بيست و هشتمين شماره فصلنامه علمي - پژوهشي «شيعهشناسي» به مدير مسوولي دكتر محمود تقيزاده داوري از سوي موسسه شيعهشناسي منتشر و روانه بازار نشر شد._
اين شماره فصلنامه، در هفت مقاله سامان يافته است. دكتر محسن الويري در چكيده مقالهاش با عنوان «فرانقش هدايتگري و سيره اجتماعي فاطمه(عليهاالسلام) درآمدي روششناختي» مينويسد: «سيره اجتماعي فاطمه(عليهاالسلام) را براساس تعامل بين شبكه ارتباطات اجتماعي آن حضرت و مولفههاي موثر بر منزلت ايشان، ميتوان به دست آورد. منزلت ايشان از سه خاستگاه متاثر بود: نخست برخورداري از سرشتي پاك، ديگري وابستگي به خانوادهاي پاك و برگزيده و سوم شهروندي جامعه اسلامي. شبكه ارتباطات اجتماعي فاطمه(عليهاالسلام) را نيز خانواده، خويشاوندان، خواص صحابه پيامبر(ص) و صاحبنفوذان مدينه، زنان مدينه، مراجعهكنندگان براي تقاضاهاي مالي يا علمي و سرانجام توده مردم تشكيل ميداد. هدايتگري به مثابه يك فرانقش همه نقشها و ابعاد سيره اجتماعي فاطمه(عليهاالسلام) با محوريت ارائه الگوي زيستي همسان با توده مردم و معطوف به فرانقش هدايتگري به عنوان درآمدي بر شناخت سيره اجتماعي آن بانوي بزرگوار، مورد بررسي قرار گرفته است.»
دومين مقاله اين شماره فصلنامه «منقبت حضرت علي(ع) در مثنويهاي چهارگانه عطار نيشابوري» را مورد بررسي قرار داده است. دكتر احمد رضايي در چكيده اين مقاله آورده است: «توجه به مدح، منقبت و زندگي حضرت علي(ع) از جمله بخشهاي نخستين اكثر مثنويهاي فارسي، به ويژه مثنويهاي حكمي و عرفاني است. شاعر در اين بخش ضمن برشمردن صفات و ويژگيهاي ايشان، بسياري از حوادث مهم زندگي حضرت را به صورت موجز بيان ميكند.
پژوهش حاضر، بررسي اين موضوع در چهار مثنوي اسرارنامه، الهينامه، مصيبتنامه و منطقالطير عطار نيشابوري است. در اين تحقيق، ابتدا صفات و ويژگيهاي حضرت امير(ع) دستهبندي و تحليل شده است؛ سپس مسائل و حوادث مربوط به ايشان با عنوان اشارات استخراج شده، براساس مستندات تاريخي و تفسيري بررسي گشته است. در بخش سوم نيز آيات و احاديثي كه در شان علي(ع) آمده، يا احاديثي كه از ايشان نقل شده و عطار بدانها پرداخته است، بررسي شده است.»
«نقش نخبگان شيعي عراق در تحولات سياسي كشور (1921-1958)» دكتر حسن بشير، «ميرسيدعلي همداني مروج تشيع در كشمير(ايران صغير)» دكتر منصور ميراحمدي و عبدالرضا احمدي، «اهم مباني تفسير قرآن از منظر مفسران شيعه» دكتر سيدرضا مودب و سيدمحمد موسوي مقدم، «تجلي عاشورا و انقلاب حسيني در شعر شيعه» دكتر سيدحسين سيدي و هوشنگ استادي، «خدمات علمي جابربن يزيد جعفي به اسلام و شيعه» دكتر محمود كريمي و سعيد طاوسي مسرور، عناوين و نويسندگان ديگر مقالات اين شماره فصلنامه را تشكيل ميدهند.
در انتهاي اين اثر، چكيده مقالات اين شماره، به زبان عربي و انگليسي نيز ترجمه و درج شده است.
بيست و هشتمين شماره فصلنامه «شيعهشناسي» در 224 صفحه و بهاي 15000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما