دوشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۳
آیین تکریم و معارفه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد

آیین تودیع و معارفه وزیر سابق و جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا آیین تودیع و معارفه وزیر سابق و جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور و جمعی از فعالان حوزه فرهنگ و هنر دوشنبه ۱۹ (شهریورماه) در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، محمدمهدی اسماعیلی در سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جمهوری اسلامی ایران، شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای پرواز اردیبهشت، گفت: از حضور معاون اول رئیس‌جمهور، فعالان رسانه و وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور در این رویداد تشکر می‌کنم.


وی افزود: جلسه تودیع و خداحافظی است، البته خداحافظی مفهومی ندارد، افتخار می‌کنم که با اعتماد رئیس جمهور شهید در این دوره در حوزه فرهنگ قرار گرفتم و امروز هم یه عنوان یکی از کوچکترین اهالی این حوزه در خدمت فعالان فرهنگی کشور هستیم‌.

اسماعیلی با بیان اینکه تلاش کردیم در این دوره سه ساله نظام حکمرانی فرهنگی کشور سامان پیدا کند، ادامه داد: اگر به حوزه سیاست‌گذاری کلان قائل باشیم، شورای عالی انقلاب فرهنگی امر سیاست‌گذاری را بر عهده دارد، بخشی از این سیاست‌گذاری هم در نهادهای دیگر از جمله شورای عالی فصای مجازی، مجمع تشخصیص مصلحت نظام انجام می‌شود.

وی در بخش دیگر صحبت‌های خود عنوان کرد: اما در حوزه حکمرانی وزارت ارشاد متولی اصلی اجرای این سیاست‌ها است و باید اقتضائاتی برای آن فراهم شود، من تلاش کردم اقتضائات این حرکت را فراهم کنیم، وظیفه ما تنظیم‌گری، نظارت، حمایت و رصد را بر عهده داریم، چهار ضلعی که باید توامان اتفاق بیفتد و وزارت فرهنگ باید اسباب این مرجعیت را فراهم کند.

اسماعیلی با اشاره به تشکل شورای هماهنگی فرهنگی دولت سیزدهم، توضیح داد: رئیس جمهور شهید ابلاغ ویژه‌ای برای بنده به عنوان دبیر شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دولت دادند و وزرا و نهادهای خارج از دولت نیز در این شورا حضور داشتند.

وی همچنین درباره فعالیت‌های شورای فرهنگی دولت، عنوان کرد: در قانون برنامه هفتم ۲۲ برنامه کم‌نظیر مصوب شد، ۳۶ هزار میلیارد تومان نیز از یک درصد موظفی سازمان‌ها و نهادها تامین شد، در این حوزه ما شاهد رشد ۱۷ برابری بودجه بودیم و رئیس جمهور شهید عزیز ۱۰ هزار میلیارد تومان برای تکمیل زیرساخت‌ها اختصاص دادند.

اسماعیلی با طرح این موضوع که باید در تهران زیرساخت های فرهنگی را تقویت کنیم، گفت: توانستیم در دولت سیزدهم مقدمات زیرساخت برای ساخت مجموعه بزرگ فرهنگی از جمله زمین هشت هزار متری با ۱۱۰ هزار تراکم را تامین کنیم، همچنین بنای تاسیس شهر هنر را آغاز کردیم، در این زمینه معتقدم پیوست فرهنگی همه طرح‌ها باید به تصویب وزارت فرهنگ برسد.

وی همچنین جوان‌گرایی و جلب مشارکت بانوان در جایگاه مدیریتی را از دیگر اقدامات وزارت فرهنگ دولت سیزدهم اعلام کرد.

در ادامه این مراسم سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشکر از وزرای پیشین که این مسئولیت را دست به دست رساندند، گفت: از خدمات و پشتکار دکتر اسماعیلی تشکر می‌کنم که تلاش کردند مشعل فروزان بماند فروزان‌تر شود، حق بود که در این مراسم بزرگان اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه سخن می‌گفتند و من می‌شنیدم، اما به فعالان فرهنگ، هنر و رسانه قول می‌دهم که جلسه‌های صمیمیانه خواهیم داشت.

وی از استقبال پزشکیان از دیدار با اهالی فرهنگ خبر داد و گفت: حضور محمدرضا عارف با نگاه علمی و فرهنگی که داشته و دارند، در دولت، چشم‌انداز امیدی برای اصحاب فکر، فرهنگ و هنر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه دولت چهاردم دو رسالت مهم دارد، گفت: رسالت اول رسالت ملی و راهبردی وفاق است و رسالت دوم مقابله با انزوای ایران در سطح بین المللی است. در این دو رسالت وزارت ارشاد نقش پیشران را ایفا می‌کند. با این نگاه باید به وزارت فرهنگ نگاه کرد، نه در امتداد وزراتخانه های دیگر.

وی با بیان اینکه گفتمان وفاق دارای سه ضلع است، ادامه داد: ضلع اول داخل قوه مجریه قرار دارد و شامل ابر مسأله‌های فرابخشی همچون ناترازی انرژی، محیط زیست، کاهش سرمایه گذاری و… است. برای این ضلع ما به یک گفتمان وفاق در درون کابینه نیاز داریم.

