چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳
«پیروزی بداهه‌سرایی» به پیشخوان کتابفروشی‌ها آمد

کتاب «پیروزی بداهه‌سرایی» تالیف جیمز ویلسون و ترجمه علی پاپلی یزدی از سوی نشر کتاب پارسه منتشر شد. جیمز ویلسون در این کتاب روایتی نسبتا جدید و متفاوت با روایت‌های قدیمی و متعارف از پایان جنگ سرد می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا کتاب «پیروزی بداهه‌سرایی» با عنوان فرعی سازش‌پذیری گورباچف، التزام ریگان و پایان جنگ سرد، تالیف جیمز ویلسون و ترجمه علی پاپلی یزدی از سوی نشر کتاب پارسه به بازار کتاب آمد.

جنگ سرد چگونه، طی چه فرایندی و تحت تأثیر چه عواملی پایان یافت؟ این موضوعی است که جیمز ویلسون در کتاب «پیروزی بداهه‌سرایی» به آن پرداخته است.

کتاب «پیروزی بداهه‌سرایی: سازش‌پذیری گورباچف، التزام ریگان و پایان جنگ سرد»، روایتی نسبتاً جدید و متفاوت با روایت‌های قدیمی و متعارف از پایان جنگ سرد است.

جیمز ویلسون در کتاب «پیروزی بداهه‌سرایی» پایان جنگ سرد را، با در نظر گرفتن نقش رهبران سیاسی و تأکید بر عاملیت و تصمیمات فی‌البداهه آنها در مواجهه با وقایع پیش‌بینی‌نشده، مورد تحلیل قرار می‌دهد و در روایت تاریخ پایان جنگ سرد، دوره‌ای نسبتاً طولانی را زیر ذره‌بین می‌گذارد.

ایده اصلی و محوری کتاب «پیروزی بداهه‌سرایی» در روایت و تحلیل چگونگی پایان جنگ سرد، چنانکه پیش‌تر نیز اشاره شد، تصمیمات آنی و فی‌البداهه رهبران سیاسی و تأثیر این تصمیمات در پایان‌یافتن جنگ سرد است.

طبعاً کتابی که موضوع آن پایان جنگ سرد باشد، فروپاشی شوروی و بلوک شرق را نیز در کانون توجه خود دارد چراکه این دو واقعه از هم جدایی‌ناپذیرند. جیمز ویلسون در کتاب «پیروزی بداهه‌سرایی»، با اتکا به اسنادی که مدتی بعد از سال‌های اول پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی و دیگر نظام‌های سیاسی کمونیستی بلوک شرق در دسترس عموم قرار گرفته‌اند و شواهدی تازه را از چگونگی این رویداد ارائه دادند، تحلیلی مبتنی بر نقش افراد در پایان‌دادن به مناقشات و بحران‌های بزرگ سیاسی و دیپلماتیک ارائه می‌دهد.

تمرکز اصلی کتاب «پیروزی بداهه‌سرایی»، در تحلیل نقش رهبران سیاسی بر فروپاشی شوروی و کل بلوک شرق و پایان‌یافتن جنگ سرد، بر چهار چهره سیاسی است. این چهار چهره عبارتند از: میخائیل گورباچف، رونالد ریگان، جورج شولتس و جورج هربرت واکر بوش. نویسنده در این کتاب نشان می‌دهد که این چهار نفر، همراه با مشاورانشان، چگونه خود را با تحولات جهانی تطبیق دادند و در برابر شرایط بحرانی که آن را از قبل پیش‌بینی نکرده بودند واکنش‌هایی بداهه و درست نشان دادند و این‌گونه خطر یک جنگ هسته‌ای را برطرف کردند.

جیمز ویلسون در کتاب «پیروزی بداهه‌سرایی» بازه زمانی نسبتاً طولانی را مورد مطالعه قرار داده. این بازه زمانی دربرگیرنده حمله شوروی به افغانستان در سال ۱۹۷۹ تا جنگ خلیج فارس، موسوم به عملیات طوفان صحرا، در سال ۱۹۹۱ است.

کتاب «پیروزی بداهه‌سرایی» تالیف جیمز ویلسون و ترجمه علی پاپلی یزدی با ۴۳۰ صفحه و بهای ۴۵۰ هزار تومان از سوی نشر کتاب پارسه منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها