مدیر انتشارات نوینکتاب گویا با اشاره به رشد چشمگیر کتابهای گویا در ایران گفت: هنوز تا رسیدن به نقطه اوج کتاب گویا فاصله داریم و روند روبهرشد آن در سالهای آتی ادامه خواهد داشت.
وی افزود: هر چند قالبهای دیگر به کتاب افزوده شده؛ اما کتابخوانها همچنان کتاب فیزیکی میخوانند و ادعای این که کتابهای فیزیکی بهزودی حذف خواهند شد، واقعا ادعای جسورانهای است و گفتن آن برای من راحت نیست؛ دست کم نه برای آینده نزدیک.
محمدی با بیان اینکه در طول یک دهه گذشته، تکنولوژی کمک شایانی به توسعه و فراگیر شدن کتابهای الکترونیک و صوتی کرده است، گفت: برای تایید این موضوع میتوانم به این واقعیت اشاره کنم که فراگیری کتابهای گویا از سال 85 تا حدود 95 که کتابهای صوتی نوینکتاب گویا روی حاملهای محتوا -سی دی- منتشر میشد، قابل مقایسه با سه چهار سال اخیر نبود.
وی یادآور شد: در این زمیه معتقدم که کتابهای گویا در جهان رشد چندصد درصدی را در دنیا تجربه کرده است و با توجه به سرعت و رشد تکنولوژی در جهان و ایران، بهنظر میرسد این روند ادامه خواهد داشت.
محمدی با بیان اینکه اکنون موزعان و کتابفروشان شیوه فعالیت خود را تغییر دادهاند و تکنولوژی به این بخش از صنعت نشر هم کمک کرده است، تاکید کرد: درباره فعالیت موزعان و کتابفروشان سنتی تصور میکنم این گروه هم باید همزمان با تغییرات ناشی از تکنولوژی، سازوکار فعالیت خود را بهروز کنند. اگر این تغییر بهموقع و با گستردگی مناسب روی ندهد، شاید این انتظار که همچنان به شیوه قدیم بتوان فعالیت داشت، انتظاری معقول و منطقی نباشد.
وی با طرح این موضوع که کتابهای گویا تا رسیدن به نقطه اوج هنوز فاصله دارند، گفت: کتاب صوتی در سالهای اخیر روندی روبهرشد در ایران داشته و به نظر میرسد این روند در سالهای آتی هم ادامه داشته باشد.
مدیر انتشارات نوینکتاب گویا با اشاره به اینکه همسو بودن و همسو ماندن با تکنولوژی در دنیای نشر، از الزامات امروز ما بهشمار میآید، عنوان کرد: البته موضوع نشر در ایران فارغ از مباحث تکنولوژی، دست به گریبان موضوعات بسیار حادتری است که بدحالی صنعت نشر امروزمان را رقم زده.
به گفته محمدی، برای رفع این بدحالی، اقدامات بسیار حیاتی و جدی لازم است که انطباق با تکنولوژی روز، یکی از این اقدامات و از قضا در دسترسترین آنها به شمار میآید.
نظر شما