شهرامنیا، در نشست خبری سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به رویکرد مسئولان نمایشگاه به حمایت از کالای فرهنگی با توجه به شعار سال گفت:تلاش کردیم که از دو رویکرد فروشگاهی، نمایشگاهی و فرهنگی غافل نشویم چرا که معتقدیم جنبه فروشگاهی نمایشگاه کتاب تاثیر اقتصادی قابل توجهی بر اقتصاد نشر دارد.
شهرامنیا با اشاره به همکاری نهادهای عمومی در آمادهسازی مصلا برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سهشنبه 11 اردیبهشتماه با حضور رئیسجمهور در مصلا افتتاح میشود و عموم مردم برای بازدید میتوانند از 12 تا 22 اردیبهشت از ساعت 10 تا 20 به مصلا مراجعه کنند.
وی با اشاره به «نه به کتاب نخواندن» شعار سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: این شعار با انگیزه تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی و انتخاب شده است. تلاش شده مردم با کتاب آشتی کنند علاوه بر این با توجه به شعار «حمایت از کالای داخلی» تلاش داریم تا کتاب به عنوان کالای فرهنگی بیش از گذشته حمایت شود.
شهرامنیا افزود: تقارن روزهای نمایشگاه با اعیاد شعبانیه، روز معلم، اردیبهشتماه و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برنامههای ویژهای پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: اولویتهای کلان نمایشگاه همان مسیری است که از حدود 4 سال پیش تدوین شده است. موضوع واگذاری بخش اجرایی نمایشگاه به صنف با توجه به این سیاستها نهادینه شده است. بحث دیپلماسی فرهنگی و ایجاد فضای گفتوگو با جهان بر مبنای فرهنگ و کتاب از دیگر اولویتهای بینالمللی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران است.
به گفته شهرامنیا،بسیاری از برنامههای سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران براساس موضوع واگذاری تدوین شده است. حضور کشور میهمان، شهر میهمان و بورسیه نمایشگاه کتاب از نمونههای این برنامههاست.
این مقام مسئول بیان کرد: تلاش کردیم که از دو رویکرد فروشگاهی، نمایشگاهی و فرهنگی غافل نشویم چرا که معتقدیم جنبه فروشگاهی نمایشگاه کتاب تاثیر اقتصادی قابل توجهی بر اقتصاد نشر دارد علاوه بر این علاقهمندیم ابعاد فرهنگی، بینالمللی و اقتصادی نمایشگاه همزمان در مرکز توجه باشند.
شهرامنیا با اشاره به فضای نمایشگاهی مصلا افزود: بیش از 130 هزار مترمربع از مصلا زیر بار نمایشگاه کتاب تهران قرار دارد. با بررسیهای انجام شده 75 درصد از فضای ناشران در فضای مسقف جانمایی شدهاند. که در مقایسه با دوره قبل باید گفت 50درصد ناشران از این فضا استفاده کرده بودند.
قائممقام سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: علاوه بر ناشران بخش عمومی که در شبستان جانمایی شدهاند بخش اعظم ناشران کودک و نوجوان، ناشران آموزشی و بخش بینالملل به طور کامل زیرسقف قرار میگیرند.
به گفته این مقام مسئول ناشران دانشگاهی دیجیتال و فعالان بخش جنبی، رفاهی این دوره از نمایشگاه را در چادرها تجربه میکنند.
شهرامنیا درباره بخش بینالمللی نمایشگاه کتاب بیان کرد: حضور 53 کشور در نمایشگاه کتاب تهران قطعی شده و البته احتمال افزایش این تعداد نیز وجود دارد. به ناشران برخی از کشورها در این دوره از نمایشگاه فروش کتاب دارند. صربستان به عنوان کشور میهمان با هیاتهای 30 نفره از جمله وزیر فرهنگ، رئیس کتابخانه ملی و جمعی از نویسندگان این کشور در نمایشگاه حضور دارند. وزیر و معاون فرهنگ تونس به همراه هیات 18 نفره از ناشران، هنرمندان و نویسندگان نیز بهعنوان شهر میهمان سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تجربه میکنند.
