شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۹
پيكر سيمين دانشور فردا تشیيع مي‌شود

مراسم تشيع پيكر سيمين دانشور، نویسنده فقید، فردا يكشنبه ۲۱ اسفند، ساعت ۱۰ صبح، از مقابل تالار وحدت تهران برگزار خواهد شد. به گفته ويكتوريا دانشور، خواهر زنده‌ياد دانشور، مجلس يادبود اين داستان‌نويس هم احتمالا در مسجد نور میدان فاطمی خواهد بود.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ويكتوريا دانشور، خواهر زنده ياد سيمين دانشور از تشييع پيكر سيمين دانشور فردا، ساعت ۱۰ صبح، ۲۱ اسفند، از مقابل تالار وحدت خبر داد.

به گفته وي، هنوز به طور قطع مشخص نيست كه پيكر سيمين دانشور در قطعه هنرمندان يا نام‌آوران بهشت زهرا به خاک سپرده شود. 

وي همچنين گفت: مجلس يادبود اين داستان‌نويس تازه در گذشته احتمالا مسجد نور واقع در ميدان فاطمي خواهد بود.

سيمين دانشور عصر روز پنجشنبه، ۱۸ اسفند درسن نود سالگي پس از يک دوره بيماري در منزلش درگذشت. 

اين نويسنده مشهور در سال ۱۳۰۰ شمسی در شیراز متولد شد. او فرزند محمدعلی دانشور( پزشک) و قمرالسلطنه حکمت (مدیر هنرستان دخترانه و نقاش) بود. دانشور تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را مدرسه انگلیسی مهرآیین انجام داد و در امتحان نهایی دیپلم شاگرد اول کل کشور شد و سپس برای ادامه تحصیل در رشته ادبیات فارسی به دانشکده ادبیات دانشگاه تهران رفت.

دانشور، پس از مرگ پدرش در ۱۳۲۰ شمسی، با نام مستعار «شيرازي بي نام» مقاله‌نویسی برای رادیو تهران و روزنامه ایران را آغاز كرد.

وي در سال ۱۳۲۷ مجموعه داستان کوتاه آتش خاموش را منتشر کرد كه اولین مجموعه داستانی است که به قلم زنی ایرانی چاپ شده‌است. مشوق دانشور در داستان‌نویسی فاطمه سیاح، استاد راهنمای وی، و صادق هدایت بودند. وي در همین سال با جلال آل‌احمد، آشنا شد.

اين داستان نويس در سال ۱۳۲۸ با مدرک دکتری ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و عنوان رساله وی «علم‌الجمال و جمال در ادبیات فارسی تا قرن هفتم» نام دارد كه آن را با راهنمایی فاطمه سیاح و بدیع‌الزمان فروزانفر نوشت.

دانشور در ۱۳۳۱ با دریافت بورس تحصیلی به دانشگاه استنفورد رفت و در آنجا دو سال در رشته زیبایی‌شناسی تحصیل کرد. وی در این دانشگاه نزد والاس استنگر داستان‌نویسی و نزد فیل پریک نمایشنامه‌نویسی آموخت و در این ايام دو داستان کوتاه که دانشور که به زبان انگلیسی نوشته بود در ایالات متحده چاپ شد.

وي پس ازبازگشتن به ایران، در هنرستان هنرهای زیبا به تدریس پرداخت تا این که در سال ۱۳۳۸ استاد دانشگاه تهران در رشته باستان‌شناسی و تاریخ هنر شد. اندکی پیش از مرگ آل‌احمد در ۱۳۴۸، رمان «سَووشون» را منتشر کرد، که از جمله پرفروش‌ترین رمان‌های معاصر است. در ۱۳۵۸ از دانشگاه تهران بازنشسته شد.

دانشورنخستين زن داستان‌نويس ايراني در به كارگيري شيوه‌ها و قالب‌هاي نوين داستان‌نويسي مدرن است.

مهم‌ترين اثر او، رمان «سووشون» است که تا به حال به بسياري از زبان‌هاي دنيا ترجمه شده است. 

به تازگي مجموعه داستان «چهل طوطي» كه اثر مشترك ترجمه سيمين دانشور و جلال آل‌احمد است،‌ از سوي انتشارات علم راهي بازار كتاب شده است.

اين كتاب تنها ترجمه مشترک اين زوج مترجم و داستان‌نويس ايراني است كه براي نخستين بار در سال ۱۳۵۱ راهي بازار كتاب ايران شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط