احمد بيگدلي كه يكي از 8 نامزد دريافت جايزه ادبي جلال در بخش داستان است، تعيين جوايز گران قيمت را يكي از دلايل حذف روند گزينش برگزيده ميداند و معتقد است كه با تعيين جوايز معقولتر، نفرات اول و دوم و سومي گزينش شوند كه هم براي نويسنده و هم براي جذب مخاطب مطلوب باشد.
وي افزود: البته در اين شرايط مساله ديگر، موضوع مسووليت نويسنده است كه سنگينتر ميشود و نويسنده موظف است كه دروغ نگويد و آثاري ارزشمند و با كيفيت توليد كند؛ ضمن آنكه جايزه ميتواند براي نويسنده نوعي حمايت و كمك مالي باشد و انگيزههايي براي نوشتن ايجاد كند.
وي درباره عملكرد داوران در اين جشنوارهها توضيح داد: موضوع ديگر سلايق داوران است كه در انتخاب كتاب تاثيرگذار است؛ منتها بايد ديد كه داوران از چه ميزان دانش در اين مسووليت برخوردارند و اين دانش چه جهتي به سليقهشان ميدهد.
نويسنده «آواي نهنگ» تصريح كرد: اين فرصت چه از سوي نهاد دولتي و چه غيردولتي به نويسنده داده شود، داراي ارزش است و نويسندگان نبايد در اين باره وارد مسابقه شوند. بلكه بايد براي تصرف خواننده بيشتر مسابقه بدهند.
وي درباره بيبرگزيده بودن حوزه داستان برخي جشنوارههاي كتاب توضيح داد: بهتر است جشنوارههاي كتاب جايزههاي بزرگي را براي برگزيدگان تعيين نكنند و مقدار اين جايزهها را كمتر در نظر بگيرند. در اين صورت جشنوارهها ميتوانند برگزيده اول و دوم و سوم داشته باشند كه هم به آنها كمك مالي شود و هم كتابهاي بيشتري مورد توجه كتابخوانان قرار گيرد.
بيگدلي در اين باره اضافه كرد: سنگ بزرگ نشانه نزدن است. با جايزه ندادن، جشنوارهها ميروند زير سوال و وقتي دولت ميخواهد جايزه بدهد، بهتر است تمام و كمال بدهد.
«آواي نهنگ» نوشته «احمد بيگدلي» و برگزيده جايزه داستان كتاب فصل(پاييز) سال گذشته(87) از سوي نشر «چشمه» منتشر شد.
آواي نهنگ» مقدمهاي با عنوان «درست مثل نوشتن» دارد و فصل اول آن از بخشهايي چون «غزل داستان پري چهلگيس»، «يك داستان كوتاه»، «ذوالجناح»، «ذهن دوم» و... تشكيل شده است.
دفتر دوم نيز داراي بخشهاي داستاني با اسامي «لولا عشق العالي»، «آنوقت باران باريد»، «يك اتفاق خيلي ساده» و ... است.
«پل»، «سپيده سحري»، «جنگ»، «مرگ ديگري» و ... نيز عناوين سومين فصل كتاب آواي نهنگ را تشكيل ميدهند.
احمد بیگدلی متولد سال 1324 در اهواز است. رمان «اندکی سایه» وی، سال 1385 برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد. این کتاب جایزه ششمین دوره کتاب سال شهید غنیپور را نيز از آن خود کرد.
رمان «زماني براي پنهان شدن» وي نيز چندي پيش از سوي نشر «آگه» منتشر شد.
نظر شما