به گفته این مقام مسئول وزیر فرهنگ ایتالیا به همراه هیات 4 نفره و نویسندگان آلمانی، چینی، عمانی، مجارستانی، اتریشی، روسی و جمعی از اهالی قلم عتبات عالیات در این دوره از نمایشگاه حضور پررنگی دارند.
قائممقام سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به بخش بازار جهانی این دوره از نمایشگاه به حضور نمایندگان آژانس ادبی و بخش جدید تصویرگران کتاب اشاره کرد.
شهرامنیا ادامه داد: درباره برنامههای نمایشگاه به مناسبتهای 40 سالگی انقلاب و اعیاد شعبانیه به تدوین برنامههای مرتبط با این رویداد اشاره کرد و از برگزاری 60 نشست در سرای اهلقلم خبر داد.
وی افزود: در بخش کتابنما و همچنین هنرنما روزانه نمایشگاه گالری با موضوعات متنوع آثار 40 هنرمند نمایش داده میشوند.
به گفته این مقام مسئول بخش کارنامه نشر همانند سالهای گذشته و با هدف ارایه آمار نشر یکسال گذشته میزبان علاقهمندان است.
دهقانی در ادامه این نشست با اشاره به واگذاری اجرای نمایشگاه به صنف گفت: براساس درخواست اعضای صنف نمایشگاه از 4 سال گذشته تلاش دارد دربرگزاری نمایشگاه مشارکت داشته باشد. این در حالی است که دولت فعلی در جریان واگذاری حمایتهای قابل توجهی داشته. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص وزیر و همچنین معاون فرهنگی این واگذاری را حمایت کردند.
معاون اجرایی سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره جابجایی نمایشگاه کتاب تهران از شهرآفتاب به مصلا افزود: دوسال پیش با علاقه و درخواست ناشران نمایشگاه کتاب به شهرآفتاب منتقل شد اما با توجه به نواقص زیرساختی این مجموعه نمایشگاهی نمایشگاه کتاب تهران به مصلا نقل مکان کرد. امیدواریم که ناشران از برگزاری نمایشگاه در مصلا رضایت کامل داشته باشند تا مجبور به نقل مکان نباشیم.
این فعال حوزه نشر ادامه داد: کمیته اجرایی نمایشگاه در قالب 15 کمیته فعالیت میکند که 7 کمیته شامل داخلی، خارجی، تبلیغات، فرهنگی، اجرایی، پشتیبانی، اطلاعرسانی است. روسای 7 کمیته از سوی صنف انتخاب شده است. کمیته تبلیغات نمایشگاه به طور کامل از سوی صنف اداره میشود. دومین سال است که کمیته تبلیغات به صنف واگذار شده است. امیدواریم سالهای آتی نیز همه بخشها به صنف واگذار شود. البته اراده و تحقق این امر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد.
دهقانی با بیان اینکه ناشر داخلی و 132 ناشر خارجی در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حاضر خواهند شد، گفت: 113 ناشر آموزشی در رواق غربی با بیش از 15هزار عنوان کتاب، 501 ناشر دانشگاهی با 64هزار و 644 کتاب در رواق شرقی و 288 ناشر کودک و نوجوان با 33هزار عنوان کتاب در رواق شرقی جانمایی شدهاند. تعدادی از ناشران کودک و نوجوان زیر چادری با فضای 15هزار متری در بالکن رواق شرقی جانمایی شدهاند.
