علیرضا قزوه مسئول دفتر شعر معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به زودی از سمت خود کناره گیری میکند و در مقام وابسته فرهنگی به هندوستان میرود درباره اهم فعالیتهای یک ساله خود در دفتر شعر ، از کوتاه کردن دست واسطههایی سخن گفت که سالها ارایه و عرضه اشعار شاعران را به دفتر شعر در دست داشتهاند.
وی در شرح مهمترین اقدامات دفتر شعر در دوران تصدیاش، یادآور شد: بخشی از این کارها به تغییر نوع بررسی آثار و سرعت دادن به این روند و نیز، توجه بیشتر به حوزه موسیقی پاپ بازمیگردد، ما تلاش داشتیم که کار مردم را به روز انجام دهیم. به طوری که شاعران دیگر ناچار از برقراری ارتباط با دلالها برای ارایه شعرهایشان به دفتر شعر نیستند.
قزوه تاکید کرد: تمام تلاش ما بر این بود که در کمترین زمان ممکن شعرها بررسی شوند و نتیجه این بررسی نیز به شکل حضوری و رودررو به خود شاعر اطلاع داده شود. ضمن این که ما همه سعی خود را انجام دادیم تا نقاط ضعف و قوت شعر نیز به شکل کارشناسی به اطلاع آنها برسد.
شاعر «قطار اندیمشک»، اصلاح ساختاری در دفتر شعر و ترانه را از دیگر اقدامات مهماش در این واحد ذکر کرد و افزود: در این مقطع از کسانی برای ارزشیابی آثار مختلف در زمینه شعر و ترانه استفاده شد که تخصص لازم را در این حوزه داشته باشند، دعوت از آقای محمدعلی بهمنی به شورای شعر و ترانه نیز در همین راستا بود.
قزوه، برگزاری نخستین دوره جشنواره شعر فجر را از اساسیترین اقدامات دفتر شعر وزارت ارشاد اعلام کرد و با اشاره به پارهای نقدها درباره جشنواره گفت: با وجود این نقدها، ما از حاصل کار با توجه به این که این دوره نخستین دوره برگزاری جشنواره بود، رضایت داریم.
وی با بیان این که: در طول 27 سال گذشته کاری به این اهمیت در حوزه شعر انجام نشده بود، اضافه کرد: از سوی دیگر حافظه شاعران به نسبت هنرمندان رشتههای دیگر ، متاسفانه، تشتت بیشتری دارد و آنها، اکثرا به صورت گروه گروه فعالیت میکنند. جشنواره شعر فجر میتواند در نزدیک کردن این گروهها به یکدیگر و ایجاد صمیمیت بیشتر بین آنها بسیار موثر باشد.
این شاعر ایجاد بانک اطلاعات ترانه و ترانهسرایی را اقدامی در جهت حمایت از شاعران و ترانهسرایان شهرستانی توصیف کرد و گفت: ما در ایجاد این بانک به سرپرستی آقای بهمنی تلاش داریم که ترانهسرایان خوب شهرستانی را مستقیما با شرکتهای تولید کننده این آثار مرتبط کنیم و حاصل کار نیز تا امروز رضایتبخش بوده است.
وی در ادامه به انتشار بیش از 70 عنوان کتاب به شکل گالینگور از آثار موفق شعر انقلاب به همت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و افزود: این مجموعهها در حجم بالایی از 200 تا 400 صفحه تا پایان سال جاری منتشر میشوند که مجموعهای بسیار خوب از شعر ارزشمند انقلاب را در اختیار علاقهمندان قرار میدهد. تعداد مجموعههای این سلسله کتابها ممکن است در نهایت به 100 عنوان بالغ شود.
قزوه در پایان درباره انتخاب جانشین در سمت مسئول دفتر شعر و ترانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از من خواسته شد که پیشنهاهای خودم برای این سمت ارایه کنم و من هم در همین راستا پیشنهاد دادم. ولی این تنها پیشنهاد است و حق مسلم معاونت فرهنگی است که هر فردی را که اصلح بداند برای این پست انتخاب کند. پیشنهادهای پنجگانه من هم که متاسفانه در یکی از خبرگزاریها با از قلم افتادن نام آقای کاکایی اعلام شده بود، شامل آقایان محمدعلی بهمنی، عبدالجبار کاکایی، مرتضی امیری اسفندقه، مصطفی رحماندوست و فاضل نظری بوده است.
نظر شما