سید خشایار کیافر با بیان این مطلب به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: اغلب موزعان و توزیعکنندگان کتاب در کشور فقط آثار ناشران تهرانی را توزیع میکنند و در این میان ناشران استانی سهمی ندارند.
وی افزود: اگر هم یک ناشر استانی بتواند وارد این چرخه شود، معمولا اجحاف زیادی در حق آنان میشود. به طور مثال، اگر کتاب را به موزعان بدهیم تا آن را برایمان بفروشند، پول آن را دستکم هشت ماه بعد پرداخت میکنند و با این کار صدمات زیادی به ناشران میخورد.
کیافر با بیان اینکه گاهی زمان پرداخت این پول حتی تا یک سال هم طول میکشد، گفت: معمولا زمانی این پول را دریافت میکنیم که همه هزینهها دو برابر شده است و برای خرید کاغذ و ملزومات چاپی جدید باید هزینه بیشتری پرداخت کنیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود از گران شدن مواد اولیه تهیه کتاب به عنوان یکی از صدمات جدی بازار کتاب نام برد و اظهار کرد: در این میان، قدرت مردم برای خرید کتاب تا حدودی کاهش یافته است و این موضوع بر کتابخوانی تاثیر زیادی دارد.
کدیور با بیان اینکه گرانیهای ماههای اخیر فقط به مخاطبان صدمه نزده است، یادآور شد: ناشران نیز در این بازار و بحران دچار سردرگمی شدهاند؛ به عنوان مثال، من از ابتدای امسال حدود شش اثر را منتشر کردهام، در حالی که سال گذشته دستکم 16 اثر را به بازار فرستاده بودم.
وی افزود: از سوی دیگر، من پیشتر به صورت تخصصی فقط در حوزه روانشناسی و موفقیت کار میکردم اما امسال مجبور شدهام کتاب آشپزی هم منتشر کنم.
به گفته کدیور، دستاندرکاران و مسوولان حوزه فرهنگی باید راهکاری را برای خروج ناشران از این بحران بیندیشیند.
یکشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۶
نظر شما