کنعانی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی قرار بود یکسری از نسخههای قرآنی نفیس خود را به صورت فیزیکی وارد نمایشگاه قرآن کند اما به دلیل مشکل مکان این امکان فراهم نشد.
وی با بیان اینکه در بخش بینالملل نیز قرار بود نسخههای قرآنی نفیس کشورهای اسلامی و عضو اکو به نمایش گذاشته شود، اظهار کرد: در همایش بینالمللی حامیان نسخ خطی سال گذشته ایدهای با عنوان شناسایی نسخههای خطی با ترجمه فارسی مطرح شد.
کارشناس ارشد امور بینالملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امکان عرضه دیجیتال نسخههای خطی قرآنی کشورها نیز در این نمایشگاه میسر نشد زیرا بر اساس نظر کتابخانههای پارلمانی که خواهان عرضه نسخههای خطی قرآنی خود بودند، ابتدا باید تفاهمنامه با این کتابخانهها به امضا میرسید.
کنعانی با بیان اینکه قرار است با هماهنگی رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای دیگر در فرصتی غیر از نمایشگاه قرآن این نسخههای خطی عرضه شوند، عنوان کرد: این نسخههای خطی بعد از هماهنگی در نمایشگاههای مشترک، عرضه خواهد شد.
وی درباره فراخوان اهدای نسخههای خطی ایرانیان خارج از کشور گفت: بر اساس این فراخوان درخواست اهدا، واسپاری، امانت و یا مرمت نسخههای خطی برای ایرانیان داخل و خارج از کشور ارایه شده است.
کارشناس ارشد امور بینالملل کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت: فراخوان دایمی اهدای نسخههای خطی قرآنی برای ایرانیان داخل و خارج از کشور به صورت دایمی از سه سال پیش تا کنون مطرح شده بود که شامل فروش، امانت، اهدا و یا مرمت نسخههای خطی است.
ایرانی مقیم آمریکا،نسخههای خطی خود را به کتابخانه مجلس اهدا کرد
کنعانی درباره کسانی که از میان گروه ایرانیان خارج از کشور در طول امسال به این کتابخانه آثاری را اهدا کردند، اظهار کرد: محمود امیر سالار، ایرانی مقیم آمریکا در خارج از کشور در طول یکسال اخیر نسخههای خطی زیادی را به این کتابخانه اهدا کرده است.
وی با اشاره به اهدای آثار از سوی اشخاصی مانند مرحوم گلبن کتابشناس معروف گفت: این شخصیت مجموعهای از کتابهای چاپی و مجلات را از کتابخانه شخصی خود وقف این کتابخانه کردند.
خرید 70 میلیون ریالی کتابخانه مجلس از نمایشگاه قرآن
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با بودجه 70 میلیون ریالی از بیست و یکمین نمایشگاه قرآن کریم، 600 جلد کتاب در حوزه علوم و معارف قرآنی، خریداری کرده است.
بیش از یک میلیون پایان نامه، که شامل 500 جلد پایان نامه عربی در حوزه فقه و علوم قرآنی و همچنین 400 جلد پایان نامه ایرانشاسی بود پیش از نمایشگاه قرآن کریم از سوی کتابخانه مجلس خریداری شد.
عرضه قرآن نفیس مجلس در نمایشگاه قرآن
کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در بیست و یکمین نمایشگاه قرآن کریم، قرآن ویژه مجلس به خط «احمد نیریزی» یادگار زمان صفویان در سال 1122 هجری قمری که از سوی بیگلر بیگلری برای تلاوت امام زمان (ع) وقف شده، به نمایش گذاشت که این نسخه چاپی سال گذشته از روی نسخه خطی قرآن مجلس به صورت چاپی منتشر شده است.
کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، به صورت تخصصی در حوزه علوم انسانی، تاریخ، علوم سیاسی و حقوق فعالیت میکند.
شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۲
نظر شما