صیدمحمد درخشنده، ایلامپژوه و محقق پیشکسوت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام گفت: هنر قالیبافی یکی از ماندگارترین هنرها از دوران کهن تا امروز است که نشان از دقت و توجّه این اقوام در پهن دشت کشورعزیزمان ایران دارد که از نیاکان ما به یادگار مانده است.
مؤلف کتاب کتاب «فرهنگ ازدواج در ایلام» ادامه داد: فرشهای دستباف ایرانی در انواع و اقسام گوناگون و ابعاد متنوع و نیز نوع نخ که شامل ابریشم، چله ابریشم، کُرک و پشم و… است که ارزش و اهمیت این محصول سنتی دستبافت را دو چندان کرده است.
مؤلف کتاب «گذری بر زندگی اقوام کوچنشین ایران» ادامه داد: هنر قالیبافی یکی از شاهکارهای بدیع در تاریخ کشورمان است که از دیرباز سوابقی طولانی در میان اقوام ایرانی داشته است.
وی تصریح کرد: این هنر، در واقع خلق آثاری است از دستبافتهها که نمونههای بارز آن قالی دستباف ایرانی است که هر نقش آن نشان از هنر و ظرافت دستان هنرمندانی است که با رشتهها و گرههایی از نخ، توانستهاند دنیایی از زیباییهایی را خلق کنند که نظیرش در هیچ جای دیگر نیست.
مؤلف کتاب «باورها در فرهنگ مردم ایلام» ادامه داد: آنچه که غیر از نقش تار و پود در قالی مورد توجّه است، رنگ نقشها و زیباییهای آن در وجود این تار و پود است که همچنان ماندگار بوده و دوام آن را چند برابر کرده است.
مولف برگزیده استان در سال های ۱۴۰۲و ۱۴۰۱ ادامه داد: تکامل نقشها، نوع بافت قالی و نمونههای گوناگون آن در طی دوران تاریخی سبب شده تا قالی ایرانی شهرت برتری در سطح جهان تا به امروز داشته باشد.
وی با اشاره به تالیف و انتشار کتاب «هنر قالیبافی در ایران (با تاکید بر شناخت این حرفه در ایلام)» تصریح کرد: با توجّه به غنای فرهنگی و تاریخی کشورمان در راستای بافت قالی دستباف، که قریب به اتفاق جامعه زنان ایلی، عشایری و شهری در آن دخیل هستند و هر نقطه این دیار، لبریز از هنرمندان و هنردوستان صنعت قالی دستبافت است، در بخشهایی از این کتاب علاوه بر اشاراتی بر هنر قالیبافی در ایران، برشناخت این حرفه در استان ایلام تأکید شده است.
وی تصریح کرد: این امر نشان از هنر و پشتکار زنان قالیباف ایلامی دارد که با این هنر و صنعت ارزشمند تأثیر بسزایی بر اقتصاد خانوادهها داشته است.
به گزارش ایبنا؛ نشر درخشنده، کتاب «هنر قالیبافی در ایران (با تأکید بر شناخت این حرفه در ایلام)» تالیف صیدمحمد درخشنده، را در ۱۴۴ صفحه، به قیمت ۸۵ هزارتومان در نوبت اول سال ۱۴۰۲ چاپ و منتشر کرده است.
نظر شما