جمعه ۱۵ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۱
«سمفونی جیرجیرک‌ها» در کتاب‌فروشی‌ها اجرا شد

دومین کتاب خلیل جوادی با عنوان «سمفونی جیرجیرک‌ها» به تازگی توسط انتشارات آوای‌کلار منتشر و راهی بازار نشر شده است. این مجموعه دربرگیرنده تعدادی از ترانه‌های عاطفی و اجتماعی خلیلی در 10 سال گذشته است._

جوادی در گفت‌‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره دومین کتاب مستقل خود گفت: ترانه‌های این مجموعه طی سال‌های 87 تا 88 و پیرامون موضوعات و مفاهیم عاطفی و اجتماعی سروده شده‌اند.

وی به نخستین مجموعه شعرش که در سال 83 توسط نشر آوای‌کلار راهی بازار نشر شده است اشاره و تصریح کرد: شعرهای نخستین دفتر شعرم با عنوان «خیابان خواب‌ها» در قالب‌های غزل، رباعی و مثنوی سروده شده بودند. البته حدود 10 قطعه از این شعرها آهنگ‌سازی و اجرا شد. چاپ سوم این دفتر نیز امسال توسط انتشارات ابتکار دانش به بازار نشر آمد.

جوادی ادامه داد: در هر قالب شعری سعی می‌کنم به گونه‌ای سخن بگویم که آن شعر مخاطب بیشتری را درگیر کند. به عبارت دیگر زبانی ساده را به‌کار می‌گیرم تا مخاطب راحت‌تر بتواند با آن شعر ارتباط برقرار کند. ترانه‌هایم نیز برهمین اساس است. زبان اغلب ترانه‌های من زبانی عامیانه هستند که سعی دارم در قالب آن زبان مفاهیم عمیق اجتماعی را بیان کنم. البته گاه از زبان کلاسیک نیز در ترانه‌هایم بهره گرفته‌ام.

وی با تاکید بر به‌کارگیری این شیوه در شعرهای طنزش اظهار داشت: شاید بیشتر افراد من را با سروده طنز «محکمه الهی» بشناشند. این شعر طنز نیز زبانی عامیانه داشت اما مسائل و معضلات اساسی اجتماعی را مطرح می‌کرد.

این شاعر توضیح داد: به نظرم شعر طنز «محکمه الهی» حتی توانست فرهنگ بولوتوس را در ایران دگرگون کند؛ چراکه پیش از آن استفاده از بولوتوس تنها برای مطالب، تصاویر و یا ویدئوهای بی‌ارزش بود. اما پس از «محکمه الهی» این جریان تغییر کرد.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که تا چه حد ترانه‌هایی که آهنگ‌سازی و اجرا شده‌اند توانسته‌اند توجه مخاطبان این حوزه را به خود جلب کنند تشریح کرد: گاهی هر اندازه مواد اولیه نیز در حد عالی باشد اما اگر عوامل تولید از توانایی‌های لازم برخوردار نباشند نمی‌توانند اثری درخور را پدید آورند؛ در حوزه ساخت آهنگ و اجرای ترانه نیز وضع بر همین اساس است.

جوادی ادامه داد: به عنوان مثال چند سال پیش یکی از شعرهای من با عنوان «خیابان خواب‌ها» توسط فواد حجازی آهنگسازی شد و علیرضا عصار آن شعر را خواند. این اثر که در آن زمان با استقبال گسترده‌ای از سوی مخاطبان روبرو شد، هنوز هم توجه بسیاری از علاقه‌مندان موسیقی ر ا به خود جلب می‌کند.

وی با اشاره به این که حدود پنج سال کارشناس شورای شعر مرکز موسیقی سازمان صدا و سیما بوده است توضیح داد: دیگر شعرها و ترانه‌هایی که در مرکز موسیقی صدا و سیما آهنگ‌سازی و اجرا شدند نتوانسته‌اند توجه اذهان عمومی را به خود جلب کنند. به نظرم علت این امر اعمال نظرهای غیرکارشناسانه در آن مرکز است؛ از سوی دیگر هنگامی که با اثری قوی روبرو می‌شوند حساسیت‌ها بیشتر و فضای حاکم بر آن مرکز سبب می‌شود تا شعر و ترانه نابود شود.

این شاعر در پایان از گردآوری گزیده اشعارش خبر داد و گفت: «گزیده آثار خلیل جوادی» عنوان مجموعه شعری از طنزها، ترانه‌ها، شعرهای کلاسیک و سروده‌های جدید من است که توسط نشر ابتکار دانش منتشر و راهی بازار نشر خواهد شد. همچنین یک کتاب تحقیقی و پژوهشی پیرامون موضوع طنز در آثار علی شریعتی را در دست تدوین دارم.

خلیل جوادی متولد 1343 در زنجان است. وی از سال 1377 تا سال 1382 کارشناس شورای شعر مرکز موسیقی سازمان صدا و سیما بوده است.

علاوه بر مجموعه شعر «خیابان‌ خواب‌ها» تعدادی از غزل‌های او در مجموعه شعر «در سایه غزل» در سال 1376 منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط