مدیر اجرایی پایگاه حوزه نت از اين پايگاه به عنوان نخستين پايگاه اطلاعات شيعي ياد كرد و گفت: با راهاندازي بخش انگليسي اين سايت از روز پنج شنبه(19 شهريور)، اين پايگاه اطلاعرساني كه به ارايه و معرفي كتابها و متون ديني منبع اختصاص دارد، سه زبانه شد._
مدیر اجرایی پایگاه حوزه نت بيان داشت: اين پايگاه از بدو راهاندازي به زبان فارسي بود و با اين نگرش كه اكثر مردمان جهان اسلامي به زبان عربي و در درجه دوم به زبان انگليسي آگاهاند يا سخن ميگويند، در ارديبهشت سال 88 بخش عربي اين پايگاه و در ادامه اين برنامه، پنجشنبه گذشته(19 شهريور ماه) بخش انگليسي نيز با چكيدهاي از كتابهاي مرجع شيعي راهاندازي شد.
وي با اشاره به بخشها و موضوعات متنوع اين پايگاه اطلاعرساني بيان داشت: علاوه بر بخش دانشنامه، بخشهايي نظير پرسش و پاسخ، چكيده پاياننامهها و مقالات، نگارخانه، اخبار و اطلاعات، كتابخانه، متون ديني، زندگاني علماء، معرفي مراكز اسلامي براي كاربران و ... از ديگر بخشهاي اين پايگاه اطلاعرساني شيعه را تشكيل داده است.
طباطبایی با بيان اين كه «اكنون بالغ بر 22 هزار مطلب در بخش دانشنامه اين پايگاه قابل استفاده كاربران اقصي نقاط جهان است»، اعلام داشت: پيشبيني ميشود ظرف سه ماه آينده مطالب اين سايت اطلاعرساني در بخش دانشنامه به 30 هزار مطلب افزايش يابد و روزآمد شود.
وي با بيان اين كه بخش انگليسي اين پايگاه با 433 مقاله كه 421 مورد آن به موضوعات گوناگون دانشنامه باز ميگردد، راهاندازي شده است، تصريح كرد: مجموعه مقالات اين بخش گزيده كتابهاي غني و منابع اسلامي از نويسندگان نامي جهان اسلاماند، از اين ميان ميتوان به كتابهاي «تفسير الميزان»، «شيعه در اسلام» و «قرآن در اسلام» از علامه طباطبايي، «انسان و سرنوشت» و داستان راستان» از آيتالله شهيد مرتضي مطهري، «امام مهدي» اثر ابراهيم اميني، «قرآنشناسي» نوشته آيتالله مصباح، «نمونههاي اخلاقي اهلبيت(ع)» از سيد مهدي بدر و ... اشاره كرد.
مدیر اجرایی پایگاه حوزه نت سال 1377 زمان ورود اينترنت به ايران را زمان آغاز بهكار اين پايگاه اطلاعرساني با نام «رسانه نور» خواند و درباره اهداف اوليه اين مركز يادآور شد: ارايه مطالب علوم اسلامي به مخاطبان داخلي و خارجي، طبقهبندي علمي مطالب، ايجاد تسهيلاتي براي دسترسي آسان مخاطبان در مطالعه آثار مورد نظرشان، پاسخگويي به سوالات و شبهات ديني برخي از اهداف اين مركز در بدو تأسيس آن بودند.
وي قراردادن متن كامل كتابهاي علوم اسلامي، شيعي و آرشيو مجلات در شبكه اينترنت، برقراري ارتباط ميان محققان حوزه علميه قم و كاربران اينترنتي و ارايه الگوهاي فعاليتهاي اسلامي قابل انجام در شبكه اينترنت را از ديگر اهداف مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي برشمرد.
طباطبايي با تأكيد بر فعاليتهاي گسترده بخش آرشيو و محققان اين پايگاه اطلاعرساني خاطرنشان كرد: تكميل كتابخانه ديجيتالي اين موسسه براي ارايه و معرفي كتابها، انديشوران و محققان حوزه علوم و معارف اسلامي از ديگر اقدامات و طرحهاي بلند مدت اين پايگاه است.
وي ارايه چكيده كتابهاي «جامعالسعادة» از فاضل نراقي(ملامهدي)، «معاد و فرداي جاويد» نوشته سيد مجتبي موسويلاري و كتابهايي از آيتالله جعفر سبحاني را ار ديگر اطلاعات بخش دانشنامه پايگاه اطلاعرساني حوزه نت دانست و گسترش، ايجاد تنوع و جامعيتبخشي به مطالب بخشهاي گوناگون اين پايگاه اطلاعرساني را از برنامههاي آتي اين مركز خواند.
در بخش فارسی پایگاه تاکنون 7520 مقاله، 53 عنوان مجله، 2029 نمایه دانشنامهای ، 3175 پرسش و پاسخ، 8087 پایان نامه و ... در دسترس علاقمندان قرار دارد. دادههای بخش عربی پایگاه حوزه حاوی 504 مقاله، 191 نمایه و 1008 پرسش و پاسخ است. در بخش انگلیسی و تازه راهاندازی شده پایگاه حوزه 433 مقاله و 145 نمایه به زبان انگلیسی بر روی پایگاه علمی و پژوهشی حوزه نت در دسترس علاقمندان قرار دارد.
نظر شما