به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مدیرعامل کانون در آیین رونمایی از کتاب «باغ کیانوش» با بازآرایی جدید که در کتابخانه مرجع کانون برگزار شد، گفت: ما در کانون اقدام به تولیدات نوجوانانه کردیم که بخشی از آن کتاب و رمان و بخش دیگر فیلم است. باید مضامین مربوطه مثل دفاع مقدس را در محصولات نوجوانانه داشته باشیم؛ از طرفی این محصولات باید فانتزی هم باشد و قالب نوجوانانه داشته باشد.
علامتی کتاب «باغ کیانوش» را یک تولید نوجوانانه بیان کرد و افزود: از قضا این کتاب نگاه دفاع مقدسی دارد. داستان در خط مقدم نیست، در پشت جبهه است؛ اما موضوع آن دفاع مقدس است و قهرمانانش نوجوانان هستند. داستان یک کار گروهی است که امید، زندگی، دین و ایدئولوژی در آن وجود دارد. این کتاب سال ۱۳۹۸ از سوی علیاصغر عزتیپاک نوشته شد.
او با بیان اینکه کتابها معمولاً بعد از مدتی از سوی نویسنده و تصویرگر بازنویسی و بازبینی میشود، عنوان کرد: این کتاب به چاپ چهاردهم رسیده است و از چاپ جدیدش رونمایی شد. باغ کیانوش از دهه فجر پارسال تا الان به عدد درخور توجهی از فروش رسیده است. فروش این کتاب به باشگاه ۵۰ هزارتایی رسیده یعنی عدد ۵۰ هزار چاپ را عبور داده است. امیدواریم بهزودی به باشگاه ۱۰۰ هزارتایی برسد.
مدیرعامل کانون گفت: همزمان با رونمایی از کتاب «باغ کیانوش» شاهد اکران فیلم سینمایی آن خواهیم بود که اقتباس از این کتاب است. نویسندگانی از عرصه فیلم این کتاب را خواندند و آن را به سناریو تبدیل کردند و کارگردان و تهیهکننده مشخص شد و در آخر تبدیل شده است به فیلم «باغ کیانوش».
اساس کار کانون، کتاب است
علامتی با اشاره به اینکه اساس کار ما کتاب است، بیان کرد: کارهای کانون با کتاب شروع میشود و با کتاب ادامه مییابد و با کتاب به نتیجه میرسد. در بخش تولیدات سینمایی و پویانمایی تلاش میکنیم به کتاب استناد کنیم. از سال گذشته این موضوع را کلید زدیم و خوشبختانه فیلمنامه نوشته شد و در این کار از جوانان متعهد و کاربلد استفاده کردیم. موحد، تهیهکننده و کشاورزحداد، کارگردان این فیلم بودند.
او ادامه داد: برای ساخت فیلم باغ کیانوش از سازمان سینمایی سوره کمک گرفتیم و کار مشترکی شد. این فیلم و کتاب یک کار نوجوانانه است که در آستانه هفته ملی نوجوان تقدیم به همه نوجوانان کشور میشود. از خانوادهها دعوت میکنم فرزندان خود را تشویق به کتابخواندن کنند.
مدیرعامل کانون با بیان اینکه فیلم «باغ کیانوش» برای نوجوان پسندیده است، بیان کرد: در عین حال با اینکه ماجرای فیلم در دهه ۶۰ است؛ اما نگاه فانتزی دارد. بازیگران نوجوان هستند و سعی شده از تمام قشرهای نوجوان در آن استفاده شود. این فیلم از نهم آبانماه در سینماهای کشور اکران عمومی خواهد شد. مبنی بر دستوری که وزیر آموزش و پرورش داد، قرار شد مدارس هم در این زمینه همکاری داشته باشند. خانوادهها هم میتوانند این فیلم را ببینند؛ اما مخاطب و بازیگر، نوجوان است. فیلم «باغ کیانوش» به لحاظ تکنیکی و فنی، سیمرغ بلورین جشنواره فجر را دریافت کرد. در جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان اصفهان، سه جایزه ویژه را از آن خود کرد و از نگاه نوجوانان و داوران فنی انتخاب شد و در بخش جلوههای ویژه برنده پروانه زرین شد.
