چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵
«درآمدی بر متافیزیک؛ از پارمنیدس تا لویناس» منتشر شد

کتاب «درآمدی بر متافیزیک؛ از پارمنیدس تا لویناس» اثر ژان گروندن و با ترجمۀ سعید تقوایی ابریشمی منتشر شد. 

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا نقدهای ناظر بر متافیزیک بی‌تردید از یک جهت صائب‌اند: متافیزیک، هرچند نه به صورت پیوسته، در حکم رشته‌ی راهنمای سراسر سنت غرب بوده است. مسئله بر سر این است که آیا به‌واقع باید از بند آن گریخت؟ و در کل چه نیازی به آن داریم؟ به قراری که در این کتاب شرحش رفته، در بدایت امر، متافیزیک‌های پرشماری در کارند. متافیزیکی که منتقد متافیزیک رد یا انکار می‌کند تنها یک متافیزیک در میان شمار فراوان متافیزیک‌های ممکن است و این مهم نیز همواره به نام متافیزیک از گونه‌ی دیگر انجام می‌شود. اما این تنوع بی‌پایان اندیشه‌های متافیزیکی بی‌بهره از هسته‌ای مشترک نیست؛ هسته‌ی مشترکی که بی آن سخن گفتن از متافیزیک معنایی ندارد. نویسنده این کتاب را به این امید نگاشته است تا نشان دهد متافیزیک، در ذاتش، کوشش خودانتقادگرانه‌ی ذهن انسان است برای فهمیدن کل واقعیت و اسباب عقلانی آن، و سنت اندیشه‌ی غربی بر عهده گرفته است که این کوشش را پاسداری کند.
کتاب «درآمدی بر متافیزیک؛ از پارمنیدس تا لویناس» در ۴۶۳ صفحه و با قیمت ۳۸۰ هزار تومان توسط انتشارات نی وارد بازار نشر شده است.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • ناشناس IR ۱۱:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۸
    تمام فلسفه یونان و فلاسفه آن به نوعی مادیگرا بودنتد و اصلا" اعتقاد راسخی به متافیزیک نداشتند . به یک مفهوم . پاسخ چرایی این جهان . در خود این جهان
    • نجم الحسن ابراهیمی IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      سلام و تحیات خدمت شما برادر عزیز عرض شود که اگر تاریخ فیلسوفان یونانی چند هزار سال قبل عیسی مسیح ع مورد مطالعه قرار بدهیم بخوبی مشخص می شوند که حکم به اینکه همه ما دیگریان درست نیست و از طرفی احادیث در مورد برخی از آنان که ائمه اطهار علیهم السلام بیان شده نشان می دهند بر عدم مادی‌گرایی آنان که ما مطلق آنان را مادی‌گرایان محسوب کنیم.
    • ناشناس IR ۱۵:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
      به طور کلی، فلسفه یونان شامل ترکیبی از رویکردهای مادی‌گرا و غیرمادی‌گرا است. بسیاری از فلاسفه یونانی به متافیزیک و مفاهیم غیرمادی توجه داشتند و به دنبال درک اصول و بنیادهای واقعیت بودند. بنابراین، نمی‌توان ادعا کرد که تمام فلسفه یونان و فلاسفه آن به نوعی مادی‌گرا بودند و اعتقاد راسخی به متافیزیک نداشتند.
  • محمدرضا عباسی IR ۱۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۹
    محافظ فیزیک،ما متافیزیکی رمز آلود است که،هر احظه از وجود ما محافظت میکند انسان این راز را حس می کند ولی،از بیان آن عاجز است متافیزک،از بدو تولد همراه ماست

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط