پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۴
وزیر ارشاد پای درد دل روزنامه‌نگاران نشست/ حضور در تحریریه ۳ روزنامه مشهد

خراسان‌رضوی – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در دفتر روزنامه‌های خراسان، قدس و شهرآرا در مشهد پس از گفت‌وگوی دوستانه و صمیمی با اعضای تحریریه پای درد دل و سوالات آن‌ها نشست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان سفر سه روزه خود به استان خراسان رضوی، چهارشنبه شب و پس از برگشت از شهرستان نیشابور به مشهد، مستقیم با حضور در دفتر روزنامه‌های خراسان، قدس و شهرآرا در مشهد پس از گفت‌وگوی دوستانه و صمیمی با اعضای تحریریه مجموعاً ۴ ساعت پای درددل و سوالات آن‌ها نشست.

سید عباس صالحی در جریان حضور خود در تحریریه موسسه فرهنگی هنری خراسان ضمن بازدید از بخش‌های مختلف روزنامه همچون چاپخانه، تحریریه و فضای مجازی سوالات خبرنگاران خراسان را پاسخ گفت.

وی در خصوص جشنواره فیلم و موسیقی فجر گفت: تلاش شده است که فضای اکران جشنواره در استان‌ها جدی گرفته شود و حتماً در مشهد و خراسان هم این مسئله مد نظر است. اما اینکه برای خراسان دقیقاً چه تعداد پیش‌بینی شده هنوز نهایی نیست. راجع جشنواره موسیقی فجر هم هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص سینمای کمدی که پرفروش‌ترین فیلم‌های ۴ سال اخیر گیشه شده‌اند نیز گفت: سینمای ما و سینمای جهان به فیلم کمدی نیازمند است اما به شرطی که فیلم واقعاً کمدی باشد به این معنا که در یک ژانری باشد که بتوان به عنوان یک اثر طنز از آن دفاع کرد. ذائقه عمومی را به نحوی راضی کند که همراه باشد با آداب رسوم و هنجارهای اجتماعی و از طرفی هم سینمای کمدی باید بخشی از سینما باشد و نه کل سینمای یک کشور.

صالحی همچنین در بخش دیگری با اشاره به اینکه اعتقاد ما صیانت از رسانه‌های مکتوب است، گفت: در ارتباط با بازنشستگی دوستان در معاونت مطبوعاتی صحبت‌های خوبی را با سازمان تامین اجتماعی در این زمینه داشته‌اند و مسیری را داریم دنبال می‌کنیم که بعضی از دغدغه‌هایی که دوستان دارند کاهش پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص گردشگری ادبی گفت: ظرفیت ایران عزیز واقعاً به گونه‌ای است که از غرب به شرق از شمال تا جنوب ایران فرصت‌هایی برای گردشگری ادبی فرهنگی و هنری واقعاً وجود دارد فرصت بسیار متمایز و ممتازی است. در همین نیشابور حداقل ۵ تا ۶ هزار شخصیت بزرگ جهان اسلام بوده است. حاکم نیشابوری ۱۴ جلد کتاب تاریخ نیشابور را نوشته و البته متاسفانه کتابش کاملاً در اختیار ما نیست و مختصری از آن کتاب موجود است و بعد هم افراد دیگری که آن را مستدرک و تکمیل کردند حداقل ۶ هزار شخصیت قابل توجه جهان اسلامی که بسیاری از بزرگان جهان اسلام و مسلمان در این منطقه نیشابور و خراسان ما هستند. حتماً گردشگری فرهنگی و هنری می‌تواند یک فرصت برای ایران و به طور خاص خراسان باشد. اما این مسئله سازوکارهای خودش را هم می‌طلبد.

وزیر ارشاد پای درد دل روزنامه‌نگاران نشست/ حضور در تحریریه ۳ روزنامه مشهد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس به موسسه فرهنگی هنری قدس رفت و ضمن دیدار با مدیرعامل، مدیران این موسسه و جمعی از روزنامه‌نگاران قدس از موزه آن نیز بازدید کرد.

صالحی در این بازدید در پاسخ به پرسش خبرنگار قدس درباره وضعیت فرهنگی امروز جامعه و راه‌های درمان گسست‌های اجتماعی گفت: این پرسش طبیعی است که بحث‌های مفصلی را می‌طلبد اما نخستین نکته این است که بدانیم این گسست‌ها و گسل‌های اجتماعی وجود دارند و نخواهیم آن‌ها را از ذهنمان حذف کنیم. علاوه بر اینکه پیمایش‌های اجتماعی این گسست‌ها را تأیید می‌کنند، در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر نیز نمود این گسست‌ها را در قهر درصد مهمی از مردم با صندوق‌های رأی دیدیم و بنابراین نمی‌توان این واقعیت عینی را انکار کرد.

وی ادامه داد: راه‌های درمان این گسست‌ها نیز سطوح مختلفی دارد که یکی از آن‌ها همین شعاری است که رئیس‌جمهور از ابتدا مطرح کردند و البته تحقق آن کار سختی است. «وفاق» در میان عناصر مختلف حاکمیت بسیار سخت اما ضروری است، زیرا گاهی در این اختلافات که درون حاکمیت است، جامعه و مسائل حیاتی آن فراموش می‌شود. این اختلافات نیز گاهی اختلاف سلیقه یا عقیده است و گاهی منیت‌های شخصی یا سیاسی موجب اختلاف شده، بنابراین مسائل اجتماعی مورد غفلت واقع می‌شوند.

صالحی در راستای حل گسست‌های اجتماعی نیز گفت: مسئولان ما باید بیشتر بشنوند و کمتر حرف بزنند و باور داشته باشند که صندلی مسئولیت به آن‌ها اقتدار و حق سخن‌گفتن نمی‌دهد. شنیدن سخنان اقشار مختلف مردم و کارشناسان تا حدود زیادی می‌تواند در کاهش گسست‌های اجتماعی میان مردم و حاکمیت مؤثر باشد.

وی نکته دیگر در راستای ازمیان‌بردن گسل‌ها در جامعه را انکارنکردن واقعیت‌های سخت اجتماعی معرفی کرد و افزود: ما مسئولان گاه فکر می‌کنیم امیدآفرینی به‌معنای بزک‌کردن امور است، درحالی‌که مردم خیلی خوب می‌فهمند وقتی ما می‌خواهیم بزک کنیم در حقیقت به شعورشان توهین می‌کنیم.

صالحی با تأکید بر اینکه امیدآفرینی با بزک کردن متفاوت است، ادامه داد: مشکلاتی را که مردم حس می‌کنند هست، باید مسئولان نیز به وجود آن‌ها اذعان کنند، زیرا اگر انکار و یا ظاهر امور را بزک کنند، همین کار به تعمیق گسست‌های اجتماعی میان مردم و حاکمیت می‌انجامد.

حل مشکلات حوزه تأمین کاغذ برای رسانه‌های مکتوب و دیگر مشکلات صنف روزنامه‌نگاران، حل مشکلات حوزه مسکن خبرنگاران، ضرورت شفافیت فرایندها در سامانه مجوزها و ساماندهی حوزه تبلیغات از دیگر دغدغه‌های مطرح‌شده در دیدار با وزیر فرهنگ بود که دکتر سیدعباس صالحی به آن‌ها پاسخ گفت و وعده پیگیری داد.

وزیر ارشاد پای درد دل روزنامه‌نگاران نشست/ حضور در تحریریه ۳ روزنامه مشهد

مؤسسه فرهنگی شهرآرا آخرین ایستگاه دومین روز سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به خراسان‌رضوی بود، صالحی در این بازدید درباره تصویب یک روز به نام روز مشهد در تقویم رسمی کشور گفت: این دغدغه هست که روزی به نام مشهد ثبت شود و به نوعی به یک نخ تسبیح برای هویت شهر مشهد تبدیل شود و جای روز مشهد در تقویم خالی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره افتتاح نشدن پردیس تئاتر مشهد بر اساس تعهدات زمان کلنگ زنی این پروژه نیز گفت: در زمان دولت دوازدهم و زمانی که کلنگ ساخت پردیس تئاتر مشهد به زمین زده شد، این شرط مطرح بود که کار ساخت پردیس در همان دولت دوازدهم تمام شود و کلنگ زنی هایی نکنیم که پایان پیدا نکند و به یک مسئله بی پایان تبدیل شود. در تعامل با شهردار وقت، این برنامه تنظیم شد که پردیس تئاتر تا پایان دولت دوازدهم به پایان برسد؛ البته کرونا هم بود که موجب شد در بسیاری از پروژه ها وقفه ایجاد شود. اما در نهایت، متأسفانه این اتفاق نیفتاد و دولت دوازدهم تمام شد.

صالحی ادامه داد: یکی از مواردی که در این سفر با همراهی استاندار خراسان رضوی پیگیر آن هستیم و قرار است با شهردار مشهد نیز در این زمینه گفت وگو کنیم، این است که این پردیس برای مشهد یک تنفس حیاتی درخورتوجه است. با توجه به ظرفیت مشهد در هنرهای نمایشی، این پردیس می تواند به کمک حوزه نمایش بیاید. اینکه پروژه پردیس تئاتر هنوز پیشرفت درخورتوجهی نداشته، حتماً مطلوب نیست و امیدواریم آنچه در آن دوره به اتمام نرسیده، با همت شهردار مشهد و استاندار خراسان رضوی به انجام برسد و اگر لازم بود، ما نیز ورود پیدا کنیم تا به نتیجه درستی برسیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره لزوم در نظر گرفتن سهم بیشتر برای مشهد از میزان اعتبارات فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: متأسفانه بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بودجه درشتی نیست. در سال آخر دولت دوازدهم، این بودجه ۱,۲۰۰ میلیارد تومان بود و در این دولت به ۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. این به معنای آن است که بودجه شهرداری مشهد به میزان ۵۶ برابر بودجه وزارت ارشاد در سال پایانی دولت دوازدهم است.

وی افزود: مشهد و خراسان را می توان به یک قطب فرهنگی و هنری تبدیل کرد. با حضور استاندار خراسان رضوی و مسیری که ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال می کنیم، این نگاه وجود دارد که برگزاری رویدادهای فرهنگی بیشتر در خراسان می تواند کمک کند که این قطب فرهنگی خراسان بتواند در فضای ایران جلوه گری بیشتری داشته باشد.

وزیر ارشاد پای درد دل روزنامه‌نگاران نشست/ حضور در تحریریه ۳ روزنامه مشهد

به گزارش ایبنا در این ۳ بازدید که محمدی، معاون حقوقی و امور استان‌ها، حسین‌پور، مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی و نیز مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان‌رضوی حضور داشتد، حسین سعیدی مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری خراسان، علی یعقوبی مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری قدس و سیدمیثم موسوی مهر، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی شهرآرا، به تشریح فعالیت های صورت گرفته در این مؤسسه‌ها پرداختند.

زیارت حرم مطهر رضوی، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه، دیدار با تولیت آستان قدس رضوی، دیدار با استاندار خراسان‌رضوی، سفر به شهرستان نیشابور و بازدید از گذر فرهنگ و هنر نیشابور و افتتاح سالن نمایش و دیدار با اصحاب فرهنگ و هنری خراسان رضوی از دیگر برنامه‌های سفر سه روزه سید عباس صالحی به خراسان‌رضوی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها