مهدی فیروزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، از احیای بخشی از کتابخانه امامزاده سید مظفر (ع) بندرعباس به همت گروه جهادی محبان امام زمان (عج) در قالب اجرای طرح «وقف کتاب برای مطالعه در گردش» خبر داد.
بنیانگذار گروه «وقف کتاب برای مطالعه در گردش» هرمزگان ادامه داد: تمیزکاری، مرتب سازی، قفسه بندی و …کتابهای کتابخانه امامزاده سید مظفر (ع) با کمک ۱۰ نفر از اعضای فعال گروه جهادی محبان امام زمان (عج) بیش از ۳۰۰۰ جلد کتاب، از جمله قرآن کریم، کتب ادعیه و کتابهای مرجع، تفکیک و در کمد کتاب قرار گرفت.
فیروزی افزود: برخی از این کتابها به علت شرایط بسیار بد نگهداری از چرخه کتابخوانی خارج شده که با توجه به نایاب بودن و یا کمیاب بودن آنها، جبران این نقیصه با هزینههای فراوانی مواجه خواهد شد.
این فعال فرهنگی با اشاره به چرخه بسیار تخصصی و گران بازسازی کتابهای خطی و دستنویس که منحصر به فرد هستند، از مسئولان مربوطه تقاضا کرد برای استفاده مجدد این همه سرمایه فرهنگی که راکد مانده، خاک میخورد و بلااستفاده مانده، چارهای بیندیشند.
فیروزی اضافه کرد: با وجود تلاشهای این جوانان داوطلب که بدون هیچ چشمداشتی، صرفاً در راه رضای خدا به این اقدام فرهنگی دست زدهاند، ۲ قفسه کتاب در قسمت حسینیه امامزاده سید مظفر (ع) قرار گرفته تا عموم شهروندان بتوانند از این کتابها بهصورت وقف مطالعه در گردش استفاده نمایند.
این کنشگر فرهنگی با آرزوی اینکه کاش مسؤلان فضای مناسبی را برای مخزن کتاب، سالن مطالعه و کتابخانه تخصصی شهدا و کتب مذهبی در نظر میگرفتند، گفت: تعطیل کردن کتابخانه سید مظفر (ع) اگر نگوییم یک خیانت بزرگ فرهنگی است، بنوعی بی تدبیری و سومدیریت در سالهای گذشته است که همچنان با وجود تغییر مدیریتهای متعدد همچنان شاهد تغییری نیستیم.
وی از خیرین خیراندیش فرهنگ دوست خواست در صورت امکان از مسئولان مطالبه کنند و این کتابخانه بار دیگر به طور کامل احیا شود و جلوی از بین رفتن این سرمایه بزرگ فرهنگی در استان که اتفاقاً در قطب فرهنگی و مذهبی استان (امامزاده سید مظفر ع) واقع است، گرفته شود.
بنیانگذار گروه «وقف کتاب برای مطالعه در گردش» هرمزگان ضمن تقدیر از اصحاب رسانه و مطبوعات که با انعکاس فعالیتهای فرهنگی بویژه از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در حوزه کتاب و کتاب خوانی به ترویج کتابخوانی میپردازد تشکر و درخواست کرد: مطالبه گری احیای دوباره کتابخانه و استخدام کتابدار ثابت در نقاط مورد نیاز را تا حصول نتیجه ادامه دهند و مدیران نباید خود را در حاشیه امن احساس نموده و پاسخگوی بیتدبیرها و حیف و میل بیت المال نباشند.
فیروزی با بیان اینکه این مکان بیش از ۱۰۰۰ متر فضای بلااستفاده دارد، بیان کرد: بیش از ۱۰ سال است که کتابخانه سید مظفر تعطیل شده و فضای فیزیکی آن به فعالیتهای مادی اختصاص داده شده و بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب به علت شرایط بد نگهداری در انبار نمور و گرمای شدید بندرعباس دچار موریانه و آفتهای میکروبی و باکتریایی شده و قفسههای زیادی از کتاب موریانه خورده و جوندگان از قبیل موشها و گربهها در آن جولان میدهند و در این بی خبری و بی خیالی فرهنگی، دل سیری از عزا در میآورند.
نظر شما