عبدالحسين بختياري در گفتوگو با خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا) اظهار کرد: کتابخانههاي عمومي اين شهرستان داراي بخش مجزاي کودکاند. بخش کودک کتابخانهها داراي 18 هزار نسخه کتاب معادل 10 درصد منابع مکتوب کل کتابخانههاي عمومي است.
وي با بيان اينكه «بخش کودک علاوه بر کتاب به لوحهاي فشرده آموزشي و کارتون و سرگرمي مجهزند. در اين بخش نيز قصهگويي و مسابقههاي نقاشي برگزار ميشوند» ادامه داد: قصهگويي، شعرخواني، هديه کتاب و تقليد از رفتار والدين، تاثيرگذارترين شيوههاي عادت به مطالعه در کودکان است که نقش تقليد و بهويژه قصهگويي پُررنگتر از عوامل ديگر است. کمتر کودکي را ميتوان يافت که در مقابل اصطلاح «يکي بود، يکي نبود» علاقه نداشته باشد و مقاومت نشان دهد. اگر والدين با ارتباط چشمي و لمس دستان کودک قصه بگويند، اثر بسيار خوبي بر کودک خواهد داشت.
وي گفت: مجموعه کتابخانههاي عمومي اين شهرستان در سال 1389 داراي 159 هزار و 811 نسخه کتاب بود، در حالي که در پايان سال 1390 تعداد کتابهاي اين کتابخانهها به 172 هزار و 46 نسخه رسيد؛ يعني معادل 12 هزار و 235 نسخه کتاب، افزايش مکتوبات کتابخانهاي داشتهايم.
بختياري ادامه داد: در سال 1389 تعداد اعضاي فعال کتابخانهاي 9 هزار و 201 نفر بودند که اين تعداد در سال 1390 با افزايش يک هزار و 403 نفر، به 10 هزار و 604 نفر رسيد.
رييس کتابخانههاي شهرستان ابهر درباره فعاليت خيران کتابخانهساز گفت: داداشيان، از خيران کتابخانهساز اين شهرستان، زمين کتابخانه مرکزي شهرستان ابهر با زيربناي 2500 مترمربع را در اختيار اداره کل کتابخانههاي عمومي استان قرار دادهاند.
وي افزود: خيران کتابخانهساز نيز يک باب کتابخانه را در زيرزمين «مسجد سادات» با زيربناي 320 متر مربع در سال 1385 به امور کتابخانههاي عمومي تحويل دادند و در همان سال هم کتابخانه الزهرا(س) مجهز شد و به بهرهبرداري رسيد.
بختياري بيان کرد: در راستاي تشکيل انجمن خيران کتابخانهساز ايرانيان در سطح کشور و انجمن خيران کتابخانهساز استان، ميکوشيم انجمن خيران کتابخانهساز شهرستان ابهر را نيز تشکيل دهيم.
رييس کتابخانههاي شهرستان ابهر گفت: شهرستان ابهر داراي هشت باب کتابخانه روستايي و هفت باب کتابخانه شهري است که با افتتاح کتابخانه روستايي «پير سقا» در خردادماه، تعداد کتابخانههاي روستايي به 9 باب خواهند رسيد.
جمعه ۵ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۰
نظر شما