یکشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۰
ورزش زورخانه‌اي، راهي براي تحول فرهنگ ورزشي

مدرس مديريت سازمان‌هاي ورزشي از چاپ دوم «كتاب ورزش زورخانه‌اي و نقش آن در پارامتر‌هاي اجتماعي و جهاني‌سازي آن» خبر داد و گفت: تحقيقات اين كتاب نشان مي‌دهد كه ورزش زورخانه‌اي با توجه به ساختار‌هاي خود مي‌تواند با تنوع فرهنگي جوامع منطبق شود و براي اين كار تنها نيازمند استانداردسازي الگوهاي آن با ويژگي‌هاي ورزش جديد است._

سيد امير حسيني در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اظهار داشت: ورزش زورخانه‌اي، ميراث معنوي نياكان ما با آئين و فرهنگي خاص است كه معرف نماد تعاملات اجتماعي و آثار مثبت آن از ديرباز تاكنون بوده، آثاري كه هر يك از‌ آنها به پارامتر‌هاي اجتماعي متاثر از ورزش زورخانه‌اي اشاره دارند.

حسيني افزود: در اين كتاب ورزش زورخانه‌اي به عنوان يك ورزش منحصر به فرد با دو ويژگي مهم معرفي مي‌شود. ويژگي نخست، مطرح شدن تمامي عناصر مربوط به آمادگي جسماني، سلامت و آموزش مهارت استو ويژگي هم دوم اين كه اين ورزش توام با آهنگ و آميخته باسخنراني و گفتار‌هاي حكيمانه و اديبانه است كه به فراخور آن، هنر را با ادب تلفيق مي‌كند.

وي ادامه داد: مطالعه اين اثر به نقش ورزش زورخانه‌اي در پارامتر‌هاي اجتماعي و نيز جهاني‌سازي آن براي مشاركت در توسعه و فرهنگ جهاني ورزش اشاره مي‌كند. 

حسيني با اشاره به اهداف اين پژوهش گفت: اين اثر اشاره‌اي به ورزش زورخانه‌اي بر اساس پارامترهايي نظير انديشه، تفكر اجتماعي در ورزش، تمركز اجتماعي، توزيع اجتماعي، گسترش فرهنگي و باور‌هاي عقلاني و منطقي‌سازي ورزش زورخانه‌اي دارد كه بررسي هر يك از آنها با توجه به نظرات مسوولان ورزشي صورت گرفته است. 

مولف اثر درباره پارامتر‌هاي اجتماعي اين كتاب مذكور در اين كتاب گفت: تفكر، تمركز و توزيع اجتماعي در ورزش زورخانه‌اي به معناي تقويت زمينه‌هاي جامعه‌پذيري افراد است و همچنين اين كه تمركز اجتماعي چگونه بر باورهاي اجتماعي تاثير مي‌گذارد. در اين ورزش ارزش‌هايي نظير احترام به ديگران و همدردي، از جايگاه بسيار بالايي برخوردار است و در ساختار اين ورزش، فروتني از ارزش‌هاي اجتماعي قلمداد مي‌شود و احترام به خود و ديگران را تقويت مي‌كند. 

حسيني درباره يافته‌هاي اين كتاب تصريح كرد: نتيجه اين مطالعات نشان داد ماندگاري ورزش زورخانه‌اي در طول تاريخ بر چه مبنايي است و با نظرات انديشمندان حوزه ورزش كه معتقدند لذت و تفريح پايه‌اي استواري با ورزش است و همچنين نظريه «جان لوي» كه عامل تفريح و فعاليت‌‌هاي شبه ‌بازي را قابليتي ممكن براي جامعه‌پذيري مي‌داند و به دنبال جست‌وجوي هيجانات است، مطابقت دارد. اين اثر نشان مي‌دهد كه ورزش زورخانه‌اي از منظر جامعه‌پذيري جايگاه بالايي دارد.

حسيني يادآور شد: در اين كتاب نهادينه‌سازي بازي، ورزش و مسابقه در طي فرايند اجتماعي شدن مورد بررسي قرار مي‌گيرد و فلسفه عقلانيت و مشروعيت بخشيدن به فعاليت‌هاي زورخانه‌‌اي در پرتو  مشاركت‌ها و فعاليت‌ اجتماعي به ويژه مردم سالاري نمايان مي‌شود.

چاپ دوم كتاب «ورزش زورخانه‌اي و نقش آن در پارامتر‌هاي اجتماعي و جهاني‌سازي آن» از سوي انتشارات بامداد كتاب در 176 صفحه و قيمت 30000 ريال منتشر ورانه بازار نشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط