به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ارومیه، علیمحمد سلطانی، شنبه شب در آیین شب علم دانشگاه ارومیه گفت: بنیاد ملی علم ایران دو وظیفه اصلی حمایت از پژوهش و ترویج علم است و هدف از برنامههای ترویج علم و مخصوصاً برنامه «شب علم» رساندن مفاهیم پیچیده علمی به زبان ساده برای مردم است و این اتفاق بیفتد تا مردم بیشتر از پیشرفتهای علمی بهره ببرند و برای این سادهسازی کارهای مختلفی میتوانیم انجام دهیم.
وی افزود: داستانگوییهای جذاب یکی از روشهای سادهسازی علم است و افزایش محبوبیت علم در میان مردم است حتی میتوان از روشهای هنر، نقاشی و موسیقی نیز برای بیان مفاهیم پیچیده استفاده کرد.
سلطانی ادامه داد: مردم باید تفاوت بین دانش و واقعیت را تشخیص دهند و علاقه به آموزش علم و مهندسی در مردم تقویت شود و با این روش فرزندان جامعه به سمت علوم پایه گرایش پیدا میکنند و اگر مردم توجه بیشتری به علم داشته باشند طبیعتاً فرهیختگی جامعه نیز افزایش خواهد یافت.
وی بیان کرد: طرح موسوم به شب علم طی سال جاری در ۹ دانشگاه کشور برگزار خواهد شد که دانشگاه ارومیه سومین دانشگاهی است که میزبانی این آیین علمی را برعهده دارد.
رئیس بنیاد ملی علم ایران افزود: ما وظیفه داریم تا علم را محبوب جامعه و نسلهای مختلف کنیم و همین شبهای علم میتواند در این خصوص موثر و کارگشا باشد.
وی ادامه داد: با توجه نسلهای مختلف به موضوع علم اندوزی، سطح فرهیختگی جامعه بالا میرود و سیاستهای علمی هم بهتر اجرا میشود.
سلطانی گفت: در قالب شب علم ایران، درهای دانشگاه به عنوان نهاد علم به روی مردم باز میشود و مردم در قالب خانواده، علم را درک کرده و از زبان یک استاد موضوع پیچیده را مشاهده میکنند.
حجت الاسلام سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجانغربی و امام جمعه ارومیه نیز در این آئین گفت: اگر محقق ما غیر از پژوهش و کسب علمی که دارد، تزکیه را نیز در دستور کار خود قرار دهد، رحمت الهی را در کنار خود خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در کنار علم اندوزی، پرهیز از معاصی و ارتباط با خداوند متعال باید در دستور کار پژوهشگران و محققان ما باشد و در این صورت، خداوند راه حل مشکلات را برای ما تبیین میکند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی بیان کرد: یکی از روشها و معیارهای مهم برای گسترش و پایداری علم در کشور ما این است که اندیشمندان، هیات علمی و پژوهشگران، خود را با معنویت همراه کنند و این روش تحقیقی همراه با معنویت علاوه بر ابن سینا، دانشمندان معتقد و متدین بسیاری را به جامعه علمی دنیا تحویل داده است.
حجت الاسلام قریشی ادامه داد: این دانشمندان بزرگوار، وقتی به مشکل برمیخوردند، از خداوند کمک میخواستند که خداوند متعال نیز کمک میکرد.
احمد علیجانپور، رئیس دانشگاه ارومیه، نیز در این مراسم گفت: آشنایی با موضوع علم برای عموم مردم ما نه تنها امری ضروری است بلکه حیاتی است و تنها عنصری که توجه عالمین را به خود جلب کرده و نفس گیرترین رقابت در جهان فعلی رقابتی است که برای توسعه علم است و در تمام کشورگشاییها توسعه علم اهمیت دارد و مردم ما باید تفکر علمی داشته باشند و این تفکر علمی برعهده اساتید، فرهیختگان، هنرمندان و دانشمندان است.
وی افزود: بر یکی از اهداف اصلی گزاری شب علم این است که دانشگاه و مردم در کنار هم هستند و دانشگاه باید جامعه و صنعت را دریابد و حل مشکلات را پیگیری کند و مردم نیز باید دستاوردهای دانشگاهها را در این راستا ببینید و درک کنند.
علیجانپور ادامه داد: ما مفتخریم که امشب در کنار آحاد مردم به گرامیداشت علم نشستیم و برگزاری این رویداد در کنار جذابیتها و مشکلاتی دارد و آنهم بیان علم به زبان ساده برای عموم مردم است که برعهده اساتید و دانشجویان است.
وی گفت: در این راستا باید علم را به زبان ساده برای همشهریان توضیح داده و آگاه کنیم که در دانشگاههای ما چه اتفاقی میافتد، تا شیرینی علم در خاطره همشهریهای ما بماند.
رئیس دانشگاه ارومیه گفت: نمایشگاه دستاوردها و اعجاب علم، برپایی کارگاههای آموزشی، آزمایشهای علمی، روایتگری علمی دانشمندان برجسته، رصد ستارگان در سفری جذاب به اعماق آسمان، بازدید از موزه تاریخ طبیعی و ایستگاه تندرستی را از جمله برنامههای شب علم است.
وی با اشاره به کارگاههای این شب علم گفت: در این شب کارگاه آموزشی غذاهای فراسودمند توسط صابر امیری عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه، کارگاه آموزشی هوش مصنوعی و ارتقاء سطح زندگی روزمره توسط گروه برق و کامپیوتر دانشگاه ارومیه سامان تاجبخش، کارگاه آموزشی گیاهان شفابخش با موضوع گیاهان دارویی بههمت امیر رحیمی عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه، کارگاه آموزشی روانشناسی ارتباط با نسل Z توسط علی عیسی زادگان، عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه نیز برگزار شد.
علیجانپور افزود: برنامههای اصلی این شب علم روایتگری علمی دانشمندان برجسته، میخواهم کارآفرین شوم، تاریخ علم و نقش آذربایجان در تولید و گسترش علم، احیاء دریاچه ارومیه با مشارکت عموم مردم است، نیز با حضور پرشور مردم برگزار شد.
رئیس دانشگاه ارومیه، برپایی نمایشگاه دستاوردها و اعجاب علمی، رصد ستارگان و سفر به اعماق آسمانها، ایستگاه تندرستی، بازدید از موزه تاریخ طبیعی، ویژه برنامه «دانشمند کوچولو» ویژه کودکان و نوجوانان، غرفه آشنایی با علم رباتیک، نمایشگاه روزی روزگاری دانشگاه را از جمله برنامههای جنبی این همنشینی شبانه عنوان کرد.
نظر شما