به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ شکیبا خسروی در اولین تجربه داستاننویسی بلند خود در «استوریباز» برای پیوند میان نمادها و باورها و نمودهای زندگی سنتی ایرانی به ویژه درباره زنان و دختران تلاش قابل قبولی کرده و مناسبات و اتفاقات و رسوم پیش و پس ازدواج و حتی فرزندآوری با الزامات و بزنگاههای زیست و زندگی مدرن از جمله زیست شبکهای و تعامل با فضای مجازی را روایت کرده است.
داستان از خرید جهیزیه برای دختری جوان در آستانه ازدواج شروع میشود. دختری که سعی میکند برای خرید برخی از لوازم موردنیازش با کمک گرفتن ار فضای مجازی از مخاطبانش در آن فضا نظر بگیرد. داستان اما به این ارتباط محدود نمیشود و این اتفاق پیش درآمدی است برای نمایش نوع ارتباط و ذهنیت جوانان این روزهای ایران با نسل قبلی خود، ارتباط میان ذهنهای شبکهای با ذهنیتهای سنتی کلیشهبندی شده و داستان در بخشهای مختلف خود با این دست فرمان سعی میکند در ظریفترین روابط انسانی پیرامونش در این زمینه نفوذ و با زبانی تاثیرگذار و شیرین و غیر جدی درباره آن اظهار نظر کند.
این رمان جدا از این موضوع جسور و جذاب از دو منظر دیگر نیز موفق و جذاب است. نخست زبان طنز و نمک به اندازهای است که نویسنده برای مزهدار کردن روایتش به آن افزوده است؛ طنزی درست و بجا که قرار نیست مخاطب را بخنداند بلکه سعی دارد خوانش و همراهی او با داستان را تسهیل و حتی گاهی به تامل در داستان نیز به او کمک برساند. از سوی دیگر نویسنده در کنار این طنزآمیزی سعی کرده بیانی بدون سانسور داشته باشد. تصاویر و احساسات را واقعی به تصویر بکشد و با مخفی نکردن احساسات و روابط معمول میان شخصیتها (به تناسب موقعیت و ارتباط آنها با هم) تصویری واقعی و باورپذیر از آنها پیش چشم مخاطب فراهم آورد. این دوری از خودسانسوری نویسنده یکی از مهمترین نقاط قوت کتاب و یکی از مهمترین عوامل ایجاد جذابیت در آن به شمار میرود. فصلبندیهای کتاب و عناوین آنها که ارتباط نزدیکی با عنوان کتاب دارند نیز در راستای طنازی زبان نویسنده در تاثیرگذاری و هموار کردن مسیر همراهی با کتاب تاثیر قابل توجهی داشته است.
انتشارات نیستان این رمان ذا در ۱۷۲ صفحه رقعی و با بهای پشت جلد ۱۷۶ هزار تومان عرضه کرده است.
نظر شما