چهاردهمين دفتر «حديث روزگاران» با عنوان «خاطرات مستند استاد سيدهادي خسروشاهي درباره روژه گارودي» از سوي انتشارات «كلبه شروق» قم منتشر شد.-
حجتالاسلام والمسلمین خسروشاهی در بخشهای نخستین این کتاب به معرفی و تبیین زندگی، فعالیتها و دیدگاههای گارودی میپردازد. یک نکتهای که کمتر درباره این شخصیت بیان شده، نگاه حمایتآمیز او از انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) و نگاه انتقادی شدید وی به رژیم آلسعود است که کمتر کسی به آن توجه کرده است و این هم از ویژگیهای برجسته کتابهای خاطرات خسروشاهی است.
درباره روژه گارودي (Rogeh garudy) هم باید گفت که این انديشمند و فيلسوف مبارز فرانسوي، پس از 96 سال زندگي همراه با تلاش و مبارزه و فعاليتهای سياسي، فرهنگي و اجتماعي سرانجام در 24 خرداد 1391 در پاريس درگذشت اما در واكنش به اين خبر، روشنفكران و انديشمندان غربي و رسانههاي غربي به بزرگداشت او نپرداختند و این موضوع با بايكوت خبري عجیبی مواجه شد.
روژه گارودي كه در روزگاري عضو كميته مركزي حزب كمونيست فرانسه، از احزاب قوي چپ در اروپا و ايدئولوگ معروف حزب و عضو مجلس سناي آن كشور بود، يك شخصيت جهاني به شمار میآمد كه اسلامگرايي و موضع انساني او در قبال مسأله فلسطين و تشكيك تاريخي و مستدل در افسانه هولوكاست در كتاب معروف «افسانههاي بينانگذار سياست اسرائيل» او، علت سكوت غرب در قبال درگذشت وي شد.
حجتالاسلام والمسلمین خسروشاهي در ادامه انتشار خاطرات مستند خود و براي شكستن سكوت خبري و شناساندن بيشتر این شخصیت برجسته مسلمان، با مراجعه به يادداشتها و مقالات خويش، به ذكر خاطراتي از چند ديدار با وي در کشورهای الجزاير، فرانسه و ايران پرداخت كه برخي از آنها پس از درگذشت وی و برخي هم در هفتهنامه بعثت (نشريه مركز بررسيهاي اسلامي قم) در سال 1358 به چاپ رسيدهاند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «گارودي از لحاظ انديشه سياسي با آلسعود نه تنها موافق نبود، بلكه با آن به مبارزه پرداخت. وي شجاعانه طي مقالاتي، فساد و تباهي دربار آلسعود را افشا كرد. او در فاجعه قتلعام مسلمانان ايراني در تظاهرات «برائت از مشركين» در مكه مكرمه توسط مزدوران و دژخيمان سعودي به افشاگري پرداخت و اقدام وحشيانه آنان را تقبيح نمود و مقالات او در اين زمينه در مطبوعات اروپايي منتشر گرديد. او در مورد دعوت شاه فهد از نيروهاي آمريكايي و سپس حمله متجاوزين آمريكايي به عراق، به شدت اين عمل آلسعود را تقبيح نمود و حتي فهد را فردي نامسلمان نااميد و اقدام او را نوعي "روسپيگري سياسي" خواند.»
از روژه گارودي دهها كتاب و صدها مقاله در زمينههاي مختلف به يادگار مانده است كه بعضي از آنها در سالهاي اخير به فارسي ترجمه شدهاند مانند؛ «آمريكا سردمدار انحطاط»، «در شناخت هگل»، «رقص زندگي»، «زنان چگونه به قدرت ميرسند؟»، «آمريكاستيزي چرا؟»، «هشدار به زندگان»، «محاكمه آزادي»، «پرونده اسرائيل و صهيونيسم سياسي»، «محاكمه صهيونيسم اسرائيل»، «عظمت و شكست مسلمانان»، «حق پاسخگويي»، «وعدههاي اسلام» و «اسلام دين آينده جهان».
چاپ نخست كتاب «خاطرات مستند استاد سيدهادي خسروشاهي درباره روژه گارودي» با شمارگان یک هزار نسخه، در 114 صفحه و به بهای 29 هزار ريال از سوی انتشارات کلبه شروق (وابسته به مرکز بررسیهای اسلامی) به جامعه علمي و فرهنگي عرضه شده است.
نظر شما