مدیرعامل کانون افزود: امیدواریم بتوانیم یکی دیگر از تولیدات فاخر کانون را در اختیار نوجوانان قرار دهیم. پارسال «بچهزرنگ» را داشتیم که پویانمایی موفقی بود و به عرصه بینالمللی هم ورود پیدا کرد. در حال حاضر دو فیلم دیگر در کانون در دست ساخت است که تلاش داریم آنها را به جشنواره فجر برسانیم.
تألیف، یکی از کارهای میهنپرستانه است
در بخشی از این آیین، علیاصغر عزتیپاک، نویسنده کتاب «باغ کیانوش» با بیان اینکه خوشحالم این خیال پختهتر و فراگیرتر شده است، گفت: این ویژگی مهم و سازنده خیال است. خیال مثبت و سازنده عینیت خواهد یافت و خیال سیاه تباهکننده است و باید به جد از آن بپرهیزیم. کیانوش و بچهها در جهان تعارض دارند؛ اما کار بچهها بازیگوشانه است نه مغرضانه و بزرگترها باید این مجال را به آنها بدهند.
عزتیپاک ادامه داد: در داستان «باغ کیانوش» در لحظهای که پای دشمن بیگانه باز میشود، تفرقه بچهها و کیانوش از بین میرود و هدف میشود ناکارآمد کردن دشمن. لحظهای در فیلم هست که یکی از بچهها میخواهد از کیانوش بگریزد و میبیند او سرعت باد پیدا کرده و تعجب میکند از این حد تندی اما میبیند کیانوش از کنار او عبور کرد و رفت سراغ بیگانه. این سکانس شاهکار فیلم است. کیانوش و بچههای ایران آنقدر هوشمند هستند که این لحظه را دریابند.
این نویسنده با بیان اینکه تألیف را یکی از میهنپرستانهترین کارها میدانم، اظهار داشت: ما در حال محافظت از روح ایرانایم. باید به ماهیت این عمل توجه شود در غیر این صورت، ذهن و زبان را خواهیم باخت و بدون این دو، چیزی نداریم. اقتباس از داستان ایرانی امروز خدمت و وظیفه است و به قول گذشتگان اجباری و عدول از انجامش تقاص دارد. سپاسگزاری میکنم از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، باشگاه سینمایی سوره و سازندگان فیلم «باغ کیانوش» به خاطر پرداختن به این امر مهم و حیاتی.
فیلم اقتباسی در کانون ۳۰ سال پیش کلید خورد
در ادامه، محمدرضا کریمیصارمی، معاون تولید کانون ضمن قدردانی از نویسنده به خاطر ساختار قوی رمان «باغ کیانوش»، گفت: سرگذشت فیلم «باغ کیانوش» برمیگردد به ۳۰ سال پیش که در کانون اقتباس در حال شکلگیری بود. اگر بخواهیم در دنیا صد فیلم خوشساخت را نام ببریم ۷۰ اثر آن، اقتباسی است. در دنیا بیش از صد سال است که اقتباس وجود دارد؛ اما در کشور ما مقاومت زیادی در برابر اقتباس وجود دارد. امروزه حاضریم در سینما فیالبداهه بگوییم، خود را به سینمای زرد و سینمای خنثی متصل کنیم و از سینمای ارزشی فاصله بگیریم؛ اما به دنبال کسب اقتصاد باشیم و خوشحال که چرخه سینما میگذرد.
کریمیصارمی با اشاره به اینکه ۳۰ سال پیش ساخت اولین فیلم سینمایی اقتباسی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز شد، افزود: اسم طرح را «کتابفیلم» گذاشتیم که بعد از پنج سال پرفروشترین محصولات کانون، «کتابفیلم» شد. سال گذشته دوستان در باشگاه سوره کتاب «باغ کیانوش» را برای ساخت فیلم انتخاب کردند. فیلمنامه را به ما ارائه دادند. نکتههایی را به آنها گفتیم و فیلمنامه را چندبار بازنویسی کردند و در پایان فیلمنامه محکمی شکل گرفت.
معاون تولید کانون ادامه داد: عدهای معتقد بودند که زمان جنگ تمام شده است و آنچنان از فیلم «باغ کیانوش» استقبال نخواهد شد. نگرانی ما از کارگردانی بود که کار اولی بود. بعدها فهمیدیم علاوه بر اینکه کتاب «باغ کیانوش» بهترین انتخاب بود، خوشبختانه انتخاب کارگردان هم خوب بوده؛ زیرا موفق عمل کرده است.
کریمیصارمی با بیان اینکه یک اثر جاودانه در اقتباس، ۵۰ درصد مدیون ادبیات است، عنوان کرد: گروه خوبی در کنار فیلم «باغ کیانوش» قرار گرفت. لوکیشنها در فیلم گسترده است. خوشبختانه یکی از پرمخاطبترین رمانهای کانون برای ساخت فیلم انتخاب شد. رمانهای «هستی»، «زیبا صدایم کن» و «باغ کیانوش» رتبه اول را در بین مخاطبان کانون دارند.
معاون تولید کانون گفت: امیدواریم سینماگران بهویژه در حوزه سینمای کودک و نوجوان به اقتباس برگردند و به این موضوع توجه ویژه داشته باشند. خوشبختانه فیلمبرداری «زیبا صدایم کن» از ۷۰ درصد گذشته است و سال آینده آماده و اکران خواهد شد. امیدواریم اقتباس از رمان ادامه یابد. ما در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۲۰۰ رمان خوب نوجوان داریم که ۶۵ رمان قابلیت این را دارند به فیلم تبدیل شوند.
شمارگان کتاب باغ کیانوش از ۵۰ هزار نسخه گذشت
عباس محمددینی، مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون با بیان اینکه چاپ چهاردهم «باغ کیانوش» به تازگی به چاپخانه فرستاده شده است، گفت: شمارگان این کتاب از ۵۰ هزار نسخه گذشت. ۵۰ هزار نسخه یعنی چند برابر بیش از این عدد مخاطب واقعی کتاب هستند و احتمالاً خواندن آن را به دیگران توصیه کردند. نویسندگانی همچون عزتیپاک، طراز و گنجینه کانون هستند و ما خادم این گنجینه هستم. یکی از ابزارهای ما بازارپردازی محصولات است و یکی از این ابزارها، اقتباس است.
محمددینی با اشاره به اینکه اقتباس از رمان «باغ کیانوش» خوشبختانه بهخوبی صورت گرفته است، بیان کرد: ما تلاش میکنیم این مسئله را در آثار دیگر نیز تسری دهیم. در طرحهای در حال انجام کانون سه، چهار طرح اقتباسی داریم که امیدواریم به نتیجه برسند. انتشارات کانون لذت میبرد که چنین محصولاتی دارد. خوشحالایم از «باغ کیانوش» بازخوردهای خوبی گرفتیم.
او تصریح کرد: حدود هفت، هشت دستهبندی از داستانها و رمانها انجام دادیم که به همین تعداد دبیر داریم تا محصولات را آماده کنند. حدود ۳۰، ۴۰ درصد طرحها در حال حاضر در کانون رمان و داستان بلند نوجوان است که در نظر داریم آنها را افزایش دهیم و برای آنهایی که به اقتباس نزدیک میشود، بازاریابیهای مختلف را شروع کنیم. امیدوارم به محصولاتی هم که از اقتباس در میآید به همان میزان رمان، توجه شود.
رمان «باغ کیانوش» با بازآرایی جدید ویژه گروه سنی ۱۵ سال به بالا (نوجوان) برای چهاردهمین بار منتشر شده و در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
اکران عمومی فیلم «باغ کیانوش» از چهارشنبه (نهم آبانماه ۱۴۰۳) در سینماهای کشور آغاز خواهد شد.
نظر شما