد مقالات ارائه شده به این دوره از همایش نسبت به دورههای قبلی بهبود خوبی داشت و توانستیم از هر شش مقاله ارسال شده به دبیرخانه، یک مقاله را برای ارائه و سخنرانی انتخاب کنیم.
سازمانهای مردمنهاد مقلد نیستند
نوشآفرین انصاری دیگر سخنران آیین افتتاحیه همایش «کودک، ادبیات و لذتهای خواندن» گفت: شورای کتاب کودک از دیرباز و از زمان تاسیس در سال 1342 همواره جلساتی را برگزار کرده و همیشه علاقهمند بوده با جامعه وارد بحث و گفتوگو شود و شایسته است دوستان علاقهمند، الواح فشردهای که از پنج دهه فعالیتهای شورا تهیه شده را ببینند. این اندیشه که شورا همواره نوآور بوده و نباید دچار روزمرگی شود و باید به اقتضای زمانه توجه داشته باشد، همیشه در شورای کتاب کودک مطرح بوده است.
دبیر شورای کتاب کودک، موضوع و دغدغه اصلی سازمانهای مردمنهاد را تقلید نکردن و مستقل بودن برشمرد و عنوان کرد: سازمانهای مردمنهاد مقلد نیستند و نمیخواهند دنبالروی دیگران باشد و بحث پیدا کردن خود دغدغهای اساسی است که در شورای کتاب کودک به آن توجه داشتهایم. من نمیگویم که بدون دانشگاه میتوان به حیات ادامه داد، ولی باید راه خودمان را با توجه به نیازهای زمان و استفاده از تجربیات کل مراکز و موسسات مرتبط در مسیر پژوهش پیدا کنیم. خیلیها اعتقاد دارند شورا خود یک دانشگاه است، اما در عینحال نیز افرادی از حوزه دانشگاه به شورا آمدند و در شورا تاثیرگذار بودند و ارتباط ما را با جامعه دانشجویی محکمتر کردند.
وی در ادامه با اشاره به همایش «کودک، ادبیات و لذتهای خواندن» گفت: بعد از پشتسر گذاشتن 50 سالگی شورای کتاب کودک تصمیم گرفتیم گامهای جدیدتری را تجربه کنیم. یکی از این گامها، برگزاری همایش دوسالانه ادبیات کودک بود. نخستین دوره این همایش دوسالانه در سال 1393 در کتابخانه ارشاد برگزار و مقالاتی در این همایش ارائه شد که مجموعه این مقالات منتشر و در اختیار علاقهمندان قرار گرفت. بعد از این همایش در شورا مسائلی مطرح شد از جمله اینکه تعداد سخنرانان شورایی و تعداد شرکتکنندگان عضو شورا در نخستین همایش بسیار اندک بود. همچنین پرسش مطرح شد که مخاطبان این همایش اصولا چه کسانی هستند و نتایج این سمینارها و همایشها تا چه اندازه میتواند در کارمان در شورا تحول ایجاد کند بر این اساس تلاش کردیم حامیای پیدا کنیم جانانه که از قید و بندهای مالی رها شویم.
انصاری همچنین با تقدیر از موسسه خانه کتاب، اظهار کرد: از این موسسه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت صددرصدی و گشادهرویی که در این دوره تجربه کردیم، بسیار سپاسگزارم و از مجید غلامی جلیسه میخواهم سپاس بیکران ما را به علی جنتی و سیدعباس صالحی ابلاغ کند، چراکه اگر دیدگاه آنها نسبت به توسعه فرهنگی در جامعه مثبت نبود، این همایش با همکاری موسسه خانه کتاب برگزار نمیشد و امیدوارم وزیر آینده نیز این سیاستها را دنبال کند.
نظر شما