به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، حجتالاسلام مصطفی درّی ظهر دوشنبه در نشست خبری چهارمین همایش ملی فقه هنر که در مدرسه اسلامی هنر برگزار شد، اظهار کرد: مدرسه اسلامی هنر از سال ۱۳۸۴ آغاز به کار کرده و در این سالها با تشکیل ۲۰ زیرگروه درباره نسبت هنر با علوم انسانی و فعالیت کرده است.
وی افزود: مدرسه فقه هنر از ۹ سال قبل به طور رسمی راهاندازی شد و به عنوان یکی از زیرگروههای فعال مدرسه اسلامی هنر، رسالت ساماندهی ارتباط بین هنر و علوم اسلامی و حوزه علمیه را دارد.
دبیر اجرایی چهارمین همایش ملی فقه هنر با بیان اینکه مدرسه فقه هنر دارای سه بخش آموزش، پژوهش و رسانه است، گفت: در بخش آموزش، طراحی رشتههای مرتبط با فرهنگ و هنر و تمدن از سال گذشته آغاز شده و طلابی که سال گذشته برای دورههای سطح سه مدرسه فقه هنر در رشتههای حکمت هنر، هنر اسلامی و فقه هنر ثبتنام کرده بودند، در حال تحصیل هستند.
درّی افزود: طبیعتاً این دانشپژوهان در سالهای آتی وارد دوره سطح چهار میشوند و رشتههای مرتبط با فرهنگ و هنر و تمدن را در آینده نیز خواهیم داشت.
وی به فعالیت سایت مدرسه فقه هنر در بخش رسانه اشاره کرد و گفت: علاوه بر اطلاعرسانی رویدادهای مرتبط با مدرسه فقه هنر، چند مجله الکترونیکی با موضوع فقه نمایش و مبادی فقر هنر نیز طراحی شده که به مرور در سایت این مدرسه بارگذاری میشود و در دیماه به صورت کامل رونمایی خواهد شد.
مدیر مدرسه فقه هنر افزود: هر مجله الکترونیکی مشتمل بر یادداشت، گزارش و گفتوگو با صاحبنظران عرصه فقه هنر است که در آینده به صورت کتاب نیز منتشر خواهد شد.
درّی تصریح کرد: امسال طراحی و تولید چهار مجله الکترونیکی «فقه موسیقی»، «عناوین محرم در فقه هنر»، «مالکیت معنوی آثار هنری» و «فقه رقص و حرکات موزون» در دستور کار قرار دارد و تا پایان سال در سایت مدرسه بارگذاری خواهد شد.
وی در ادامه به فعالیتهای مرتبط با پژوهش مدرسه فقه هنر اشاره کرد و گفت: علاوه بر پژوهشهای کلاسی و پایاننامهای که در آینده دانشپژوهان به نگارش در میآورند، سلسله همایشهای ملی فقه هنر از سال ۱۳۹۴ آغاز شده و امسال چهارمین دوره این همایشها با موضوع فقه هنر و حکمرانی برگزار خواهد شد.
مدیر مدرسه فقه هنر تصریح کرد: نخستین دوره همایش فقه هنر با موضوع فلسفه فقه هنر برگزار شد و با دیدار دستاندرکاران همایش با مقام معظم رهبری و پیام مهم و راهگشای ایشان همراه بود.
درّی با بیان اینکه دومین دوره همایش فقه هنر در سال ۱۳۹۶ برگزار شد، گفت: سومین دوره همایش با موضوع فقه نمایش و سینما با استقبال خوب اهالی هنر در شیراز همراه بود.
وی به انتشار چهار جلد کتاب از مجموع مقالات همایشهای ملی فقه هنر اشاره کرد و گفت: بهتازگی دو جلد کتاب مقالات فقهی و مقالات حقوقی سومین دوره همایش فقه هنر در دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور نمایندگان نهادهای فرهنگی، هنری و سینمایی رونمایی شد و وزیر فرهنگ تأکید داشت این همایشها با قوت و قدرت و همکاری مؤثر وزارت ارشاد تداوم داشته باشد.
مدیر مدرسه فقه هنر به رویکرد چهارمین همایش ملی فقه هنر اشاره کرد و گفت: امروز مسئله سیاستگذاری و هدایت عرصه هنر منطبق با احکام اسلامی به دغدغه مشترکی در میان اصحاب فقه و هنر تبدیل شده و بر این اساس، چهارمین دوره همایش فقه هنر با موضوع میانرشتهای بین هنر و حکمرانی برگزار خواهد شد.
درّی همچنین به تبیین محورهای چهارمین دوره همایش ملی فقه هنر پرداخت و گفت: «فقه هنر؛ سیاستگذاری و قانونگذاری»، «فقه هنر، حمایت از هنر اسلامی و مقابله با انحرافات»، «فقه هنر؛ نظارت بر اجرای قوانین و سیاستها»، «فقه هنر و حاکمان»، «حکمرانی در هنر و فتاوای فقهی» و «رسانه ملی و حکمرانی در عرصه هنر» از جمله محورهای این همایش است.
وی با دعوت از روحانیون، دانشگاهیان و فرهیختگان برای ارسال مقاله به چهارمین همایش ملی فقه هنر، گفت: با توجه به درخواست مراکز متعدد فرهنگی و هنری، امکان دریافت مقالات تا ۱۵ دی ماه تمدید شده است و علاقهمندان میتوانند عنوان و چکیده مقالات خود را از طریق نشانی الکترونیکی feghehonar@gmail.com به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
وی با بیان اینکه چهارمین همایش ملی فقه هنر به دبیری آیتالله ابوالقاسم علیدوست در روزهای ۲۵ و ۲۶ بهمن ماه در مشهد برگزار خواهد شد، گفت: «مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی»، «پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات»، «پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر» و «معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی» در برگزاری این همایش مشارکت دارند و در روز برگزاری همایش از کتاب چکیده مقالات رونمایی میشود.
نظر شما