فرمانده سپاه پاسداران در سال های جنگ تحمیلی، در آخرين جلسه از پنجمين دوره آموزش حضوري اساتيد درس دو واحدي "آشنايي با دفاعمقدس"، چگونگي پذيرش قطعنامه 598 و حوادث سال آخر دفاعمقدس را تشريح كرد. وی گفت: اختلاف نظر آمريكا و عراق در سالهاي آخر جنگ، يكي از عوامل صدور قطعنامه 598 بود.
محسن رضايي، فرمانده سپاه پاسداران در سال های دفاع مقدس، در اين نشست اظهار داشت: روند پايان جنگ، يكي از پيچيدهترين مقاطع آن دوران است.
وي ادامه داد: صدور قطعنامه 598، پذيرش آن توسط ايران، انكار قطعنامه و عدم پذيرش آن توسط صدام، حمله مجدد عراق به ايران و پيروزيهاي ما در عملياتهایي مانند مرصاد و مجبور شدن صدام برای پذيرش قطعنامه 598، مراحل اتمام جنگ را تشكيل ميدهند.
راوي كتاب "آيين فتح"، دفاعمقدس را داراي چند نقطه عطف دانست و گفت: حمله سراسري، رسمي و علني عراق به خاك ايران درشهريور سال 1359، شروع آزادسازيهاي سرزمينهاي اشغالي از مهر ماه 1360، آزادسازي خرمشهر در روز سوم خرداد 1361، عملياتهاي والفجر 8 (فاو)، كربلاي5 و والفجر10، صدور قطعنامه 598، پذيرش آن و پيروزيهاي ايران در مرداد ماه 1367، از جمله نقاط عطف جنگ تحميلياند كه تصوير روشنتري از جنگ، ارايه ميدهند.
رضايي در ادامه، از موفقيتهاي پيدرپي نيروهاي ايراني در سال آخر جنگ ياد و تصريح كرد: قطعنامه 598، در اوج پيروزيهاي ايران صادر شد و اكثر بندهاي آن بر خلاف قطعنامههاي پيشين كه تنها بر ايجاد آتشبس تاكيد داشتند، به نفع ايران بودند.
وي تعيين خسارات جنگ و بازگشت نيروهاي دو طرف به درون خاك خود را به عنوان تاثيرات مثبت قطعنامهها معرفي كرد و گفت: اختلاف نظر آمريكا و عراق در سالهاي آخر جنگ، يكي از عوامل صدور قطعنامه 598 و پايان جنگ تحميلي بود.
اين فرمانده کل دوران دفاعمقدس، خاطرنشان كرد: خواست بينالمللي بر اين استوار بود كه جنگ ايران و عراق، برندهاي نداشته باشد، اما از عمليات فاو و موفقيت های ايران به بعد، آمريكا به اين نتيجه رسيد كه اين جنگ، بايد هرچه زودتر تمام شود. با اينحال، در كنار امتياز دادن به ايران در مفاد قطعنامه 598، با استفاده از منافقان، موج جديدي از عملياتهاي نظامي را آغاز كرد. حملات شيميايي، تشديد جنگ نفتكشها و بمباران شهرها نيز در ادامه لطمات وارده به ايران قرار گرفت.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، در پايان تاكيد كرد: شوراي امنيت سازمان ملل، از نتيجه و بازتاب قطعنامه 598 در عراق باخبر بود و موج حملات ايران به نقاط استراتژيك دشمن و هراس آنها از برهم خوردن توازن قوا، باعث صدور اين قطعنامه شد.
در ادامه آخرين جلسه از پنجمين دوره آموزش حضوري اساتيد درس دو واحدي "آشنايي با دفاعمقدس"، حجتالاسلام و المسلمين محمدحسين رحيميان، نماينده مقام معظم رهبري در بنياد شهيد و امور ايثارگران و سردار حسین علايي، به ترتيب، موضوعات؛ "ايثارگري و ايثارگران در جنگ" و "پيامدهاي سياسي، اقتصادي و نظامي جنگ" را تشريح كردند.
نظر شما