دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۶
ایجاد ارتباط نسلی از اهداف اصلی مسابقه «خط امین» است

آذربایجان‌غربی_ مسئول فرهنگی و هنری سپاه شهدای استان آذربایجان‌غربی گفت: ایجاد ارتباط نسلی بین نسل‌های گذشته و نسل‌های امروز، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و کتابخوانی از اهداف اصلی این مسابقه کتابخوانی است و این کتاب‌ها می‌خواهند اندیشه‌ها را به هم متصل کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، سرهنگ حجت حاجی‌زاده، ظهر دوشنبه، در نشست کتابخوان تخصصی که با محوریت کتب تقریظی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سالن استاد شهریار کتابخانه مرکزی ارومیه برگزار شد، با بیان اینکه مسابقه کتابخوانی «خط امین» دو ماه است که در استان شروع شده است، گفت: ایجاد ارتباط نسلی بین نسل‌های گذشته و نسل‌های امروز، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و کتابخوانی از اهداف اصلی این مسابقه کتابخوانی است و این کتاب‌ها می‌خواهند اندیشه‌ها را به هم متصل کنند.

وی ادامه داد: همچنین ایجاد هویت فرهنگی یکی دیگر از اهداف این مسابقه بوده که حضرت آقا نیز به این موضوع تاکید دارند و کتاب و کتابخوانی در ایجاد این هویت فرهنگی می‌تواند موثر باشد.

حاجی‌زاده بیان کرد: بیان تفکر با زبان هنر، آن را ماندگار و تأثیرگذار می‌کند و شعرا و ادبا، الگوی جامعه و نقش مهمی در معرفی هویت فرهنگی، فرهنگ دفاع مقدس، فرهنگ دفاع از حریم الهی و … به نسل امروز دارند و هر مسئله‌ایی که در قالب هنر ارائه شود تاثیر و ماندگاری بیشتری دارد و مقام معظم رهبری نیز به این موضوع توجه و تاکید دارند که همه چیز باید در قالب هنر ارائه شود تا ماندگار باشد.

معاون فرهنگی و هنری سپاه شهدای استان با اشاره به برگزاری مسابقه ملی «خط امین» و معرفی منابع مسابقه گفت: این مسابقه با هدف معرفی هویت فرهنگی به نسل جدید و با محوریت آثار تقریظ شده توسط مقام معظم رهبری «مدظلّه العالی» در حال برگزاری است.

مسئول فرهنگی و هنری سپاه شهدای استان آذربایجان‌غربی بیان کرد: یکی از کتاب‌ها به نام «معبد زیر زمینی» اثر معصومه میرابوطالبی که به معرفی شهید غلامرضا رعیت‌رکن‌آبادی می‌پردازد و کتاب دوم کتاب «مجید بربری» به معرفی شهید مدافع حرم مجید قربانخانی می‌پردازد که از آثار نویسنده دفاع مقدس کبری خدابخش دهقی است و سومین کتاب به نام «آخرین فرصت» به نویسندگی سمیرا اکبری که به معرفی شهید علی کسایی می‌پردازد.

وی ادامه داد: کتاب چهارم نیز به نام «هوا تو دارم» به نویسندگی محمدرسول ملاحسنی درباره شهید بزرگوار مهندس مرتضی عبدالهی قلم خورده است و «بیست و و سه روز» عنوان پنجمین کتاب «رویداد خط امین» است که به قلم سمانه خاکبازان درباره شهید بزرگوار سیدمصطفی موسوی نوشته شده است و آخرین (ششمین) کتاب این رویداد بزرگ کتابخوانی به نام «پاییز آمد» نوشته گلستان جعفریان که با موضوع شهید احمد یوسفی به قلم درآمده است.

حاجی‌زاده افزود: علاقه‌مندان برای شرکت در مسابقه تا ۱۰ بهمن سال جاری مهلت دارند و برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در مسابقه به سایت راوی بوک مراجعه کنند.

ایجاد ارتباط نسلی از اهداف اصلی مسابقه «خط امین» است

فعالیت ۱۱ محفل ادبی در استان آذربایجان‌غربی

خدیجه معصومی، مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان‌غربی نیز در این نشست گفت: کتابخانه عمومی پاتوق و محل گردهمایی اهل ذوق و هنر است و این یکی از افتخارات این نهاد می‌باشد.

