سرویس هنر خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هفته گذشته سرویس هنر چندین گزارش، یادداشت، خبر و مصاحبه داشته که در این گزارش، چندی از مهمترینهای این اخبار بازگو میشود. اخبار این هفته گزیدهای از گفتوگو با هنرمندان و هنرپژوهان تا کتابهای تازه در زمینه هنر است.
نمایشنامهنویس کتاب «متادراما» مطرح کرد؛ اقتباس یکی از عناصر متادرما است
نمایشنامهنویس کتاب «متادراما» گفت: اقتباس یکی از عناصر مهم، نوع نمایشی «متادراما» است. خوشبختانه تماشاگران ایرانی نیز تا حدی با متادرام آشنا هستند.
سعید قاسمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در رابطه با اسم کتاب و دلیل انتخاب آن گفت: متادرام، تئاتریاست که موضوعش خود تئاتر است. این نوع نمایش تاریخچهای طولانی دارد. همچنین رویه اصلی نمایشنامهنویسانی مانند توماس کید بوده است. حتی او شکسپیر را وسوسه میکند تا در نمایشنامه «هملت» از اینگونه نمایشی استفاده کند. متادرام، فراهمکننده اجرای نمایشهای دیگر در موازات نمایش اصلیاست و مخاطب در این نوع نمایش، نه تنها ناظری منفعل نیست بلکه به نوعی یک قاضی و داور است. همدردی و همذاتپنداری در اینگونه نمایشی، عمیقتر رخ میدهد. ضمن اینکه اقتباس یکی دیگر از عناصر مهم این نوع نمایشی است و تعداد زیادی از آثار «لوئیجی پیراندللو» در حیطه متاتئاتر قرار گرفته که خوشبختانه با ترجمه این آثار، تماشاگران ایرانی نیز تا حدی با متادرام آشنا شدهاند.
همزمان با فرا رسیدن ماه محرم؛ کتاب «پرونده مختارنامه» روی میز کتابفروشیها
همزمان با فرا رسیدن ماه محرم، سریال مختارنامه در شرایطی پخش میشود که کتاب «پرونده مختارنامه» نوشته رضا استادی مدیر روابط عمومی اسبق این سریال نیز به تازگی از سوی نشر بینالملل به بازار عرضه شده است.
به همت انتشارات طراحان تین؛ کتاب «مدیریت صنفی در تئاتر» منتشر شد
کتاب «مدیریت صنفی در تئاتر؛ بر اساس تطبیق الگوهای جهانی با قوانین ایران» نوشتهٔ بهزاد خاکی نژاد در نوبت اول ۱۴۰۳ با موضوع تئاتر به قیمت ۱۸۰ هزار تومان به همت انتشارات طراحان تین منتشر شد.
به همت انتشارات بنیاد سینمایی فارابی؛ کتاب «اخلاق و درام» از چه میگوید؟
کتاب «اخلاق و درام» از انتشارات بنیاد سینمایی فارابی در ۶ فصل منتشر شد. این کتاب که نوشته نصرت الله تابش است با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در ۳۳۶ صفحه و با قیمت ۲۹۰ هزار تومان در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
طی حکمی؛ سیدمصطفی موتورچی دبیر چهارمین جشنواره نمایشنامهنویسی گلدستهها شد
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری طی حکمی دبیر چهارمین جشنواره نمایشنامهنویسی گلدستهها را منصوب کرد.
به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی؛ اقتباسی از کتاب «اعترافات کاتب کشته شده» روی آنتن تلویزیون
نسخه سینمایی تله تئاتر «کاتب اعظم»، محصول مرکز سریال سوره به نویسندگی و کارگردانی هنری مهدی غفوری و کارگردانی تلویزیونی علی عبادی که پیش از این در ۷ قسمت شهریور سال ۱۴۰۱ روی آنتن شبکه دو سیما رفته بود، به مناسبت تاسوعا و عاشورا حسینی در ۲ قسمت، روی آنتن شبکه افق میرود.
نویسنده و مورخ در گفتوگو با ایبنا؛ «بخشو»؛ صدایی وقف حسین (ع) / جهانبخش کردیزاده فصل جدیدی در تاریخ نوحهخوانی بوشهر باز کرد
سیدقاسم یاحسینی، نویسنده، مورخ اجتماعی و خالق کتاب «حسین تشنهلب» با اشاره به نقش سترگ بخشو در شهرت جهانی نوحهخوانی بوشهری تأکید کرد: بخشو با صدای استثنایی خود فصل جدید و در عین حال مستقلی در تاریخ نوحهخوانی بوشهر باز کرد. صدای او وقف حسین (ع) بود.
