سه‌شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۰
کتابخانه روستایی؛ کانون همدلی اهالی درمیان

خراسان جنوبی - کتابخانه روستایی خیران در روستای درمیان، مدت‌هاست که به کانون همدلی اهالی این روستا تبدیل شده و در آن اتفاقات خوشایندی، از برگزاری کارگاه آموزشی برای کودکان و بزرگسالان تا جلسات گره‌گشایی از مشکلات روستا و اهالی آن، رخ می‌دهد.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): کتابخانه خیران درمیان یکی از کتابخانه‌های روستایی خراسان جنوبی است که زمینه توسعه روستا را فراهم کرده و مکان مناسبی برای گذران اوقات فراغت بچه‌ها شده و حتی بزرگان روستا هم جلسات مهم خود را در این مکان برگزار می‌کنند.

ابراهیم شاهدادی، کتابدار روستای درمیان که برگزیده نهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب است در مورد فعالیت این کتابخانه به خبرنگار ایبنا گفت: متولد روستای درمیان و دارای مدرک کارشناسی از دانشگاه پیام نور بیرجند هستم و مدت ۱۰ سال است که در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور فعالیت دارم، علاقه من به کتاب و کتابخانه به کودکی من برمی‌گردد و در بزرگسالی نیز تصمیم گرفتم وارد مسیری شوم که به کتاب مربوط باشد و این شد که کتابدار کتابخانه روستایمان شدم.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه از سال ۱۳۹۲ شروع به فعالیت کرده است، گفت: با همیاری خیران روستا، دهیاری و مولوی احراری، کتابخانه روستا در زیرزمین مسجد راه‌اندازی و در سال ۱۳۹۳ به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور واگذار شد.

شاهدادی گفت: روستای درمیان مرکز دهستان است و به همین علت جمعیتی بالغ بر ۷ هزار نفر را زیر پوشش دارد که به علت ییلاقی بودن، این جمعیت در زمستان کاهش می‌یابد.

این کتابدار بیان کرد: در حال حاضر کتابخانه ۳۶۰ نفر عضو فعال دارد که در فصل تابستان با بازگشت مردم به روستا تعداد اعضا افزایش می‌یابد.

کتابخانه روستایی؛ کانون همدلی اهالی درمیان

برگزاری کارگاه‌های مختلف در کتابخانه روستا

شاهدادی ادامه داد: کتابخانه خیران از بخش‌هایی مانند پایگاه اصلی، سالن مطالعه برادران، سالن مطالعه خواهران، مرجع، نوسوادان، تازه‌های کتاب، کمک درسی، نشریات، نوجوان و بخش کودک تشکیل شده و منابع موجود کتابخانه اعم از بخش کودک، کمک درسی و پایگاه اصلی، ۱۰ هزار و ۶۰۰ جلد است.

مسئول کتابخانه خیران گفت: خدماتی مانند امانت کتاب، رزرو مدرک، چاپ مقالات، کپی، اسکن، پرینت، کافی نت و… ارائه و نشست‌های معرفی کتاب، جمع خوانی، قصه‌گویی، کتابخوان مدرسه‌ای و کتابخانه‌ای، مسابقات نقاشی، کاردستی، داستان نویسی، آموزش اوریگامی، کلاس‌های آموزشی کسب و کار برگزار می‌کنیم.

وی گفت: برگزاری اینگونه کلاس‌ها برای کودکان روستایی به نظرم بسیار جذاب و پرکاربرد است چرا که بچه‌های روستا نمی‌توانند برای شرکت در یک کلاس تابستانه راهی شهر شوند.

جلسات مهم روستا در کتابخانه برپا می‌شود

شاهدادی عنوان کرد: کتابخانه مرکز همدلی اهالی است به طوری که جلسات روستا مانند هفته وحدت، ۲۲ بهمن، اعیاد، برگزاری نمازجمعه، مراسم محرم، هفته دفاع مقدس، هفته کتاب و جشن‌های باستانی مانند نوروز، شب یلدا و…، با همکاری شورای اسلامی روستا، امام جمعه، دهیاری و پایگاه‌های بسیج برادران و خواهران روستا در آن برگزار می‌شود.

این کتابدار کتابخانه خیران ادامه داد: کلاس‌های آموزشی و تربیتی مانند آموزش روخوانی قرآن کریم، مفاهیم، حفظ و همچنین خیاطی، معرق، گلیم بافی، آموزش زبان انگلیسی، مهارت‌های هفتگانه کامپیوتر، کلاس‌های هلال احمر از پرمخاطب‌ترین برنامه‌های کتابخانه بوده که با همکاری مسئولان روستا و فنی و حرفه‌ای شهرستان برگزار شد و مدرک معتبر به تمام آموزش دیدگان از طرف فنی و حرفه‌ای اهدا شده است.

کتابخانه نیاز فرهنگی روستاست

وی همچین گفت: در سال گذشته حدود ۵۰ فقره وام خوداشتغالی ۱۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۲ تا ۴ درصد با همکاری بنیاد برکت برای طرح خوداشتغالی در سطح روستا پرداخت شده که دریافت کنندگان وام از آموزش‌دیدگان کسب و کارهای کتابخانه‌محور بوده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها