فاطمه راکعی، شاعر و عضو شورای سیاستگذاری هشتمین جشنواره شعر فجر با تاکید بر استقلال داوران گفت: خوشحالم در جشنواره شعر امسال برخلاف جشنوارههای قبلی منحصر به طیف خاصی از شاعران نیستیم؛ چرا که هم پیشکسوتان شعر امروز و هم جوانترها در جشنواره حضور دارند.-
صاحب کتاب «آوا و معنا در شعر نیما» افزود: من واقعاً از نتیجه آرای هفته گذشته خوشحالم و آقای کاکایی را به دلیل دیدگاههای روشنی که دارند، برای این مسوولیت فرد شایستهای میدانم. ایشان علاوه بر این شاعر خوبی نیز هستند.
وی ادامه داد: امیدوارم همان طور که آقای کاکایی تأکید کردند با ترکیب خوبی که به ابتکار معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت، در جشنواره شعر امسال برخلاف جشنوارههای قبلی منحصر به طیف خاصی از شاعران نباشیم و هم پیشکسوتان شعر امروز و هم جوانترها در جشنواره حضور داشته باشند.
وی توضیح داد: این اتفاق در گام نخست رخ داد و دبیری انتخاب شد که برخلاف جشنوارههای قبل متعلق به طیف خاصی نبود. ما به این دیدگاه رای دادیم که با تغییری که در فضای سیاسی کشور پیش آمده، روح اعتدال بر فضای ادبیات حاکم شود.
این شاعر افزود: تأکید شده بود در جشنواره ای که به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی برگزار میشود، دیدگاه انقلابیمان این باشد که حتماً به شعر امروز ایران در سطح واقعی بپردازیم، چون جشنواره شعر فجر بینالمللی است و همه جریانهای شعری که شاعرانگی بر آنها غلبه دارد، باید در آن حضور داشته باشند. این امر به غنای جشنواره کمک میکند و سطح شعر ایران را ارتقا میدهد و آن را چنان که هست به جهان معرفی میکند.
شاعر «آواز گل سنگ» یادآور شد: شعر، یکی از افتخارات ماست. از دیرباز به تنها چیزی که می توانیم فخر کنیم شعر فارسی است. این جریان تداوم داشته و امروز هم شاعرانی داریم که قابلیت مطرح شدن در دنیا را دارند به شرطی که آنها را به یک طیف محدود نکنیم. تأکید دیگر آقای کاکایی بر حضور پیشکسوتان و کسانی است که حق استادی دارند و اینکه همه باید از سلایق مختلف در داوریها شرکت کنند. کسانی باید در دایره داوریها حضور داشته باشند که جامعه شعر ایران آنها را به تخصص و اصالت و امانت پذیرفته و عدالتشان را میشناسد.
راکعی گفت: از بزرگان شعر فارسی که تا کنون در جشنواره فجر مطرح نشدهاند به عنوان کسانی که آثار قابل توجهی در شعر ایران خلق کردهاند نیز باید قدردانی شود. ما همه این موارد را به دبیر جشنواره محول کردهایم گرچه در کنار ایشان شورای سیاستگذاری هم خواهد بود. امیدوارم به روشهای عملی برسیم. زمان زیادی در اختیار نداریم و همین که جشنواره به جای بهمن ماه امسال در بهار سال آینده برگزار میشود، موضوع قابل توجهی است. چون این امکان را به برگزار کنندگان میدهد که مشکلات گذشته را به اجرا بگذارند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: فاصلههای موجود برداشته شود و شاعران از طیفهای مختلف فکری به یکدیگر نزدیک شوند و برای اعتلای شعر ایران کار کنند.
فاطمه راکعی متولد سال 1333 زنجان، نماینده ششمین دوره مجلس شورای اسلامی بود. این شاعر فارغالتحصیل مقطع دکترای زبانشناسی است.
از میان آثار وی می توان به «آوا و معنا در شعر نیما»، «منطق در زبانشناسی»، «درباره شعر»، «مادرانهها»، «آواز گل سنگ» و «سفر سوختن» اشاره کرد.
نظر شما