وی با بیان اینکه ضلع دوم، وفاق قوه مجریه با حاکمیت است، افزود: مسیری که آقای پزشکیان به خوبی آن را در مسیر تعامل با مجلس و … طی کرده است. گفتمان سوم نیز، وفاق در ضلع حاکمیت - ملت است که مسأله مهمی در این بخش وجود دارد. وزارت ارشاد با نخبگان سر و کار دارد. نخبگانی که در ۴ حوزه فرهنگ، هنر، رسانه و دین فعال هستند. بخش وسیعی از نخبگان کشور جزو فضای کاری وزارت ارشاد هستند و اگر ارشاد با اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه ارتباط بر قرار کند، آن‌ها خواهند توانست ملات گسل‌ها را به گونه‌ای بریزند که به یک انسجام درونی با حاکمیت و دولت منتهی شود.

وزیر فرهنگ درباره اقدامات این حوزه گفت: پاره‌ای از رویکردها باید تقویت شوند، مشارکت اصحاب فرهنگ و هنر در تصمیم‌سازی و تصمیم گیری یکی از این رویکردهاست وقتی از مشارکت حرف میزنیم، منظور مشارکت گزینشی یا انتخابی نیست، مشارکت فراگیری است که بتواند از همفکری به همدلی و از همدلی به همکاری منتهی شود، تاسیس و تقویت صنفی اصحاب فرهنگ و هنر رویکرد بعدی است. صدها هزار اصحاب فرهنگ و هنر داریم که ارتباط با همه آنها ممکن نیست، نهادهای صنفی رقیب و دشمن نیستند، می توانند رفیق راه برای دولت و حاکمیت باشند. منتهی باید ادبیات آنها را پذیرفت.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر ضروری است، اگر وضع معیشت آنان مناسب نباشد نمی‌توانند حال مردم را خوب کنند. سهم فرهنگ و هنر در فضای بودجه کشور به شدت اندک است.

وی با بیان اینکه سهم ۴۵ صدم درصدی از بودجه برای فرهنگ و هنر خیلی اندک است، توضیح داد: تازه با دین این سهم به ۶۵ صدم درصد می رسد. سرانه بودجه ما برای فرهنگ تنها ۱۶ دلار است در آمریکا این سهم ۱۸۴ دلار، در رژیم اشغالگر صهیونیستی ۷۲۶ دلار است، پس باید گفت که دولت‌ها برای فرهنگ خرج میکنند.

صالحی بر جدی شدن حوزه اقتصاد فرهنگ و حوزه صنایع خلاق نیز تاکید کرد و ادامه داد: دولت‌ها مسئول حوزه فرهنگ هم هستند، اینکه ما چنین سهمی از بودجه کلان کشور داریم کار را سخت می‌کند. اگر می‌خواهیم اصحاب فرهنگ در مناسبات وفاق ملی سهم داشته باشند باید به کرامات آن‌ها توجه داشته باشیم.

صالحی با بیان اینکه نمی‌گویم که اصحاب فرهنگ و هنر قدیس هستند و اشتباه نمی‌کنند، گفت: اما مناسبات با اصحاب فرهنگ و هنر مناسبات خاص خود را دارد اگر می‌خواهیم آن گ‌هادر فضای دولت ملت و وفاق دولت - ملت عملیات انجام دهند نباید احساس تحقیر و تنگنایی کنند.

وی درباره رسالت دوم دولت نیز عنوان کرد: راهبرد دوم خروج از انزواست، دشمنان انقلاب سال‌ها تلاش کردند، ایران هراسی ایجاد کنند و ایران را منزوی کنند، صدای ایران شنیده نشود پرچم ایران بلند نشود. اگر نمی‌توانند انقلاب را در هم بریزند، ایران را در پوسته خود مدفون کنند، تا صدای ایران شنیده نشود. اما مزیت تاریخی ما در دنیا هنر و فرهنگ است، ایران را به شعر و هنر در جهان می‌شناسند. سند چشم انداز نظام و کشور که قرار بود تا سال ۱۴۰۴ محقق شود. یکی از ویژگی‌ها را اول شدن در بسیاری از حوزه گ‌ها برشمرده بود.

وی تاکید کرد: امروز در بسیاری نزدیک به تمام موارد، در حوزه فرهنگ و هنر اول منطقه هستیم. به اعتبار این ظرفیت تاریخی وزارت فرهنگ، می‌توانند مسیری را برای مقابله با ایران هراسی طی کند.

صالحی همچنین با اشاره به اهمیت نقش ایرانیان خارج از کشور، گفت: ایرانیان خارج از کشور پل میانجی خوبی هستند، در اینکه با اقتضائات دو طرف ما را در مسیر خروج از انزوا همراهی کنند.

در این مراسم علاوه بر معاون اول رئیس جمهور، سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مصطفی میرسلیم، محمد حسین صفار هرندی، سید محمد حسینی، علی جنتی وزرای اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، سید عباس حسینی معاون وزیر و رییس سازمان حج و زیارت، عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی، شبیر فیروزیان معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، امیرحسین سمیعی مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی نادری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، حجت‌الاسلام کمال خداداه رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، امیر تاجیک خواننده، داریوش ارجمند بازیگر پیشکوست، جاهنگیر الماسی، ایرج راد، علی نصیریان، هوشنگ توکلی و جمع کثیری از هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه نیز حضور داشتند.

گزارش تکمیل می‌شود…

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها