به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رمان «نان و شراب» نوشته اینیاتسیوسیلونه توسط انتشارات امیرکبیر به چاپ پانزدهم رسیده است. این اثر که توسط محمد قاضی، به فارسی برگردانده شده، یکی از شاهکارهای ادبیات معاصر است که مخاطبان ایرانی با آن آشنا هستند.
کتاب «نان و شراب» از آثار برجسته قرن بیستم، که راجع به ظهور فاشیسم در ایتالیا است.و داستان مردی پاک تینت است که در دنیایی که سراسر جنگ و خونریزی است بدنبال خیرخواهی در میان مردم است.
داستان در زمان حکومت موسولینی اتفاق می افتد.دهقانان و روستاییان بشدت تحت فشار هستند تا آنجا توانایی انجام هیچ کاری را ندارند.کلیسا هم که به کمک دولت آمده توانسته با باورهای خرافی مردم را آرام نگه دارد.اما قهرمان قصه "اینیاتسیو سیلونه" تلاش میکند که مردم را بیدار کند.
نویسنده کتاب، سیلونه دوران کودکی را با فقر و تنگدستی گذراند و در زمینلرزه سال ۱۹۱۵ ایتالیا پدر و مادر و پنج برادر خود را از دست داد. در ۱۹۲۱ به حزب کمونیست ایتالیا پیوست و با دستگاه فاشیستی موسولینی به مبارزه پرداخت. در ۱۹۲۷ سفری به شوروی کرد و پس از بازگشت از آن سفر مانند همکاران دیگر خود آندره ژید و آرتور کوستلر و غیره راه مستقلی در پیش گرفت، چنانکه در ۱۹۳۰ از حزب کمونیست استعفا داد.
وی به علت فعالیتهای سیاسی ناگزیر شد در ۱۹۳۰ به سوئیس بگریزد و شاهکارهای خود مانند «نان و شراب» و «فانتامارا» و «دانه زیر برف» و «یک مشت تمشک» و «رازلوک» و «روباه و گلهای کاملیا» را در آن دیار به رشته تحریر کشید. سیلونه در زمان جنگ جهانی دوم به وطن خود بازگشت و در نهضت زیرزمینی ضد فاشیسم علیه حکومت موسولینی مبارزه کرد.
در سال ۲۰۰۰ دو تاریخنگار ایتالیایی به نامهای داریو بیوکا و مائورو کانالی اسنادی را منتشر کردند که نشان میداد سیلونه از سال ۱۹۱۹ تا ۱۹۳۰ با نام مستعار سیلوستره برای پلیس فاشیستی ایتالیا خبرچینی میکردهاست. انتشار این اسناد جنجال فراوانی برانگیخت. مطابق این اسناد پیوستن سیلونه به حزب کمونیست به قصد نفوذ در این سازمان بود، و او در دستگیری بخشی از رهبران حزب کمونیست نقش مهمی ایفا کرد.
نان و شراب نخستین بار در سال ۱۹۳۷ منتشر شد. این رمان همزمان با قدرتگیری فاشیسم در ایتالیا نوشته شده و به روشنی تصویرگر تضادهای عمیق اجتماعی، سیاسی، و فرهنگی آن دوران است. قهرمان داستان، پیترو سپینا، که در واقع نمادی از خود نویسنده نیز به شمار میرود، شخصیتی جسور و آرمانگرا است که در پی تحقق آرزوهایش برای آزادی و عدالت اجتماعی دست به مبارزهای بیامان میزند.
از ویژگیهای این رمان، پرداختن به سه گانه ایدئولوژیک آن دوران یعنی فاشیسم، سوسیالیسم، و مذهب است و سیلونه نشان میدهد چگونه این سه ایدئولوژی در عین تضاد، به نوعی در یکدیگر تنیدهاند و هر کدام در تلاشند تسلط خود را بر جامعه تحمیل کنند. قهرمان داستان، پیترو سپینا، نماد مقاومت در برابر دگماتیسمهای ایدئولوژیک است و تلاش میکند حقیقتی را که به زعم خود اصیل و انسانی است، بیابد.
چاپ پانزدهم اینکتاب در ۴۲۴ صفحه از سوی انتشارات امیرکبیر بهتازگی عرضه شده است.
نظر شما