وی ادامه داد: 2هزار و 147 ناشر عمومی با 66 هزار عنوان کتاب در شبستان در فضای 2هزار مترمربعی کتابهای خود را عرضه میکنند. با احتساب ناشرانی که مجاز به عرضه کتابهای دو سال قبل هستند در مجموع 357هزار عنوان کتاب در نمایشگاه عرضه خواهد شد. در بخش عمومی هزار و 1147 ناشر با 86 هزار عنوان کتاب در شبستان حضور دارند بنابراین در مجموع 357هزار عنوان کتاب در این دوره از نمایشگاه عرضه خواهد شد. ناشران براساس 200 عنوان کتاب میتوانستند غرفه با آنها اختصاص داده شده و صدهزار عنوان کتابهایی هستند که دوسال قبل منتشر شده است. 25 نماینده ناشران خارجی در این دوره حضور دارند. سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران 1690 غرفه دارد که احتمال افزایش آن میرود.
معاون اجرایی سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: درباره بخش فرهنگی نمایشگاه گفت: معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهر تهران در متراژ 4هزار مترمربع در شمال نمایشگاه مستقر میشود. 80 ناشر دیجیتال در سالن مجزا به متراژ 1200 مترمربع در شمال نمایشگاه جانمایی شدهاند. انجمنهای دولتی در نیم طبقه شبستان مستقر میشود و شهرداری و باغکتاب نیز امسال بهطور مجزا غرفه دارند.
دهقانی درباره فعالیت کمیته علمی و فرهنگی نمایشگاه بیان کرد: کمیته علمی و فرهنگی از پرجاذبهترین بخش نمایشگاه است که در برنامههای آن در 4هزار مترمربع برگزار خواهد شد.
صفری در ادامه این نشست درباره خدمات کمیته رفاهی، اجرایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بیان کرد: جانمایی بخشهای مربوط به کمیته رفاهی و اجرایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران انجام شده است. محور فعالیتهای نمایشگاه به حوزه رفاهی نمایشگاه مربوط میشود و تاکید داریم که مخاطبان کتاب حداکثر امکانات رفاهی با توجه به موقعیت مصلا داشته باشیم.
به گفته این مقام مسئول، مترو تهران تاکسیرانی، اتوبوسرانی به طور جدی فعال هستند اتوبوسرانی با ایجاد پایانه در مصلا از 11 میدان اصلی بازدیدکنندگان را به سمت مصلا منتقل میکند. تاکسیرانی در دو نقطه مصلا با ظرفیت 323 دستگاه خودرو مستقر خواهد شد.
صفری ادامه داد: ایستگاه مترو شهید بهشتی با عنوان ایستگاه نمایشگاه خدمات ارائه میکند. برای رفاه حال بازدیدکنندگان 50 دستگاه شاتل پیشبینی شده است. ایستگاه امانات، مادر و کودک از سوی شهرداری تهران پیشبینی شده است. ایستگاه مواد غذایی پیک بادپا بهعنوان امکانات رفاهی در نمایشگاه مستقر شده است.
به گفته مدیر کمیته اجرایی نمایشگاه افزود: پست تهران برای هر یک کیلو بار هزار تومان و برای ارسال بار از شهرستان هزار و 200 تومان تعهد کرده است. تخفیف فرهنگی نیز شامل این طرح میشود بیش از 70 سازمان و نهاد با مسئولان نمایشگاه همکاری دارند و سازمان ثبت احوال ازجمله مهمترین همکاران ما هستند.
صفری ادامه داد: باجه سیار برای سازمان ثبت احوال مستقر شده و بدون پیش ثبتنام به متقاضیان خدمات ارائه میکند. بانک شهر با استقرار 40 دستگاه ایتیام و سه دستگاه شهر نت خدمات بانکی ارائه میکند. نخستین بار همه استراحتگاهها به وای فای مجهز میشوند.
دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم نیز با بخش پرسش و پاسخ در نمایشگاه مستقر است. برای انتقال جانبازان و معلولان علاقهمند به نمایشگاه کتاب ونهایی پیشبینی شده است. مناسبسازی نیز برای آنها پیشبینی شده است.
تلاش داریم نمایشگاه کتاب از نظر ایمنی استانداردهای لازم را داشته باشد. خدمات بهداشتی نیز زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی ایران بررسی میشود.
نظر شما