جدیدترین شماره «پژوهشنامه پردازش و مدیریت اطلاعات» با تاکید بر بازنگری بنیادی در رویکردهای حرفه کتابداری از سوی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران منتشر شد.
12 مقاله و ضمیمهای از خلاصه انگلیسی آنها، محتوای این شماره از این فصلنامه را تشکیل میدهد.
در این شماره از فصلنامه درباره «راهبردهایی برای پویاسازی حرفه: ضرورتی برای پاسخ به جامعه پویا» ضمن اشاره به لزوم بازنگری بنیادی در رویکردهای حرفه کتابداری نسبت به کارکردهای خود بهویژه در زمینه خدمات، در قالب پیشنهاد برای رفع چالشهای موجود رشته کتابداری آمده است: «پیشنهاد مشخص نگارنده، تشکیل شورایی (با هر تشکلّی) از سرآمدان و مدیران حرفه است؛ تا ضمن بحث و بررسی چالشهای کنونی و راهکارهای ممکن، بتوانند هدایت فکری و اجرایی پویاسازی را برعهده گیرند.»
در بخشی از یادداشت سردبیر میخوانیم: «آشکار است که شورا بهآسانی نمیتواند به هدفهای خود در پویاسازی حرفه دست یابند. زیرا عوامل مداخلهگر و چالشهای ساختاری در برابر چنین حرکتهایی وجود دارند. ژرفاندیشی درباره همه جوانب این حرکت بنیادی و طرح برخی پرسشهای اساسی پیش از هر اقدام دیگری ضروری است.»
پژوهشگران در این شماره از پژوهشنامه به موضوعاتی از جمله
«شناسایی و تحلیل عاملهای مهم در برونداد علمی دانشگاهها با استفاده از شبکه عصبی»، «ارزیابی پژوهشهای آیمتریکس با استفاده از مدل نفوذ علمی»، «جایگاه کیفی و روئیت بینالمللی مجلههای ایرانی نمایهشده در پایگاه گزارش شده، در پایگاه گزارش اسنادی نشریات»، «مدل اپیدمی یک مفهوم در ردههای موضوعی پروانههای ثبت اختراع» و «مطالعه سطح کامل بودن مدل ذهنی کتابداران از آیکونهای بخش امانت و فهرستنویسی نرمافزارهای کتابخانه دیجیتال آذرخش، سیمرغ و ونیکا پرداختهاند.
هشتاد و دومین شماره پژوهشنامه «پردازش و مدیریت اطلاعات» به مدیرمسئولی دکتر سیروس علیدوستی، و سردبیری دکتر سید رحمتالله فتاحی، در یکهزار و 202 صفحه از سوی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) منتشر شده است.
نظر شما