وی افزود: در استان آذربایجان‌غربی ۱۱ محفل ادبی فعالیت می‌کنند که این محافل در شهرستان‌های استان از جمله ارومیه، خوی، سلماس، ماکو، بوکان و سایر شهرها هستند.

معصومی ادامه داد: در این راستا ادبیات و کتاب باید با هم تعامل داشته باشد و به فرموده و تاکید مقام معظم رهبری؛ کتاب و کتابخانه در خدمت همه مردم باید باشد.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان آذربایجان‌غربی با اشاره به مسابقه کتابخوانی «خط امین» نیز گفت: این رویداد مختصص کل ایران است و هر کسی که اهل ذوق و هنر باشد می‌تواند با روش‌های مختلف مثل شعر و دلنوشته برای این مسابقه تولید محتوا و ارسال کند.

معصومی بیان کرد: همچنین در مورد این ۶ کتاب می‌توانیم ذائقه‌شناسی کنیم و کتابی که بیشتر مورد استقبال بوده را در جامعه بیشتر معرفی کنیم.

وی تصریح کرد: مسابقه کتابخوانی «خط امین» با محوریت شش اثر که از نظر مقام معظم رهبری «مدظله العالی» ویژه هستند و در قالب‌ها و رشته‌های مختلف ادبی و هنری، ویژه تمامی اقشار در حال برگزاری است و منابع این مسابقه توسط این اداره کل تهیه و در کتابخانه‌های عمومی استان توزیع شده است.

ایجاد ارتباط نسلی از اهداف اصلی مسابقه «خط امین» است

بزرگترین افتخار دین اسلام کتاب است

مصطفی قلیزاده‌علیار، دبیر محفل ادبی هاتف ارومیه، نیز در این نشست ادبی و کتابخوانی گفت: یکی از بزرگترین افتخارات دین اسلام، تشویق به نویسندگی و تالیف کتاب است و خداوند به قلم در کتاب خود قسم می‌خورد و کتاب در قاموس الهی ارزش بسیار بزرگی دارد و پیامبر اسلام اسیران دشمن را به شرط تعلیم خواندن و نوشتن به مسلمانان، آزاد می‌کرد و همچنین آن حضرت فرمود: «قَیِّدوا العلمَ بالکتابه» یعنی دانش را با نوشتن «نگارش، تالیف و تنظیم به صورت کتاب» به بند بکشید! که این راهبر سنت علمی پیامبر (ص) باعث شد دانشمندان بزرگ و صاحب قلمی در ۱۴ قرن گذشته در تاریخ مسلمانان ظهور کنند.

وی افزود: همچنین خود ائمه اطهار از امام علی (ع) تا سایر ائمه (ع) علاوه بر تبیین حقایق، نویسندگان بزرگی هم بودند نوشته‌های ایشان جزو آثار ماندگار است، مثلاً کتاب «صحیفه فاطمیه» که شامل سخنان حضرت فاطمه زهرا به قلم علی (ع) است، و امام زین العابدین (ع) که هم رساله حقوق نوشته و همه کتاب صحیفه سجادیه از ایشان است و دیگر امامان معصوم هر کدام مطالب قرآنی، احکام و معارفی را به شکل رسائل نوشته و تدوین کرده‌اند از جمله امام باقر و و امام صادق (ع) که امروز به صورت کتاب و رساله شناخته می‌شوند مثل حدیث مفصل «توحید مُفضَّل»، و امیرالمومنین (ع) که قرآن کریم را کتابت کردند و بنابراین نویسندگی یکی از امور جاری در زندگی ائمه (ع) بوده است.

دبیر محفل ادبی هاتف ارومیه گفت: وقتی مقام معظم رهبری، برای این ۶ کتاب تقریظ نوشته یعنی شایسته است این کتاب‌ها خوانده و بررسی شوند و دیگران هم مثل آن بنویسند.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری خود نویسنده و مترجمی درجه اول و عاشق کتاب هستند و یک کتاب‌خوان محقق و صاحب نظر مطرح در این حوزه می‌باشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها