به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، خسروي، داستاننويس پيشكسوت شيرازي، انتشار آثار داستاننويسان جوان سراسر كشور را در راستاي طرحي از سوي برپاكنندگان «جايزه ادبي ايران»، اتفاقي فرخنده دانست و گفت: من بسترهاي ايجاد شده در جهت انتشار آثار نويسندگان جوان سراسر كشور را به فال نيک ميگيرم. به اعتقاد من فعاليت دستاندركاران اين طرح و همچنين جواناني كه نوع ادبي داستان را براي بيان تفكر و هنر انتخاب كردهاند، بسيار با ارزش است.
اين داستاننويس همچنين افزود: مطمئنم كه اين تلاشها ادبيات امروز ما را توسعه ميدهد؛ چرا كه فرهنگ ناشي از ادبيات، اين گونه ساخته و متعالي ميشود و اين آثار حتما پشتوانه ادبي جامعه ما خواهند بود.
خسروي با اشاره به علاقه نسل جديد به نوع ادبي داستان كوتاه توضيح داد: جواناني كه اين نوع ادبي علاقهمندند، بخشي از فرهنگ را از اين طريق توسعه ميدهند و من از اين بابت خيلي خوشحالم.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر كيفيت داستانهاي منتشر شده در مجموعه داستان «براي روزهاي مباداي 4» گفت: اين داستانها چند صدايي بودن جامعه ما را انعكاس داده و بيانگر افكار و انديشههاي تازه متولد شدهاند. نیز مهمتر از همه، جست وجويي كه در اين داستانها براي ايجاد ادبيات وجود دارد، داراي اهميت است.
نويسنده «اسفار كاتبان» در پاسخ به سوال ديگري درباره وجوه تمايز و تفاوت ديدگاهها در اين آثار با آثار نويسندگان نسل قبل گفت: اساسا در ادبيات، نسلها از همديگر تاثير ميگيرند؛ ضمن آنكه هر اثر ادبي مشخصههاي خود را نيز پيدا ميكند. قطعا ادبيات نميتواند با قبل از خودش بيارتباط باشد.
وي اضافه كرد: اگر اين ارتباط بين هنرمندان و نويسندگان نبود، داستاننويس امروز بايد غارنشين ميبود؛ بنابراين اين تاثيرات طبيعي است. نكته ديگر آن است كه اين جوانان در جستوجوي هويت خودشان هستند و بيشترشان نوقلمند و طبيعي است كه در نوشتههايشان نگاههاي تازه وجود دارد.
مجموعه داستان «براي روزهاي مباداي 4»در راستاي انتشار كتابهاي «براي روزهاي مبادا»، با مقدمه بزرگان داستاننويسي، به زودي از سوي انتشارات «سخنگستر»(ناشر برگزيده سال 85 و 87) به چاپ ميرسد.
مقدمه مجموعه داستان«براي روزهاي مباداي 4» به قلم ابوتراب خسروي است.
در مجموعه داستانها و اشعار «براي روزهاي مبادا» آثار برترينها و برگزيدگان «جايزه ادبي ايران» منتشر ميشود.
ابوتراب خسروی متولد ۱ فروردین ۱۳۳۵ فسا در شيراز و از داستاننويسان معاصر ایرانی است.
خسروی قصهنویسی را از کلاسهای درسی معلم دوران دبیرستانش هوشنگ گلشیری آغاز كرد و با نوشتن مجموعه داستان« دیوان سومنات» در دهه هفتاد به شهرت دست يافت.
آثار ابوتراب خسروی با مضامینی كه گاهي سوررئال است، با تکیه بر ویژگیهای رمانهای پست مدرن قابلیت کنکاش دارد.
در آثار اين نويسنده زبان ویژهاي را که تمایل به باستانگرایی، کهنالگویی و بازگشت به زبان متون مقدس دارد، میبینیم.
از جمله آثار خسروي ميتوان به «هاویه»، « دیوان سومنات»، « اسفار کاتبان»، « رود راوی»، « ملکان عذاب» و « کتاب ویران» اشاره كرد.
چهارشنبه ۲۳ دی ۱۳۸۸ - ۱۵:۰۹
نظر شما