به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، تشكيلات مركز گسترش سينماي مستند و تجربي از مدير عامل و چند معاونت تشكيل شده است. قسمت اصلي و هسته مركزي اين مجموعه معاونت «آموزش و پژوهش» است كه مديريت آن از آذر سال گذشته به عهده «اكبر حر» گذاشته شده است. وي در گفتوگو با ايبنا برنامههاي اين بخش را تشريح كرد.
به گفته حر، فعاليت در بخش آموزشي در اين مركز دايمي نيست، ولي به لحاظ كيفي در طول سال دورههاي آموزشي برگزار ميشود. مدتي است طرح آموزشي طراحي شده كه در پي تهيه بودجه انجام ميپذيرد.
وي توضيح داد: بخش پژوهشي در اين مركز چند پايه دارد و شامل «ايده»،«طرح پژوهشي»،«شوراي پژوهشي و كارشناسي» است. این بخش مبدا ورود تمام طرحهاي مستند به بخش «آموزش و پژوهش» است. آثار در دبيرخانه ثبت ميشود و سپس توسط شوراي مستند بررسي خواهد شد.
حر افزود: ايده و موضوع اهميت زيادي براي ما دارد و شكل مطلوب در اين است که طرح براي بررسي ارسال شود. پس از پذيرفتن، تبديل به اثري پژوهشي شده و توسط شوراي پژوهش براي تعريف بودجه انتخاب شود.
به گفته وي، كارشناسان شوراي پژوهشي از رشتههاي مختلفي چون ميراث فرهنگي، علوم انساني و صنعتي انتخاب شدهاند.
فعاليت مهمي كه در معاونت «آموزش و پژوهش» مركز گسترش سينماي مستند و تجربي انجام ميشود چاپ و انتشار كتابهاي سينمايي است. حر در اين باره اظهار داشت: از زماني كه عهدهدار اين مسووليت شدم چهار كتاب منتشر شده و چاپ چند اثر نیز در دست اقدام است.
حر توضيح داد: چهار كتاب «فريب بزرگ» نوشته حبيبالله كاوش، «مقدمهاي بر فيلم مستند» اثر بيل نيكولز با ترجمه محمد تهامينژاد، «خاكريز، دوربين، مستند» به كوشش محمدناصر احدي و مجموعه مقالات عاشورايي و آسيبشناسي عاشورا از آثاري است كه تاكنون به چاپ رسيده است. مجموعه «فرهنگ جامع انيميشن» اثر فرناز خوشبخت در دست اقدام است و پس از قرارداد با ناشر منتشر خواهد شد.
به گفته وي، كتاب «ميزانسن ميدان عميق» كه به مبحث عمق ميدان در سينما ميپردازد اثر آرزو برادرانابراهيمي در مقدمات چاپ است. «سيستمهاي توليد خارج از ايران» براي چاپ پيشنهاد شده كه در دست بررسي است. «اقتباس ادبي در سينما» با مباحثي راجع به سينماي داستاني اثر ديگري است كه در مرحله قبل از چاپ به سر ميبرد.
حر ادامه داد: فيلمسازان در زمينه مسايل نظري و تئوري ضعيف هستند. با چاپ كتاب در مركز گسترش سينماي مستند و تجربي در پي هموار كردن اين مشكلاتيم.
وي پژوهش در سينماي مستند را ارزشمند دانست و اظهار داشت: پژوهش در ساخت فيلم به كليت سينما كمك ميكند. اين قدم مثبت در حركت سازندگي سينماي داستاني خود را نشان ميدهد. عرصه مستند براي پرداختن به هر موضوعي نيازمند كارشناس آن رشته و استادان سينمايي است.
حر با بيان اينكه آثاري كه انتقال دهنده تجربه و كاربردي باشند براي چاپ در اولويت این مركز قرار دارند، افزود: وقتي در يك كتاب انتقال تجربه صورت گیرد، فيلمساز و عوامل حرفهاي از خواندن آن بهره ميبرند. كتاب باید ويژگيهاي كاربردي هم داشته باشد. فيلمهاي توليد شده در عرصه مستند و كاربردي هم نسبت به سالهاي گذشته بيشتر شده است.
وي با بيان اينكه همزمان با چهارمين جشنواره بينالمللي فيلم مستند ايران «سينما حقيقت» اتفاق خوبي كه در معاونت آموزش و پژوهش افتاد انتخاب پژوهش برتر بود، بيان داشت: سي عنوان پژوهش به دستمان رسيد كه از بين اين متون چند اثر شاخص و مفید براي اهل سينما و هنر، براي چاپ انتخاب شده است.
شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۵
نظر شما