به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در زنجان، اصغر حاج علی اکبری ظهر پنجشنبه در آیین اختتامیه نخستین سوگواره ملی کودکان و نوجوانان حسینی اظهار کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در حوزه توجه به هنر و فرهنگ و حمایت از فعالان این عرصه اقدامات متعددی انجام میدهد.
وی با اشاره به برگزاری چند جشنواره ملی و استانی در حوزه فرهنگ و هنر بیان کرد: از مهمترین برنامههای این اداره کل برگزاری سوگواره ملی کودک و نوجوان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه سوگواره ملی کودک و نوجوان در چهار رشته برگزار شد، اضافه کرد: در مجموع در چهار رشته عکس، نقاشی، شعر و مداحی نوجوانان ۶ تا ۱۰ سال و ۱۱ تا ۱۶ سال در این سوگواره شرکت کردند.
علی اکبری ادامه داد: بر اساس آمارهای گرفته شده ۳۵۰ اثر در رشتههای مختلف به این جشنواره ارسال شد که بیشترین آن در حوزه شعر بود.
وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این سوگواره انتقال مفاهیم حسینی به جامعه بود، اضافه کرد: با توجه به اینکه زنجان به پایتخت شور و شعور حسینی معروف است، این سوگواره راهکار مناسبی برای به نمایش گذاشتن ظرفیتهای استان در این حوزه بود.
حاج علی اکبری با بیان اینکه یکی از بهترین ابزار در این خصوص، هنر و استفاده از زبان و بیان هنری است، گفت: شناسایی خلأها در کارهای فرهنگی موضوع مهمی است.
در ادامه نیز شهردار زنجان با اشاره به اینکه زنجانیها همواره در برگزاری مراسم ویژه عزاداری برای اهلبیت (ع) به خصوص در ماههای محرم و صفر سرآمد بودند و عزاداریهای باشکوه و وصفناشدنی برگزار میکنند، اضافه کرد: هر ساله ارادتمندان سرور و سالار شهیدان از نقاط مختلف ایران و حتی بسیاری از کشورهای جهان برای شرکت در مراسم عزاداری در زنجان به این شهر میآیند.
علیرضا فیروزفر با اشاره به اینکه مسجد حسینیه اعظم زنجان به عنوان دومین قربانگاه جهان اسلام بعد از منا و مرکز پایتخت شور و شعور حسینی در ایران شناخته شده است، افزود: ثبت دسته عزاداری هشتم محرم برابر با شب تاسوعای حسینی بهعنوان دهمین میراث معنوی ایران، دلیل منحصر به فرد بودن این مراسم و آستان مقدس و صد البته توجهات خاصه حضرت سیدالشهداء (ع) به این مکان مذهبی است.
نظر شما