به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اصفهان، محمدعلی ایزدخواستی در مراسم رونمایی کتاب «چهرههای زندهرود» که عصر پنجشنبه در تکیه خاتونآبادی واقع در مجموعه تاریخی تختفولاد برگزار شد، در خصوص خوانش ویژه از این اثر عنوان کرد: امروز در دنیا آنقدر که برای خوانش آثار هنری اعتبار قائل هستند، برای خلقش اعتبار قائل نیستند. این کتاب پتانسیل دارد برای اینکه احساساتمان را درگیرش کنیم.
ایزدخواستی سه ویژگی و عامل اثرگذار در خوانش این کتاب را به این شرح توضیح داد: عامل اثرگذار اول، زنده شدن و جان گرفتن شخصیتهاست. این کتاب فرصتی ایجاد کرده که این شخصیتها زنده شوند و این سحر متن است. عامل اثرگذار دوم بر خوانش، ملاقات با تخت فولاد است. ملاقات با تخت فولاد ملاقات با معماری و بیوگرافی شخصیتهای آرمیده در این مکان نیست؛ بلکه ملاقات با یک اسطوره زنده است که میتپد.
مدیر سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان سومین عامل را زمان خواند و افزود: اگر چهرههای این شخصیتها را ببینید، به دورههای قاجار و پهلوی اول بازمیگردند؛ اما این کتاب فرصتی است برای همزمانی تاریخی برای این شخصیتها. این افراد در مکانها و زمانهای متفاوتی بودهاند؛ اما این متن فرصتی برای همنشینی این افراد با یکدیگر فراهم کرده است. انسان احساس میکند که در مواجهه با یک سمفونی قرار دارد که این هنرمندان هنرهای ظریفه آن را مینوازند.
وظیفه تختفولاد در حمایت از تولیدات فرهنگی و پژوهشی
مدیر مجموعه تختفولاد اظهار کرد: این اثر معرفیکننده بخشی از مشاهیر این سرزمین است. وجه تمایز مجموعه تخت فولاد با دیگر فضاهای مشابه، مشاهیر و بزرگان و علما و شهدا و هنرمندان آرمیده در این عرض مقدس است.
ابراهیم عمرانی ادامه داد: در راستای برجستهسازی مشاهیر این سرزمین شاهد رونمایی از مجموعهای هستیم که به معرفی مشاهیر و هنرمندان هنرهای تجسمی و صنایع دستی آرمیده در تخت فولاد میپردازد. مجموعه تخت فولاد وظیفه دارد با حمایت از تولیدات و آثار فرهنگی و پژوهشی در معرفی این شخصیتها نقش خود را ایفا کند.
هنرمندان را تبدیل به کهنالگوهای اسطورهای کنیم
مدیر مرکز اصفهانشناسی عنوان کرد: برای اینکه جهانمان را شایسته زیستن کنیم، جز رجوع به کهنالگوهای اسطورهای چارهای نداریم. این کهنالگوهای اسطورهای در شرایطی به وجود میآیند که امثال این کتاب آنها را زنده نگه دارند.
محمد عیدی ادامه داد: امیدوارم دوستان اهل قلم به جای اینکه قلمها را به کار بندند که نقش روی یخ بنگارند، قلم را در خدمت نمایاندن فرهنگ غنی خودمان بگیرند و همت کنند تا برای هریک از بزرگانی که در این کتاب مختصراً یادی از آنها شده، کتابهایی در زندگینامهشان تدوین شود و هنرمندان هنرهای دیگر نیز همچون سینما و تئاتر تبدیل به کهنالگوهای اسطورهای شوند.
مهدی تمیزی، نویسنده اثر نیز در سخنانی کوتاه در خصوص جایگاه ترجمه این دست از آثار به زبانهای خارجی گفت: اکنون زمانه تولید کتابهایی صرفاً به زبان فارسی و در چهارچوب جغرافیایی یک کشور نیست. ناچاریم برای انتقال فرهنگمان به دیکر کشورهای جهان، از زبانهای دیگر نیز استفاده کنیم.
در پایان با حضور هنرمندان این کتاب رونمایی شد.
این اثر درباره مشاهیر و هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی و صنایع دستی مدفون در مجموعه تختفولاد اصفهان است که به کوشش مهدی تمیزی نگاشته شده و در نشر اسپانه با همکاری مجموعه تاریخی فرهنگی تختفولاد منتشر شده است.
نظر شما