معرفی کتاب «هنر، شناخت و ارزش»؛ گامی در راستای فهم پیچیدگیهای تجربهٔ انسانی
کتاب «هنر، شناخت و ارزش؛ مقالههایی دربارهٔ زیبا حسیک و فلسفهٔ هنر در سنت تحلیلی» نوشتهٔ پیتر لامارک، جروم استول نیتز، سینتیا اِی. فری لند، جک دبلیو. مایلند، مالکوم باد و بریس گاوت و ترجمهٔ پوریا گل شناس در نوبت اول با ۲۱۶ صفحه در ۵۰۰ نسخه به قیمت ۲۲۵ هزار تومان به همت انتشارات سوره مهر بهتازگی منتشر شده است.
نهضت حسینی و هنرهای نمایشی آیینی
حماسۀ عاشورا غنیترین، کاملترین و جامعترین زمینه برای خلق بدیعترین و شورانگیزترین هنرهای نمایشی آیینیست. یکی از قدیمیترین الگوهای مضمونپردازی در حوزۀ هنرهای نمایشی آیینی از قبیل سینما، تئاتر، تلویزیون، پویانمایی، چندرسانهای و… مضمون تقابل خیر و شر است و مگر غیر از آن است که عاشورا، خود عیار و سنجشی برای دوگانۀ «خیر و شر» یا بهعبارتی حق و باطل است.
به همت انتشارات نگاه؛ کتاب «فن نمایشنامهنویسی» در نوبت سیزدهم منتشر شد
کتاب «فن نمایشنامهنویسی» نوشتهٔ لاجوس اگری و ترجمهٔ مهدی فروغ در نوبت سیزدهم ۱۴۰۳ با ۴۷۷ صفحه به قیمت ۴۷۵ هزار تومان به همت انتشارات نگاه منتشر شد.
کتاب «فن نمایشنامهنویسی» یکی از منابع معتبر در زمینه نمایشنامهنویسی است که به بررسی اصول و تکنیکهای اساسی نگارش نمایشنامه میپردازد.
در ۶۱ سالگی؛ فرهاد مشیری درگذشت
فرهاد مشیری هنرمند نقاش پرآوازه ایرانی که پس از مرگ همسرش از ایران کوچ کرد و در انگلیس زندگی میکرد، صبح امروز ۲۷ تیر در سن ۶۱ سالگی بر اثر سکته قلبی دارفانی را وداع گفت.
امیرناصر اخلاقیفرد از دوستان فرهاد مشیری با انتشار عکسی از خود و این هنرمند، در صفحه شخصی خود خبر از درگذشت مشیری داد.
هنرمندی که تجربه زیسته خود را هنرمندانه نوشت
مونا ربانیپور، داستانهایی از رنجها و پیروزیهای شخصیاش را با خوانندگان به اشتراک میگذارد. در این مصاحبه، او درباره مسیر پرفراز و نشیب زندگیاش، از دست دادن عزیزان، مواجهه با چالشها و نهایتاً یافتن راههای جدید برای پیشرفت و تحقق اهدافش صحبت میکند. ربانیپور متولد تیر ماه ۱۳۷۰ در شهر تهران، فرزند ارشد خانواده و دیپلم ریاضی و فیزیک است. چند سال برای ورود به دانشگاه و رشتهای که به آن علاقه داشت تلاش کرد اما موفق نشد. آنچه در ادامه میخوانید روایت مونا ربانی پور از سرگذشت نویسندهای پرتلاش و زنی با تجربههای عمیق زندگی است.
به همت موسسه هنری آوای خوش هَزار؛ کتاب «شُدَستیم» مجموعه قطعات موسیقی در گرگان معرفی و رونمایی میشود
در گرگان، آیین معرفی و رونمایی از کتاب «شُدَستیم» مجموعه قطعات موسیقی برای ساز دَف اثر نبیل یوسف شریداوی به همت موسسه هنری آوای خوش هَزار و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در روز پنجشنبه ۱۴ تیرماه ساعت ۱۸ در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار میشود.
نظر شما