به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خرمآباد، محمدکریم خورشیدوند در سومین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی لرستان در سال جاری با اشاره به برخی از بیانات مقام معظم رهبری درباره اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی به جمله «هیچ چیز جای کتاب را نمیگیرد» ایشان اشاره کرد و افزود: این جمله ضرورت اینگونه جلسات را نشان میدهد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان با بیان اینکه موضوع کتاب و کتابت در رشد حیات اجتماعی تاثیر بسزایی دارد، بیان کرد: گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی، میتواند در برونرفت از مشکلات و آسیبهای اجتماعی تاثیرگذار باشد.
خورشیدوند با تاکید بر اینکه کتاب خوب را باید ترویج کرد تا مردم به کتابخوانی عادت کنند و کتاب وارد زندگی آنان شود افزود: مردم باید کتابهای ارزشمند و مناسب بافرهنگ و ارزشهای هر منطقه را بشناسند.
خورشیدوند به نقش مهم شهرداریها در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و افزود: با افزایش فضای کتابخانهای، دسترسی مردم در مناطق مختلف به کتاب بیشتر خواهد شد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان گفت: باید تلاش شود به منظور تحقق رسالت فرهنگی شهرداریها، مردم بتوانند به راحتی به کتابخانهها دسترسی داشته باشند و در زمینه مجوز ساخت کتابخانهها شهرداریها باید تسهیلگری داشته باشند.
وی افزود: شهرداریها موظفند نیم درصد از درآمدهای خود را به منظور حمایت از ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی به حساب انجمن کتابخانههای عمومی واریز کنند.
خورشیدوند با اشاره به اینکه ارتقای شاخص سرانه مطالعه موجب افزایش آگاهی و آشنایی بیشتر عموم با حقوق شهروندی میشود، بیان کرد: بر این اساس موفقیت کتابخانههای عمومی که همان نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در جامعه است نیل به سایر اهداف را در بخشهای دیگر تسهیل میسازد.
خورشیدوند با تاکید بر همافزایی دستگاههای فرهنگی در استفاده از ظرفیتهای مختلف در گسترش فرهنگ کتابخوانی در استان گفت: شبکهسازی این ظرفیتها خروجیهای مثبتی را به دنبال دارد.
وی گفت: لازم است جلسات انجمن کتابخانههای عمومی نیز در شهرستانهای استان به صورت منظم به ریاست فرمانداران برگزار شود.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان به برگزاری پویش نذر کتاب در لرستان اشاره کرد و افزود: در کمتر از یک ماه حدود ۱۰ هزار جلد کتاب جمعآوری شده است که به مناطق محروم استان تا پایان هفته کتاب اهدا خواهند شد.
محمدباقر احمدی، فرماندار خرمآباد در بخش دیگری از این جلسه گفت: هرچه در تقویت کتاب، کتابخوانی و کتابخانهها کوشا باشیم، جبهه محکمتری در مقابل فضای مجازی که به جنگ فضای حقیقی آمده میتوانیم داشته باشیم.
فرماندار خرمآباد گفت: تقویت کتابخوانی و کتابخانهها صرفاً نباید برای شهر باشد، چرا که برخی از روستاهای استان از لحاظ جمعیت و زیرساخت این ظرفیت را دارند که کتابخانه ثابت عمومی را داشته باشند.
وی با بیان اینکه کتابخانههای عمومی در کاهش آسیبهای اجتماعی موثر هستند، بیان کرد: درخواست مردم خرمآباد از اداره کل کتابخانههای عمومی استان افزایش ساعات کاری کتابخانههای استان از جمله سالن مطالعه کتابخانهها، بهویژه کتابخانه مرکزی خرمآباد است.
فرماندار خرمآباد گفت: شورایهای اسلامی و شهرداران شهرستان به ویژه شهر خرمآباد با پرداخت به موقع نیم درصد سهم کتابخانههای عمومی، در توسعه و تجهیز نرمافزاری و سختافزاری کتابخانههای عمومی گام بردارند.
سیدسجاد راستخانه، مدیرکل کتابخانههای عمومی لرستان نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده کتابخانههای عمومی استان و برنامههای سیویکمین دوره هفته کتاب اداره کل کتابخانههای عمومی استان ارائه داد.
مشارکت صدا و سیما در پوشش رویدادهای هفته کتاب، برگزاری جلسه با محوریت معاونت عمرانی استانداری با حضور شهرداران درباره سهم نیم درصد شهرداریها، همکاری در برگزاری برنامههای هفته کتاب از جمله مصوبات این جلسه بود.
نظر شما